שתף קטע נבחר

המסחר בבורסה ננעל בירידות שערים

המדדים ת"א 25 ות"א 100 איבדו 0.5%; דסק"ש ירדה ב-2% לאחר שהודיעה כי תמחק 188 מיליון שקל מדו"חות הרבעון השני; אלקטרה איבדה 2.8% לאחר הדו"חות; רמי לוי עלה ב-1.4%; מחזור המסחר - 881 מיליון שקל

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ה') בירידות לאחר העליות שנרשמו בשעות הבוקר על רקע עונת הדוחות הכספיים של החברות הציבורות לרבעון השני של השנה.

 

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.51% ל-1,109.4 נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.52% ל-984.5 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.45% ל-333.1 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.32% ל-233.7 נקודות.

 

ברקע המסחר

בסוף ספטמבר בנק ישראל צפוי לעדכן למטה את תחזית הצמיחה שלו למשק ל-2013, העומדת כיום על 3.4%. השבוע ערכו ראשי האוצר, בנק ישראל והמועצה הלאומית לכלכלה כנס סגור שבו ניתחו את ההשלכות על המשק הישראלי במקרה של התפרקות גוש היורו או פרישה של יוון ממנו. לפי התרחיש הבינוני, שבו התפרקות כזו גורמת לירידה של 20% ביצוא לאיחוד האירופי, הענפים המייצאים לחו"ל יפטרו כ-21 אלף עובדים.

 

הנתונים האחרונים בשוק העבודה נתפסים אמנם כ"לא נעים, לא נורא", אך מספר המובטלים ומספר דורשי העבודה מתחילת השנה הולך וגדל, גם אם בשיעורים נמוכים. ברבעון הראשון של השנה עמד שיעור האבטלה על 6.9%, כלומר נרשמה עלייה של 20 אלף מובטלים מתחילת השנה. מספר דורשי העבודה, אלו מבין המובטלים המתייצבים באופן סדיר בלשכות התעסוקה, עמד על 203 אלף איש בינואר וביולי מספרם כבר הגיע ל-211 אלף. עלייה דרמטית במיוחד נרשמה בקרב אקדמאים, בשיעור של 3.4% מתחילת השנה - רצף שנמשך מאז מאי 2011.

 

יו"ר רשות ני"ע, פרופ' שמואל האוזר, מודאג מהשקעות הגופים המוסדיים המנהלים את כספי הציבור בהלוואות פרטיות, כך נודע ל"כלכליסט". שלשום דיבר האוזר במסגרת כנס סגור שקיים משרד האוצר לצורך היערכות להחרפת המשבר באירופה. יו"ר הרשות אמר לנוכחים, ובהם המפקח על הבנקים דודו זקן והמפקח על הביטוח פרופ' עודד שריג, כי הרשות עדה לתופעה בעייתית שבה הגופים המוסדיים מסיטים חלק מהשקעותיהם מהבורסה לכיוון הלוואות פרטיות, ככל הנראה בעקבות יישום המלצות ועדת חודק, לדבריו.

 

שוק האג"ח

איגרות החוב של קבוצת אי.די.בי ממשיכות לרשום ירידות חדות על רקע המחיקה הצפויה של דיסקונט השקעות עליה הכריזה החברה הבוקר. אי.די.בי אחזקות סדרה ה' יורדת ב-3.5% ונסחרת בתשואה של 140%. אג"ח דיסקונט השקעות מהסדרות ז' ו-ט' מאבדות כ-3% מערכן ונסחרות בתשואה של 25%.

 

מידרוג הודיעה על הארכת תקופת רשימת המעקב עם השלכות שליליות עבור דירוג אגרות החוב של החברות סאני וסקיילקס ועל הותרת הדירוג על Caa3. "הותרת דירוג האג"ח ברשימת מעקב נובעת מדיווחי החברה בדבר הודעת קבוצת האצ'יסון על ביטול העסקה לרכישת סקיילקס והשפעותיה על יכולת שירות החוב של החברה", נכתב בהודעת חברת הדירוג.

 

מניות במרכז

המכירות של רמי לוי (עלה ב-1.4%) הסתכמו בברבעון השני של השנה ב-710.7 מיליון שקל, לעומת מכירות של 555.5 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2011 - גידול של 28%. העלייה מוסברת בגידול בפדיון חנויות זהות של 6.4% ומפתיחתם של ארבעת הסניפים החדשים בראש העין, נתניה, אשדוד ובאר שבע שנפתחו המהלך החצי שנה הראשונה.

 

"צבר העבודות של קבוצת אלקטרה (ירדה ב-2.8%), המגיע כיום ל-5.7 מיליארד שקל, מבטיח לנו הכנסות משמעותיות בשנים הקרובות ואת המשך ההתרחבות של הקבוצה, וזאת, בין היתר, בזכות פרוייקטי דגל כגון 'עיר הבה"דים', 'פרוייקט תנובה', 'דאבליו פריים' ופרוייקט האגירה השאובה בצפון הארץ, שמבצעת אלקטרה פאואר, ומאפשר לנו דריסת רגל משמעותית ראשונה בשוק האנרגיה", כך סיכם מנכ"ל אלקטרה איתמר דויטשר, את תוצאות החברה לרבעון השני של השנה.

 

אלקטרה סיימה את הרבעון השני של שנת 2012 עם עלייה של .8% בהכנסות ל-776.3 מיליון שקל, כאשר עיקר הגידול בהיקפי הפעילות נרשם במגזר שירות, אחזקה וסחר ובמגזר הפרוייקטים למבנים ותשתיות בישראל .

 

הירידות החדות במניית שופרסל בשנה האחרונה משפיעות על החברות השולטות בענקית הקמעונאות. חברת דיסקונט השקעות (ירדה ב-2%) שבשליטת הודיעה כי תמחק 188 מיליון שקל מדו"חות הרבעון השני בגין ירידת השווי של שופרסל (46%), בעוד שישראלום (18%) של מתיו ברונפמן, תרשום מחיקה של 60 - 160 מיליון שקל בגין ירידת הערך של רשת הקמעונאות.

 

הכנסות עזריאליבשלושת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ב-2.3 מיליארד שקל, לעומת 1.83 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה נבעה בעיקר מגידול במגזר הנדל"ן המניב למרכזי מסחר וקניונים בישראל של 24 מליון שקל, בעיקר בשל פתיחת קניון עזריאלי עכו וקניון עזריאלי קרית אתא 2011 ומגידול בהכנסות נכסים קיימים. כמו כן נרשם גידול של 20 מיליון שקל בנדל"ן בארה"ב ועליה בהכנסות מהחברה בת, גרנית, של 423 מיליון שקל.

 

חברת הביטוח הראל שבשליטת משפחת המבורגר (50.03%) ממשיכה לסבול מגזירות הרגולטור והחולשה בשוקי ההון. הפרמיות שגבתה הראל ברבעון השני של 2012 אמנם צמחו ב־5% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב־2.2 מיליארד שקל, אך היא ספגה ירידה חדה בשורה התחתונה — ההפסד הכולל של הראל ברבעון השני הסתכם ב־57.3 מיליון שקל לעומת רווח כולל של 287.7 מיליון שקל ברבעון הקודם ו־13 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

"הפרויקטים שלנו ברוסיה שבפיתוח נמצאים על המסלול הנכון - אנחנו מביטים על המשך השנה עם ביטחון", כך אמר לב לבייב בעל השליטה באפריקה ישראל לאחר שהחברה בת, אפי פיתוח, דיווחה על הפסד של 240 מיליון דולר במחצית השנה הראשונה של 2012, בהשוואה לרווח נקי של 28.7 מיליון דולר בתקופה הקרובה לפני שנה.

 

חברת שטראוס בניהולו של גדי לסין דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיים לרבעון השני של השנה והציגה עלייה כמעט בכל הפרמטרים בפעילות בחו"ל שפיצו על קיפאון בפעילות החברה בישראל. מכירות הקבוצה ברבעון השני הסתכמו ב-1.93 מיליארד שקל, בהשוואה ל-1.84 מיליארד שקל אשתקד - גידול של 5.2%. הצמיחה האורגנית בנטרול השפעת השינוי בשערי החליפין ברבעון השני הסתכמה ב-6.5%.

 

חברת כרטיסי האשראי כאל סיימה את הרבעון השני של השנה עם רווח נקי של 58 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 56 מיליון שקל אשתקד. בחציון הראשון של 2012 עמד הרווח על 108 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 110 מיליון שקל בתקופה המקבילה לפני שנה.


פורסם לראשונה 23/08/2012 10:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים