שתף קטע נבחר

ארה"ב: אחד מכל 2 רופאים - שחוק ושוקל לפרוש

שעות עבודה ארוכות, יחס מזלזל מהחולים ושכר לא מתגמל מביאים את הרופאים בארצות הברית לשיא של שחיקה. סקר מגלה כי רבים כבר אינם חשים סיפוק בעבודה - ושוקלים פרישה

מקצוע הרפואה בסכנה? על פי סקר חדש בארצות הברית, השכר הנמוך של מרביתם בשירות הציבורי, יחס החולים המזלזל ועומס העבודה ההולך וגובר מביאים רבים מהם לשחיקה עצומה ולרצון לפרוש מהרפואה.

 

קרוב לאחד מכל שני רופאים אמריקנים מדווחים לפחות תסמין אחד של שחיקה. הפגיעים במיוחד הם רופאים שנמצאים ב"קו האש", כלומר בעבודה יומיומית מול מטופלים. שיעור השחיקה בעבודה גבוה יותר משיעור השחיקה הממוצע באוכלוסייה הכללית העובדת.

 

לרופאים בישראל טוב יותר?

 

הממצאים שפורסמו בכתב העת של ההסתדרות הרופאית האמריקנית עולים משאלונים העוסקים בשחיקה בעבודה שחולקו ל-7,288 רופאים ביוני שעבר וכללו 22 שאלות. בין היתר עסקו השאלונים בשחיקה נפשית ובאובדן תחושת ההתלהבות והסיפוק מהעבודה.

  

במקביל לשאלונים, נשאלו הרופאים לגבי נתונים אישיים שכללו שעות העבודה בשבוע, מצבם המשפחתי, וגם על תסמינים של דיכאון או מחשבות אובדניות שהופיעו אצלם. הרופאים נשאלו גם על ירידה במצב רוחם ותחושה ירודה של הישגיות.

 

המחקר הראה כי שיעור השחיקה גבוה: 45.8% מהרופאים חוו לפחות תסמין אחד של שחיקה. 37.9% מהרופאים חשו תשישות נפשית, 29.4% חשו ירידה במזג הרוח ו-12.4% חשו ירידה בתחושת ההישגיות האישית. במחקרים מהעבר שיעור השחיקה של הרופאים עמד על 30%-40%.

 

החוקרים מצאו כי רופאים בקו הראשון של הרפואה, דהיינו בחדרי מיון, במחלקות הפנימיות וברפואת הקהילה, חשים את רמת השחיקה הגבוהה ביותר: קרוב ל-60% מהם חשים אלמנטים של שחיקה. רופאים במקצועות הפתולוגיה, רפואת עור, רפואה מונעת ורפואה תעסוקתית נמצאו בשיעור שחיקה נמוך יותר.

 

החוקרים השוו את תשישות הרופאים לזו של 3,442 עובדים אמריקנים באוכלוסייה הכללית, ומצאו כי שיעור השחיקה שם הגיע ל- 27.8%. כ-24% חשו תשישות נפשית ואצל 15% נמצאה ירידה משמעותית במצב הרוח.

 

החוקרים מצאו עוד כי רופאים עבדו עשר שעות ויותר מהממוצע המקובל: מרבית הרופאים עבדו 50 שעות בשבוע או יותר לעומת 40 שעות ממוצעות באוכלוסייה הכללית. 38% מהרופאים אף עבדו 60 שעות בשבוע או יותר, בהשוואה ל-10% בלבד באוכלוסייה הכללית העובדת שעות רבות כל כך.

 

מעל 40% מהרופאים דיווחו על חוסר סיפוק בחייהם, בהשוואה ל-23% באוכלוסייה הכללית.

 

"מדובר בממצאים מדאיגים", סיכמו החוקרים מ"מאיו קליניק" בארצות הברית. "הם עלולים להעלות את שיעור הטעויות ולהוריד את איכות הטיפול. רופאים בקו הראשון של הרפואה, בחדרי המיון ובקופת החולים נתונים בשחיקה הגבוהה ביותר. דווקא הם אמורים למנוע את ההידרדרות במצב החולים, והשחיקה מסכנת את שלום החולים".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
45.8% מהרופאים חוו לפחות תסמין אחד של שחיקה
index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים