צפו: טרנד חדש בארה"ב - דיאטנית מטעם הסופר
מתי בפעם האחרונה הלכתם לקניות וקיבלתם ליווי אישי של דיאטנית? בארצות הברית כבר מדובר בתופעה: מומחיות תזונה מייעצות בחנות ללקוחות בדיאטה או לסובלים מכולסטרול או מסוכרת, מרכיבות עבורם תפריט ומסבירות על ערכים תזונתיים
מתקשים בדיאטה ? הדיאטנית של הסופרמרקט תעזור לכם בקניות. יותר ויותר חנויות מרכול גדולות בארצות הברית מעניקות שירות מטעם דיאטנית עבור לקוחות הנמצאים בדיאטה או הסובלים מבעיות רפואיות שונות, כדי לבחור עבורם את המזונות הטובים לבריאותם ולגזרה.
התחלתם דיאטה ? קראו עוד:
- "סתמתי את הפה"; מעיין חודדה ירדה 42 קילו
אם פעם הצרכנים נהגו לבחור בין מוצרים רק על פי המחיר, הרי שהיום צריך להסביר להם אם ההבטחות שמבטיח המוצר אכן מתקיימות בו. רשת מרכולים גדולה בשם Hy-Vee, למשל, הציבה "דיאטנית הבית" רשמית כמעט בכל אחד מ-235 סניפיה. באזורים כפריים יותר, חלק מ-190 הדיאטניות של החברה מעניקות את השירות עבור כמה סניפים מקומיים.
על פי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", בסופרמרקטים מבקשים להשיג בכך שתי מטרות - לתת מענה לקהל הולך וגדל המקפיד על תזונה נבונה כחלק מאורח חיים בריא, וכמובן להוות תחרות ראויה לרשתות המזון הייעודיות.
בחלק מהמקרים הדיאטניות גם מעלות תכנים רלוונטיים באתרי הבית של הסופרמרקטים, מפיקות עלונים עם מידע לקהל הקונים ועוד.
"עבדתי קודם כתזונאית בבית חולים", מספרת שרי סטיינבך, דיאטנית ראשית בחברת Meijer זה 24 שנה, "אבל עזבתי כי רציתי לדבר עם האנשים על מה שהם אוכלים ומכניסים לגופם לפני שהם נהיים חולים.
"אנחנו רואים היום שהמכירות של מוצרי מזון בריאים עולות, ואנחנו מוצפים מצד אחד בבקשות מצד קונים שרוצים לקבוע איתנו פגישות ומצד שני בהזמנות מיצרני מזון לכנסים שלהם".
מלבד קניות לצד הלקוחות, הדיאטניות ברשת Hy-Vee עורכות גם שיעורי בישול, מרכיבות ארוחות שאפשר לקנות הביתה ומרצות גם בבתי ספר ובחברות עסקיות על ערכים תזונתיים וכדומה.
תמורת 75 דולר בשבוע, למשל, הקונים מוזמנים לאסוף מצרכים המרכיבים ארוחות בנות 1,500-1,200 קלוריות כל אחת, כולל הוראות הכנה, המספיקות לחמישה ימים.
הדיאטניות מספקות ארבעה תפריטים שבועיים שונים הכוללים בשר ודגים, כך שבמשך כחודש הלקוחות אינם משתעממים בארוחה ונהנים מגיוון בריא.
"ללקוחות אין הרבה זמן לקניות, והם גם לא יודעים אילו מוצרים בדיוק לחפש", אומרת דיאטנית ברשת. "מה שמובטח על האריזה לא תמיד תואם לדרישות התזונתיות, ולעתים הם פשוט לא מודעים למה שחשוב באמת.
"למשל, האם חולי לב צריכים להתחשב יותר בכמות הסוכר או השומן במזון? אנחנו מייעצות גם לחולי סוכרת, לסובלים מרמות כולסטרול גבוהות, לרגישים לגלוטן ועוד".
האם נראה בקרוב דיאטניות גם בסופרים בישראל? בינתיים בעלי הרשתות אינם מצליחים להציג מספרים המצביעים על כדאיות כלכלית, אך מתעקשים שהדבר תואם את תפיסת עולמם כחברות שחורתות על דגלן ערכים בריאים יותר.