שתף קטע נבחר

 

חייל, רוצה את הפיקדון? תביא את אשתך

למרות שהוראות משרד הביטחון אומרות אחרת ולמרות שבמכרז בו זכה הבנק, לא נכללת כל דרישה כזו - בלאומי החליטו שחייל משוחרר המעוניין לקבל את כספי הפיקדון הצבאי, חייב להביא את בת זוגו לסניף. במשרד הביטחון בוחנים את הנושא. הבנק: הדרישה נועדה להגן על כספי החיילים

בלאומי מערימים קשיים על החיילים המשוחררים? לפני שנה וחצי זכו לאומי והפועלים במכרז משרד הביטחון לפיו כל התשלומים והמענקים לחיילים המשוחררים יתבצעו בסניפי שני הבנקים הגדולים.

 

 

על פי הנהלים, את כספי הפיקדון הצבאי - המענק הגדול ביותר למשוחרר, ניתן לממש במהלך 5 השנים הראשונות מתום השחרור למטרות מסויימות או במקרה של נישואים.

 

הכללים, אותם מפרסם משרד הביטחון, קובעים, כי כדי לשחרר את כספי הפיקדון מהבנק בגין נישואים, יש צורך בהצגת תעודת זהות כולל הספח בו מצוין בסעיף המצב האישי, נשוי או נשואה וכן תמצית רישום ממרשם האוכלוסין (משרד הפנים) המציין בסעיף המצב האישי נשוי או נשואה ותאריך השינוי.

 

ואולם, חיילים שנישאו המגיעים לבנק לאומי, נתקלים בסירוב לקבל את הכסף. בניגוד לכללים שקבע משרד הביטחון, פקידי הבנק דורשים נוכחות פיזית של בת או בן הזוג כדי לממש את הפיקדון.

 

משרד הביטחון: הנושא בבירור משפטי

"נכנסתי בסוף השבוע לסניף בנק לאומי בפתח תקווה על מנת לשחרר את הכסף", מספר ל ynet י' שביקש לממש את הפיקדון הצבאי על בסיס סעיף הנישואין. "הבאתי את הטפסים שמבקשים על פי הנוהל, אבל הפקיד בבנק אמר לי שעלי להביא גם את אשתי - אם אני רוצה לשחרר את הכסף. אמרתי לו שזה לא רשום בנהלים באתר משרד הביטחון וגם לא בנהלים באתר הבנק באינטרנט. הפקיד הלך לברר ונעלם למשך חצי שעה ולא חזר. כשהלכתי לברר מול המנהלת היא אמרה לי שמדובר בנוהל של הבנק וחובה שאשתי תבוא".

 

למעשה, מסתבר שבבנק לאומי החליטו "להגדיל ראש", על דעת עצמם בהחלטה שסותרת את הוראות משרד הביטחון ואף את תנאי המכרז בו זכה הבנק להענקת התשלומים. בירור מול היחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון מעלה כי למשרד הגיעו פניות רבות בעניין וכי הנושא נמצא בבירור משפטי.

 

תמוהה לא פחות העובדה כי בעמוד העוסק בפיקדון באתר הבנק, לא מפורטת כל הסתייגות בנוגע למשיכת הפיקדון ואף קיימת הפניה לאתר משרד הביטחון, הקובע במפורש כי לא נדרשת נוכחת פיזית של בת הזוג. בנוסף, בבנק המתחרה, הפועלים, לא קיימת כל הגבלה כזו.

 

בכמה כסף מדובר? הפיקדון האישי נגזר ממשך השירות וכן מסוג השירות שביצע החייל – קרבי, תומך לחימה או חייל עורפי, והוא נע בין 19.5 אלף שקל ל-28 אלף שקל (לחייל ששירת שירות מלא). במהלך 5 השנים הראשונות לאחר השחרור ניתן לממש את הפיקדון לצורך לימודים, הכשרה מקצועית, דיור, הקמת עסק או במקרה של נישואים. בתום 5 שנים ניתן לקבל את כספי הפיקדון ללא תנאי - זכאות שפגה בתום 7 שנים.

 

מבנק לאומי נמסר בתגובה: "לאומי מקפיד לפעול לפי כללי משרד הביטחון בכל האמור בכספי פיקדון חיילים משוחררים. בעקבות ניסיונות להוצאה במרמה של כספי הפיקדון שהתרחשו, הוחלט בבנק לנקוט משנה זהירות ולבקש את נוכחות שני בני הזוג במעמד משיכת הפיקדון למטרת נישואים. זאת, במטרה להגן על כספי המדינה וכספי החיילים המשוחררים. החלטה זו הועברה לידיעת משרד הביטחון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משיכה בגין נישואים? רק בנוכחות בת הזוג
צילום באדיבות: דובר צה"ל
מומלצים