קיץ: חולי הדיאליזה מקבלים מזון רפואי - בגלידה
הנה רעיון שהולך להפוך את חייהם של חולי דיאליזה בכל הארץ למתוקים יותר: המזון הרפואי שנצרך על-ידי חולים אלו מוכנס למכונת גלידה ביחד עם מרכיבים נוספים ומוגש קר וצונן בתוך גביע. במרכז הרפואי זיו בצפת זה כבר קורה, בקרוב יוצבו מכונות גלידה נוספות בבתי חולים אחרים בארץ
חולי דיאליזה יקבלו גלידה שתעזור להם בתהליך הטיפול.
במרכז הרפואי זיו בצפת מקבלים חולי הדיאליזה גלידה, שמכינים על בסיס המזון הרפואי "נפרוקאר", המשמש כהשלמה תזונתית חשובה עבורם.
הנפרוקאר, שנמצא בסל הבריאות, הוא מזון רפואי עשיר מאוד בקלוריות, במינרלים, בוויטמינים, בפחמימות ובחלבונים. הוא משמש כתמיכה תזונתית חשובה להעשרת מטופלי דיאליזה ומהווה חלק בלתי נפרד מהטיפול הרפואי בהם.
עוד כתבות בנושאי בריאות ב-ynet:
- חרדית תרמה כליה לאדם שלא הכירה; חייו ניצלו
מרבית חולי הדיאליזה זקוקים לתפריט תזונתי מיוחד. חלקם הגדול אף סובל מתת תזונה וזקוק להשלמה של מזון רפואי. נפרוקאר הוא המזון הרפואי המוביל בעולם בתחום זה. בגלל ההרכב התזונתי שלו הוא מיועד גם להזנה מלאה בחולים שלא יכולים לאכול דבר.
מכונת הגלידה מוצבת במחלקת הדיאליזה והצוות מכין גלידה טרייה למטופלים בזמן אמת. הנפרוקאר הוא בטעם וניל אבל הגלידה מוגשת בטעמים שונים, לאחר שהצוות הרפואי מוסיף לה מרכיבי טעם.
היוזמה לפיתוח הגלידה המבוססת על הנפרוקאר היא של חברת אבוט, יצרנית הנפרוקאר, בשיתוף העמותה לקידום ושמירה על זכויות חולי הכליות INKF.
בשבועות הקרובים, תורחב היוזמה לבתי חולים נוספים ברחבי הארץ. מחלקות הדיאליזה בבתי החולים יקבלו גם הם את מכונת הגלידה, וכך יוכלו להגיש למטפלים את ההשלמה התזונתית שלה הם זקוקים באריזה "קרירה" יותר.