גרמניה שיתפה פעולה עם מחבלי מינכן אחרי הטבח
השבועון "דר שפיגל" חשף כי השלטונות בגרמניה שיתפו פעולה עם בכירי הארגון הפלסטיני "ספטמבר השחור" משום שחששו מפיגועים נוספים בשטח המדינה, אחרי ש-11 ספורטאים ישראלים נחטפו ונרצחו במהלך המשחקים האולימפיים ב-1972
בשנת 1972 חטפו מחבלים פלסטינים של ארגון "ספטמבר השחור" 11 ספורטאים ישראלים שהגיעו להשתתף במשחקים האולימפיים במינכן - ורצחו אותם. השבועון הגרמני "דר שפיגל" חשף היום (יום א') בכתבת תחקיר כי השלטונות הגרמניים שיתפו פעולה עם ארגון הטרור לאחר הטבח, משום שחששו מפיגועים נוספים בשטח המדינה.
עוד חדשות מהעולם :
- לא ערק מסוריה: סגנו של אסד נראה בדמשק
- קשישה 'שחזרה' ציור של ישו, 'הוא נראה כמו קוף'
- ארה"ב: צילם דוב גריזלי במשך 8 דקות - ונטרף
- נפאל: חשב שבנו בן ה-12 קוף - וירה בו למוות
לפי התחקיר, ממשלת גרמניה קיימה קשרים סודיים עם המתכננים של הטבח במינכן ב-1972. כמה חודשים לאחר הפיגוע, קיים שר החוץ הגרמני דאז, ולטר של, פגישה סודית עם כמה מאנשי ספטמבר השחור על מנת "לבנות יחסי אמון חדשים" ביניהם. בתמורה דרשה ממשלת גרמניה מארגון הטרור להימנע מלקיים פעילות טרוריסטית על אדמת גרמניה. הפלסטינים מצדם דרשו תמיכה פוליטית באש"ף.
לפי "דר שפיגל", על רקע המגעים הקפיאה ממשלת גרמניה את החקירה הפלילית נגד האנשים שעמדו מאחורי רצח י"א חללי מינכן, ולראיה תת שר החוץ באותה העת, פאול פרנק, הודיע כמה שבועת מאוחר יותר שחקירת אירועי מינכן הסתיימה. ב-1977 פנתה משטרת צרפת לגרמניה ושאלה אם גרמניה מעוניינת בהסגרתו של אבו דאוד, ממתכנני הפיגוע, אבל גרמניה החליטה להימנע מלענות על השאלה.
הטבח במינכן היה אחת מפעולות הטרור הראשונות בגל הטרור הבינלאומי נגד מטרות ישראליות בשנות ה-70 של המאה ה-20. שמותיהם של י"א חללי מינכן הם: דוד ברגר, יוסף גוטפרוינד, משה ויינברג, אליעז חלפין, מארק סלאבין, זאב
פרידמן, יוסף רומנו, קהת שור, אנדרי שפיצר, עמיצור שפירא, יעקב שפרינגר.
אילנה רומנו, רעייתו של יוסף רומנו, אמרה בתגובה לחדשות ynet ברדיו האזורי כי "אני לא מופתעת וזה לא חדש. הנתונים האלה ידועים לנו ממזמן. עצוב לי שרק היום חושפים את מה שאנחנו אמרנו כבר לפני שנים. אני מודה ל'דר שפיגל' שמצא לנכון לפרסם כי יותר טוב מאוחר משום דבר".
לאחר הטבח הכריז הוועד האולימפי כי המשחקים ייפסקו למשך יום אחד, שבו ייערך טקס זיכרון, ולאחר מכן יתחדשו. ההחלטה התקבלה למרות מחאתה של מדינת ישראל, ולמרות ביקורת מצד מדינות נוספות. החברם הנותרים במשלחת הישראלית שבו לישראל עם ארונות המתים.