שתף קטע נבחר

 

תושבי מגרון לבג"ץ: לא ננקוט אלימות אם נפונה

יממה לפני המועד האחרון, כתבו תושבי המאחז לבג"ץ כי יש לדחות את הפינוי עד שתושלם בניית האתר החלופי וטענו כי גם אם זו אכן קרקע פרטית אין לפנותם: "בעל הקרקע לא יעשה בה שימוש לעולם". הם התחייבו לכבד את החלטת בית המשפט

יממה לפני התאריך האחרון שקבע בית המשפט לפינוי המאחז, מבטיחים במגרון - לא ננקוט אלימות נגד כוחות הביטחון. תושבי מגרון הגישו היום (ב') לבג"ץ בקשה לדחות את הפינוי עד שתושלם בניית האתר החלופי, גבעת היקב. הם כתבו גם כי הטענה שהמקום בבעלות פרטית פלסטינית אינה מצדיקה את פינוים, מאחר שברור שבעל הקרקע כביכול לא יעשה בה שימוש לעולם. בנוסף, התחייבו כי יקבלו כל החלטה של בית המשפט ולא ינקטו אלימות במהלך הפינוי, אם וכאשר יתרחש.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

לטענת תושבי מגרון, אתר הקראווילות שהוכן עבורם בגבעת היקב אינו יכול לקלוט אותם. על פי הבקשה, במקום ליקויי

בטיחות וביטחון חמורים, ופרט לבעיית המגורים בו גם לא ניתן לפתוח שם את שנת הלימודים. התושבים הדגישו כי יקבלו כל החלטה של בית המשפט וכי אין בכוונתם לנהוג באלימות.

 

מעבר לבקשה שהוגשה במסגרת עתירת התושבים להישאר בבתיהם, בטענה כי רכשו חלק מקרקעות המאחז, הגישו היום תושבי מגרון גם את תגובתם לעמדת המדינה בנושא, כפי שהועברה לבית המשפט בשבוע שעבר. לטענתם, גורמים רשמיים הבהירו להם כי אם ירכשו את קרקעות המאחז הם יוכלו להישאר בו, ואף שעשו זאת, המדינה מבקשת לפנותם.

 

המאחז מגרון. ארכיון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המאחז מגרון. ארכיון(צילום: רויטרס)

 

בעמדת התושבים, שנפתחה במילים "שפשפנו את עינינו נוכח עמדת המדינה", טוענים תושבי מגרון כי עמדת הפרקליטות - על פיה אין שביל גישה למאחז שאינו עובר על קרקע פרטית פלסטינית - אינה עומדת במבחן המציאות. הם כתבו כי במקום שתי דרכי גישה, אחת מהן עבירה לרכב רגיל, ואחת רק לרכבי 4X4. התושבים אף התחייבו כי אם יידרשו לנסוע דרך כביש הגישה העביר לרכבי שטח בלבד, הם מוכנים לעשות זאת ברכבי 4X4. "אין ליצור הפרדה בין הנוהג בפורד פוקוס לנוהג בלנדרובר", כתבו בתגובה לעמדת המדינה.

 

במהלך היום נכנסו התושבים בדרך הגישה המדוברת, בליווי חברי הכנסת זאב אלקין ואריה אלדד, שהגיעו למקום על מנת לקיים ישיבה של השדולה למען ארץ ישראל. מעבר לכך, כתבו התושבים כי גם הטענה שהמקום בבעלות פרטית פלסטינית אינה מצדיקה את פינוים, ואין לפנות את המאחז ולהרוס את הבתים הבנויים בו, מאחר שברור שבעל הקרקע כביכול לא יעשה בה שימוש לעולם. התושבים התחייבו בפני בית המשפט כי תהיה אשר תהיה החלטתו הם יקבלו אותה ולא ינקטו אלימות. 

 

ב"שלום עכשיו" אמרו כי תשובת מתנחלי מגרון לבג"ץ "מביישת את בית המשפט העליון ומבזה את המתנחלים עצמם. אוסף התירוצים של אנשי מגרון מוכיח כי מעולם לא הייתה להם כוונה לפנות את המאחז וכל רצונם הוא למשוך עוד זמן. בהתנהלותם הערמומית, הצליחו אנשי מגרון להמאיס את עצמם גם על שרי הימין דוגמת בגין ויעלון, שסבלנותם פקעה. על בג"ץ לשים קץ לפרשה, ולהורות על פינוי מלא של המאחז בהקדם".

 

עד הדיון בבית המשפט מתחלקים תושבי מאחז מגרון לשניים: 33 משפחות שמחויבות לעזוב מיידית, אחרי שבית המשפט קבע שהן יושבות על קרקע בבעלות פלסטינית פרטית. אחרי דחיות ועיכובים רבים קבע בג"ץ כי פינוין צריך היה להסתיים עד 1 באוגוסט. במקביל, כאמור, ידון בית המשפט מחר בעתירתן של 17 המשפחות שמעמד הקרקע שעליה הן גרות טרם הובהר סופית. במערכת הביטחון מקווים ש-33 המשפחות הראשונות יתפנו עוד טרם הדיון ביום שלישי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאחז מגרון
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים