ת"א ננעלה בירידות; כיל איבדה 1.6%
מדד ת"א 25 ירד ב-0.67%, מדד ת"א 100 ירד ב-0.5%, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.82% ומדד נדל"ן ירד ב-0.13%; המ-לט זינקה ב-16.6% לאחר הצעת הרכש; כיל איבדה 1.6% לאחר הורדת המלצה מבנק אגוד; מחזור המסחר - 866 מיליון ש'
הבורסה בתל אביב ננעלה היום (ג') בירידות על רקע המגמה המעורבת שנרשמה אמש בוול סטריט ובהמתנה לדו"חות חברות האחזקה והבנקים. כצפוי בנק ישראל הותיר את הריבית חודש ספטמבר על כנה.
מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.67% ל-1,108.23 נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.5% ל-985.48 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.82% ל-335.44 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.13% ל-232.56 נקודות.
בהתאם לרוב ההערכות המוקדמות בשוק ההון, החליטה אתמול הוועדה המוניטרית של בנק ישראל להשאיר את הריבית לחודש ספטמבר ללא שינוי, ברמה של 2.25%. זאת לאחר שבמהלך השנה החולפת הפחית בנק ישראל את הריבית במשק ארבע פעמים, בשיעור מצטבר של 1%. בהודעה שפרסם שב בנק ישראל והעריך כי בסוף החודש הבא יעדכן כלפי מטה את תחזית הצמיחה שלו לשנת 2013, שעומדת כיום על 3.4%.
רמתה של האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, חזרה בחודשים האחרונים כמה שנים לאחור והיא מסתכמת כעת ב- 1.4%.
עיני המשקיעים מופנות לג'קסון הול, בה מתקיים מדי שנה כנס של הנגידים מהשלוחות השונות של הבנק הפדרלי המרכזי. לפני שנתיים בדיוק ניצל יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, את הבמה בכנס בג'קסון הול לאותת על תוכנית הקלה כמותית שלישית (QE3). "השיפור באינדיקאטורים בארה"ב, כמו גם העובדה שאינפלציית הליבה גבוהה עדיין מיעד הפד והבחירות הקרובות, מביאות אותנו לחזור על ההערכה שהפד לא יוציא לפועל את תוכנית ההקלה השלישית לפועל (QE3) לפני תחילת 2013", כך טוען אורי גרינפלד כלכלן המאקרו של פסגות. "חלק מהמשקיעים סבורים כי ברננקי ישתמש באותו הטריק ויזרוק איזשהו רמז על הרחבה נוספת".
מניות במרכז
מודיעין והכשרה אנרגיה ריכזו עניין על רקע הערכות כי בימים הקרובים יפרסמו דוח משאבים במירה. "התנודתיות במניות גבוהה לאחרונה לא תמיד על בסיס מוצק. השותפות נותנות מועד משוערך לפרסום התוצאות טרם התחלת הקידוח. ברגע שרואים תנודתיות במניות אפשר להניח שהפרסום משפיע.
"אחרי שהודיעו על ויתור מטרת הנפט מחכים להודעה שהגיעו לחולות תמר ויודיעו על סימנים הידרוקרבונים. הם לא מחוייבים לדווח על כמות אלא רק אם יש סימנים או אין. את הכמויות השותפות תפרסם אחר כך, חודש-חודשיים באם יהיו", אמר ערן יונגר, אנליסט האנרגיה של מגדל שוקי הון.
"אבנר ודלק קידוחים מאבדות ככל הנראה לקראת הגשת מסקנות ועדת צמח מחר לראש הממשלה כאשר משרד איכות הסביבה מתנגד להערכות האופטימיות לייצוא הגז", הוסיף יונגר. בתוך כך, עלויות הקידוח לסתימת באר לוויתן מסתכמת ב-46 מיליון דולר ל-100%. לפי יונגר, "לא מדובר בכסף גדול, לפי הערכה המניות יורדות לקראת הגשת מסקנות ועדת צמח והאפשרות שהתרחיש האופטימי לא יתקבל".
בנק לאומי ושלמה אליהו חתמו הבוקר על ההלוואה של 2 מיליארד שקל שמעניק הבנק לאליהו לצורך רכישת השליטה בחברת הביטוח מגדל, כך נודע ל"כלכליסט".
החברה לישראל רשמה ברבעון השני ירידה של 28% ברווח הנקי ל-83 מיליון דולר. צים בשליטתה רשמה הפסד של 44 מיליון דולר ברבעון השני, בהשוואה להפסד של 65 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בטר פלייס רשמה הפסד של 65 מיליון דולר, לעומת 20 מיליון ברבעון המקביל.
"מחירי הסחורות סיפקו תמיכה גדולה למניית כיל (ירדה ב-1.58%) בחודשים האחרונים ועל כן רוב העלייה במחיר המניה מוצתה והיא נסחרת סביב שוויה ההוגן", כך כותב דורון דגול, אנליסט בבנק איגוד בסקירה על חברת הדשנים הישראלית, במסגרתה הורדה ההמלצה למניה ל'החזק' עם מחיר יעד של 48 שקל.
המ-לט (עלתה ב-16.54%) פרסמה היום הצעת רכש מלאה במחיר של 26 שקל למניה - פרמייה של 18% על מחיר השוק. זאת, חודש וחצי לאחר שקרן פימי רכשה 60.1% ממניות המ־לט מידי חברת דיסקונט השקעות , תמורת 63 מיליון דולר.
שבע שנים לאחר רכישת השליטה מכלל תעשיות, צביקה בארינבוים מוכר את זד.בי.איי לקרן בשליטת איש העסקים המיליארדר היהודי אלכסנדר גרנובסקי תמורת כ-130 מיליון שקל.
אלרוב ישראל שבשליטת אלפרד אקירוב דיווחה על הפסד של 20 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה, בהשוואה לרווח של 44 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בתוך כך, החברה מחקה 99 מיליון שקל על השקעתה בבנק לאומי ברבעון השני.