שתף קטע נבחר
 

חדשה מתוקה: שוקולד מפחית סיכון לשבץ בגברים

מחקר שנערך בשוודיה וכלל 37 אלף נבדקים מצא כי אלה שהקפידו לאכול שוקולד על בסיס שבועי לקו פחות בשבץ מוחי. ההערכה: נוגדי החמצון שבשוקולד מגינים מפני היווצרות קרישי דם

הוא לא יעיל במיוחד כשמדובר בדיאטה, אבל עשוי להגן על המוח: חוקרים בשוודיה מצאו כי צריכת שוקולד עשויה למנוע שבץ מוחי. המחקר פורסם בגיליון החדש של כתב העת Neurology.

 

שוקולד טוב לבריאות:

 

במחקר השתתפו 37,000 תושבי שוודיה, והוא נמשך כעשר שנים. במסגרת המחקר נשאלו הגברים לגבי הרגלי הבריאות והתזונה שלהם, ובהמשך פוצלו לארבע קבוצות, בהתבסס על כמות השוקולד שדיווחו כי צרכו מדי שבוע.

 

הכמות הגדולה ביותר שנצרכה הייתה 63 גרם בשבוע.

 

השוואה בין אלו שצרכו את הכמות המעטה ביותר של שוקולד לבין אלו שצרכו את הכמות הגדולה יותר גילתה כי אלה האחרונים נמצאים בסיכון נמוך ב-17% ללקות בשבץ מוחי.

 

החוקרים, ממכון המחקר קרולינסקה בשוודיה, משערים כי הפלבנואידים שבשוקולד מגינים בפני מחלות לב וכלי דם בהיותם נוגדי חמצון, מונעי היווצרות קרישי דם ובעלי יכולות אנטי דלקתיות.

 

אפשרות נוספת שציינו החוקרים היא כי הפלבנואידים גם מפחיתים את רמות הכולסטרול הרע ואת ערכי לחץ הדם.

 

החוקרים הבחינו שבעוד ששוקולד מריר נמצא בעבר קשור להגנה מפני מחלות לב וכלי דם, הרי שמרבית צרכני השוקולד בשוודיה מעדיפים דווקא שוקולד לבן. מכאן הסיקו החוקרים כי שני סוגי השוקולד גם יחד טובים בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי.

 

עם זאת, מציינים החוקרים, דרוש מחקר נוסף שיבדוק אם הגנה דומה משוקולד קיימת גם אצל נשים, וכיצד צריכת השוקולד משפיעה על רמת השומנים בדם, המעלה כשלעצמה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.

 

כך או כך, ממליצים החוקרים, השוקולד בעל אחוז שומן גבוה ביותר ועתיר קלוריות, לפיכך צריכתו צריכה להיות מתונה.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפלבנואידים שבשוקולד מגינים בפני מחלות לב וכלי דם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים