שתף קטע נבחר

 

יוצאי אתיופיה הפגינו: "לא מגיעים לדירה"

מאות מיוצאי העדה הפגינו במחאה על מה שהם מכנים הרעת תנאיהם במרכזי הקליטה, שם קפצו מחירי השכירות במאות אחוזים תוך שנתיים. משרד הקליטה: "שהותם במרכזים מונעת הבאת עולים"

מאות עולים ותיקים מאתיופיה הפגינו היום (ה') במקביל מול מרכזי קליטה ברחבי הארץ במחאה על התנאים. לטענתם, משרד הקליטה והסוכנות היהודית העלו את שכר הדירה במאות אחוזים ו"ממררים את חייהם" בניסיון לגרום להם לעזוב, כשמנגד לא ניתנים להם התנאים המתאימים.

 

המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב "די לביזוי", "משרד הקליטה והסוכנות היהודית ממררים את חיינו" ועוד. הם מחו גם על התנאים הפיזיים והצפיפות השוררת בחלק ממרכזי הקליטה, כפי שנחשף ב-ynet. עוד הם דורשים להגדיל את סכום הסיוע במשכנתאות, משום שבמצב הנוכחי הם לא יכולים לקנות דירה ולצאת מהמרכזים.

 

ההפגנה. "מאיפה נשלם שכר דירה?" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ההפגנה. "מאיפה נשלם שכר דירה?"(צילום: גיל יוחנן)

 

עוד בחדשות ynet:

 

"תוך שנתיים העלו לנו את שכר הדירה מ-200 שקל בחודש ל-1,500", טוען ויטדו אספאו בן ה-46, שמתגורר עם אשתו ובנו במרכז הקליטה במבשרת ציון. "אני מרוויח 4,000 שקלים ואין לי מאיפה לשלם. משרד הקליטה מציע לשלם שכר דירה, אבל הסכום לא מספיק בשביל דירה. עם הסיוע שהם נותנים במשכנתה והמשכורת שלי אני לא יכול לקנות דירה. אנחנו לא יודעים מה לעשות ומרגישים שלא רוצים אותנו בישראל".

 

פיזור ההפגנה. "ממררים את חיינו" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פיזור ההפגנה. "ממררים את חיינו"(צילום: גיל יוחנן)

 

גם מול מרכז הקליטה בקרית ים נערכה הפגנה, שבה השתתפו מאות אנשים. "המשכנתאות שהם נותנים לנו לא מספיקות ולא עודכנו למרות שמחירי הדירות עלו", אומר אלמרו איטיקום בן ה-37, "רוצים לגרש אותנו אבל אנחנו לא יכולים לעזוב את מרכזי הקליטה".

 

מהסוכנות היהודית ומשרד הקליטה נמסר בתגובה: "מרכזי הקליטה נועדו לסייע לעולים חדשים בחודשי הקליטה הראשונים שלהם בישראל. כל עוד גרים בהם עולים ותיקים, שמסרבים לפנות את דירותיהם וממשיכים לגור שם שנים רבות לאחר עלייתם ומימוש זכאותם, הם לא מאפשרים לקלוט במקום עולים חדשים. יצוין כי אלה ממתינים לעלייתם בתנאים קשים באתיופיה ומצפים שנים לאיחוד עם בני משפחותיהם בישראל, זאת תוך ביצוע החלטת ממשלה. עם הרצון להמשיך ולקלוט במהרה עולים נוספים מאתיופיה, ישנו צורך דחוף בדירות במרכזי הקליטה.

 

"באופן תמוה, אותם גורמים אשר הפגינו בעבר לזרז את העלייה מאתיופיה, הם אלה שפועלים כיום נגד האינטרסים של הממתינים לעלייה ומעודדים עולים ותיקים לא לפנות את מרכז הקליטה. המדינה מציעה סיוע נדיב לעולים מאתיופיה, הכולל מענקי שכירות שיעניק משרד הקליטה לאותם יחידים על סך 1,500 שקל בכל חודש למשך חמש שנים, תוך שמירה על זכאותם להלוואה כאילו הם ממשיכים להתגורר במרכזים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ההפגנה. לאן נלך?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים