גרמניה: "ברית מילה פוגעת בגוף כמו עגיל באוזן"
סערת ברית המילה בגרמניה לא דועכת: איגוד רופאי הילדים הגרמני קבע היום כי ברית מילה פוגעת בשלמות גופו של התינוק, והיא שוות ערך לניקוב חור באוזנו של התינוק לצורך עגיל. האיגוד הישראלי בתגובה: מוחים על הדברים הקשים
הפרשה התעוררה בגרמניה שוב, לאחר שבית משפט מחוזי בברלין פסק פיצויים להוריה של ילדה בת שלוש שביקשה עגילים ליום הולדתה. הוריה לקחו אותה לסטודיו שניקב את אוזניה והתקין בהם עגילים. אלא שלדברי ההורים, בימים שלאחר ניקוב החורים באוזניים סבלה הילדה מכאבים עזים והאירוע הותיר אצלה טראומה נפשית. בית המשפט פסק כי הסטודיו ישלם להורים פיצויים אך לא התייחס לעצם התקנת העגילים.
"ברית מילה - הפגיעה המשמעותית ביותר הנעשית לתינוק"
יממה אחר כך, התראיין וולפרם הרטמן, נשיא האיגוד לרפואת ילדים בגרמניה לפרשה, ואמר בראיון לעיתונות כי ניקוב חור לצורך עגיל גורמת לפציעה ונזק לשלמות גוף הילד, בדיוק כמו ברית מילה. "חור באוזנו של התינוק הוא נזק בלתי הפיך, כשם שברית מילה היא מעשה בלתי הפיך, ושתי הפעולות מזיקות", אמר הרטמן, והוסיף: "אין ספק שברית מילה היא הפגיעה המשמעותית ביותר הנעשית לתינוק".
בתגובה לדבריו של הרטמן, אומר הערב פרופ' יונה אמיתי, יו"ר החברה הישראלית לפדיאטריה: "בישראל ובארצות הברית הצטבר הנסיון הרב ביותר בברית מילה. בארה"ב מתבצע ההליך בחצי מהאוכלוסיה הלא יהודית, על רקע היבטים בריאותיים. ברית מילה תורמת רבות לבריאות הנימול ולבריאות הציבור, היתרונות הוכחו במחקרים רבים, במניעת זיהומים, בהקטנת הסיכון לסרטן איבר המין בגבר ולסרטן צוואר הרחם בבת הזוג של הנימול. הברית גם מפחיתה את הסיכון להדבקה ב-HIV, הרפס פפילומה ועגבת. לפיכך אנו מוחים על הדברים הקשים שנאמרו בגרמניה שאינם מקובלים".
מסמך אמריקאי - בעד הברית
רק בשבוע שעבר קבע מסמך חדש של האיגוד האמריקני לרפואת ילדים כי לברית מילה יתרונות בריאותיים רבים. בין היתר מנו מומחי האיגוד הפחתה משמעותית של סיכון ההדבקה במחלות מין, כולל הגנה בפני נגיף ה- HIV, בנגיפי הרפס ועגבת ובנגיף הפפילומה הגורם לסרטן צוואר הרחם ולסרטן הפין.
ברית המילה מגינה לא רק על הגבר, אלא גם על בת הזוג שלו: מחקרים הראו שכיחות נמוכה יותר של דלקות בדרכי השתן ובסרטן צוואר הרחם אצל בנות זוג של גברים נימולים, בהשוואה לנשותיהן של גברים שאינם נימולים.
"האיגוד לרפואת ילדים מאמין כי היתרונות הבריאותיים שבברית המילה משמעותיים דיים כדי שהמימון לברית יכוסה על ידי הביטוח הרפואי, עבור משפחות הבוחרות לעשות כן", קובע מסמך העמדות, "אולם בסופו של דבר מדובר בהחלטה של ההורים בלבד, בהתאם לאמונתם, למוסריותם ולתרבותם".
האיגוד האמריקני למיילדות וגינקולוגיה הודיע כי הוא תומך במסמך העמדה, וקבע כי המסמך החדש יסייע לגינקולוגים לייעץ להורים רבים התוהים אם כדאי לבצע את הברית או לא.