שתף קטע נבחר
 
צילום: באדיבות לירן לוין, מהנדס אזרחי ומנהל אתר CivilEng

כל מגדל צריך מזגן: כך בונים דירות מגורים

אחרי שהתחלנו לבנות את הדירות במגדל המגורים, צריך לדאוג לדברים החשובים באמת: צנרת הגז, עבודות הריצוף וכמובן מיזוג האוויר. ynet נדל"ן ממשיך לעקוב אחר הליך הקמת מגדל מגורים ברמת גן. הצטרפו אלינו להמשך הבנייה וצפו בתמונות

מדי יום אנו עוברים ליד אתרי בנייה, חולפים תחת מנופי ענק - ולא מבינים מה מתרחש מאחורי השלטים המתריעים "סכנה! כאן בונים". על מנת להנגיש עבורכם את תהליך הבנייה, כך שתוכלו לראות בעצמכם כיצד הוא מתבצע, פתחנו במעקב אחר הקמת מגדל מגורים ברמת גן וקראנו למיזם הזה "פרויקט מתגלגל".

 

 

את חמשת החלקים הראשונים של הפרויקט, שהם בניית המבנה התחתון של מגדל המגורים, הקמת החניון התת-קרקעי, בניית קומה הקרקע, הקמת שלד המגדל בבניין והקמת הדירות עצמן כבר הצגנו. כעת נמשיך בביצוע עבודות הגמר בדירות. בפרק הבא נסקור את עבודות הפיתוח והעבודות על הרכוש המשותף.

 

נזכיר כי הפרויקט מלווה באופן שוטף את תהליך הקמת המגדל ומציג את מהלך הבנייה בפרויקט שעתיד לאכלס 96 משפחות ב-25 קומות. אז למה אתם מחכים? בואו נמשיך!

 

בואו נמשיך את עבודות הגמר בדירות

הרכבת משקופים עיוורים (נגרות): על מנת להקל על מלאכת הרכבת משקופי דלתות הפנים שבתוך הדירות, מותקנים על פתחי הכניסה "משקופים עיוורים/משקופים סמויים". המשקוף העיוור מאפשר לבצע תשתית טובה ומדויקת עבור כנף הדלת העתידית.

 

המשקוף העיוור עשוי עץ, והתקנתו נעשית עם סיום עבודת הבנייה (מחיצות פנים). הוא מתבצע באמצעות קיבוע המשקוף לבלוקי מחיצות הפנים. היתרון המשמעותי של התקנת המשקוף העיוור ניכר בשעת הרכבת ופירוק המשקופים הקבועים, בכך שהקירות המטוייחים אינם מושפעים מהפירוק (בעת הצורך ניתן לפרקם ולהחליפם בחדש).

 

משקופים עיוורים - לפני ההתקנה (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
משקופים עיוורים - לפני ההתקנה(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

משקופים עיוורים - לאחר ההתקנה (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
משקופים עיוורים - לאחר ההתקנה(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

צנרת גז: על מנת לאפשר חיבור למקור גז עתידי (כדוגמת הכיריים במטבח, מערכת לחימום מים בגז וכו'), מונחת תשתית צנרת הגז מתחת לריצוף. קצה הצנרת האחד יותקן במקום העתידי של אביזר הקצה (כדוגמת מיקום הכיריים). קצהו השני יימתח לכיוון פיר הגז האנכי של הבניין (הצנרת הראשית אשר מחוברת לצובר הגז שבקומת הקרקע). לכל דייר מותקן שעון גז דירתי, ובו תרשם צריכת הגז הדירתית שעליה יחוייב על ידי חברת הגז (יימצא בפיר הגז הקומתי).

 

צנרת גז - פיצול הצנרת לכיוון הדירות מפיר הגז הראשי (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
צנרת גז - פיצול הצנרת לכיוון הדירות מפיר הגז הראשי(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

תשתית צנרת גז במטבח (כיריים) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
תשתית צנרת גז במטבח (כיריים)(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

מיזוג אוויר: בפרויקט המסוקר נמכרו הדירות עם הכנה למיזוג אוויר בלבד (הכנה למיזוג מיני מרכזי), וללא מערכת מיזוג מלאה. ההכנה כוללת נקודת חשמל עבור המעבה, צינור ניקוז וצנרת מיזוג לחיבור העתידי (צנרת נחושת, פיקוד, חשמל וכו').

 

בדירות בהן רכש הדייר מערכת מיזוג מלאה (במסגרת האפשרות לשינויי דיירים), הותקנו יחידות המיזוג (מאייד) מתחת לתקרת ה"אמבטיה הכללית", ומשם הסתעפה ויצאה מערכת הובלת האוויר לחדרים. יחידת המיזוג החיצונית (מעבה) נמצאת במסתור הכביסה בירכתי הדירות.

 

תשתית למערכת מיזוג מיני מרכזית (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
תשתית למערכת מיזוג מיני מרכזית(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

עבודות טיח (טיח גבס): מחיצות הפנים בדירות נבנו על ידי לבני איטונג, עליהם מיושמת שכבת "טיח גבס". את הטיח ניתן לקבל כחומר מתועש ומוכן לאתר, אליו נוסיף מים ומיד אחר כך נוכל ליישמו.

 

יישום הטיח נעשה בשתי שכבות:

1. שכבת מילוי - באמצעות שכבה זו ממלאים/מיישרים את הקירות. שכבה זו ניתן לעשות באמצעות התזה (התזה במכונת טיח ייעודית) או באמצעות מריחה ידנית.

2. שכבת החלקה/גימור - מעניקה לטיח את מראהו הסופי/החלק לקראת עבודת הצבע.

 

הכנה לעבודה הטיח: על מנת לקבל פני קיר ישרים/מקבילים/מאונכים לקירות האחרים בדירה, יתקינו הטייחים "מייקים" ו" פרופילי פינות" על הקירות, שיהוו סרגלי מידה וכן "גובלים/שומרי מרחק" - ובכוח יאפשרו את יישום הטיח באופן אחיד.

 

התזת טיח גבס על קירות הפנים (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
התזת טיח גבס על קירות הפנים(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

הכנות לטיח התקרה (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
הכנות לטיח התקרה(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

עבודות ריצוף וחיפוי בדירות: קבלן הריצוף של הפרויקט נבחר בקפידה, מאחר שעבודת הריצוף והחיפוי (חיפוי החדרים הרטובים) היא אחת העבודות היותר רגישות בבניין. עבודת הריצוף מתחילה עם סיום עבודות המים והחשמל בדירות, ולאחר שהונחה כל תשתית שזקוקה להגנה ומיועדת לעבור מתחת לריצוף (כדוגמת צנרת הגז, צנרת מיזוג האוויר וכו').

 

בשלב הראשון ינוקו הדירות כליל ותונח על הבטון יריעת פלציב. יריעת הפלציב (בעובי 6 מ"מ) משמשת לבידוד אקוסטי בין הדירות, ומפחיתה את גלי הקול העוברים בין החללים (היריעה מיושמת בהתאם להוראות ופרטי יועץ האקוסטיקה של הפרויקט).

 

הכנות לריצוף - פיזור השומשום כמצע לריצוף (בשחור - יריעות הפלציב המשמשות לבידוד אקוסטי בין הדירות) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
הכנות לריצוף - פיזור השומשום כמצע לריצוף (בשחור - יריעות הפלציב המשמשות לבידוד אקוסטי בין הדירות)(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

לאחר שהונחו היריעות נשאב חומר מילוי (שומשום או חול), שעליו יונחו אריחי הריצוף. חומר המילוי נשאב באמצעות משאבת חול מקומת הקרקע.

 

מכונת שאיבת שומשום - שאיבה לקומות הריצוף (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
מכונת שאיבת שומשום - שאיבה לקומות הריצוף(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

ריצוף הדירה יתחיל מפינת הוויטרינה הפונה למרפסות, ומשם לכוון המטבח, המבואה בין החדרים ולאחר מכן - בחדרים עצמם. ריצוף וחיפוי החדרים הרטובים (אמבטיה ומקלחת הורים) ייעשו במקביל או עם סיום הריצוף של הדירה.

 

ריצוף וחיפוי אמבטיה כללית (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
ריצוף וחיפוי אמבטיה כללית(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

הכנות לריצוף מרפסת שמש (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
הכנות לריצוף מרפסת שמש(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

מערכת ספרינקלרים דירתית: בשל גובהו של המבנה, נדרש מתכנן האינסטלציה לבצע מערכת כיבוי אש (מתזים) בדירות, כמו גם באיזורים הציבוריים (כיסוי מלא). מערכת המתזים נועדה לדכא ולכבות את האש באופן מוחלט בשעת שריפה.

 

שטח הכיסוי של מערכת הספרינקלרים נועד להגיע לכל פינה בחלל הדירה, ולכן מצריך תכנון של יועץ האינסטלציה המלווה את הפרויקט. ענפי הצנרת המותקנים בדירה מוסתרים תחת הנמכות גבס, ורק אבזר הקצה (המתז) יבצבץ מחוץ למעטפת - וממנה יזרמו המים בשעת מצוקה.

 

צנרת ספרינקלרים גלויה - לאחר התקנה (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
צנרת ספרינקלרים גלויה - לאחר התקנה(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

צנרת ספרינקלרים מוסתרת - לאחר כיסוי בפלטות גבס (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
צנרת ספרינקלרים מוסתרת - לאחר כיסוי בפלטות גבס(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

עבודות אלומיניום: הרכבת חלונות האלומיניום (כולל ויטרינות היציאה למרפסת) היא אחת מהפעילויות האחרונות בבניין. רגישות האלומיניום לפגיעות מכאניות, כמו גם רגישות זיגוג החלון, מאלצים להרחיק כמה שיותר את מועד ההתקנה. התקנת החלונות נעשית על המשקופים העיוורים באמצעות פרזול ייעודי ופרטי חיבור ואיטום שהוגדרו על ידי יועץ האלומיניום של הפרויקט.

 

רוב חלונות הדירה מוצללים על ידי תריסים המופעלים ידנית או חשמלית. פתיחת וסגירת תריס ויטרינת היציאה למרפסת נעשית על ידי פעולה חשמלית. ואולם, על מנת לאפשר מילוט מהדירה (בשעת חירום) מותקנת בכל אחת מהדירות ידית פתיחה/סגירה ידנית לתריס הוויטרינה, במטרה לאפשר חילוץ לכודים בשעת הצורך (בנוסף לפתיחה החשמלית).

 

חלון קבוע וויטרינת היצירה למרפסת (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
חלון קבוע וויטרינת היצירה למרפסת(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

סימון משטח חילוץ מסוקים (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
סימון משטח חילוץ מסוקים(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

מראה ממערב (סיום עבודות השלד) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
מראה ממערב (סיום עבודות השלד)(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

מראה ממזרח (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
מראה ממזרח(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )

 

19.	בפרק הבא - עבודות במרחב הציבורי (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng ) (צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
19. בפרק הבא - עבודות במרחב הציבורי(צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng )
 

 

הכותב לירן לוין (.B.Sc הנדסה אזרחית) מנהל את הפרויקט מטעם הקבלן המבצע, ומלווה אותו מיומו הראשון ועד מסירת הדירות לדיירים, וכן מנהל אתר CivilEng - הפורטל הישראלי להנדסה אזרחית, בנייה וסביבה


פורסם לראשונה 04/09/2012 20:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng
צילום: לירן לוין, מנהל אתר CivilEng
מומלצים