רשות ניירות ערך תקל את הנטל על חברות
בין השינויים עליהם דיווחה הרשות: יוארך פרק הזמן המקסימלי שיינתן לחברה לצורך העברת דיווח מיידי לבורסה בנוגע לשינוי מהותי בתנאים המפעילים של פעולתה. כמו כן, יוארך תוקפם של תשקיפים שמפרסמות חברות לצורך גיוס הון משנתיים לשלוש
שנה לאחר שהמשק הישראלי סער ממסקנות ועדת הריכוזיות וועדת טרכטנברג שקראו להגברת הפיקוח על ענפי המשק השונים, אחד הרגולטורים החשובים במשק משנה מגמה.
- בקרוב: פיקוח על זירות המסחר באינטרנט
"אנו מציגים היום עשרות הקלות ברגולציה על שוק ההון בנושאים מגוונים", אמר היום יו"ר רשות ניירות ערך, שמואל האוזר. "המטרה היא להקל על חברות מבלי לפגוע במשקיעים עצמן כאשר להשקפתנו כל אזרח הוא בעצם משקיע".
האוזר הציג היום מספר הקלות שיכנסו לתוקף בקרוב. ביניהן, ניתן למנות את הארכת פרק הזמן המקסימלי שיינתן לחברה לצורך העברת דיווח מיידי לבורסה בנוגע לשינוי מהותי בתנאים המפעילים של פעולתה. כמו כן, יוארך תוקפם של תשקיפים שמפרסמות חברות לצורך גיוס הון משנתיים לשלוש שנים.
בנוסף יינתנו הקלות לחברות קטנות, המגלגלות מחזור של עד 300 מליון שקל בשנה. חברות אלו יהיה פטורות מחובת דו"ח בקרה פנימי ובמקרים מסוימים אף מחובת פרסום תשקיף.
גם קרנות הנאמנות המנהלות כספי ציבור יזכו להקלות ברגולציה, בדמות הקלות ברכישת אגרות חוב, צמצום של חובת כינוס הדירקטוריון לדיון בנוגע להחלטות עסקיות וצמצום של חובת ההסבר בנוגע לפער שבין תשואת הקרן לתשואת נכסיה.
"לא הגזמנו"
לדברי האוזר, לא מדובר בהכרה בכך שהצעדים הרבים שננקטו להחמרת הרגולציה בשנתיים האחרונות היו מוגזמים. "אנחנו לא מרגישים שהגזמנו. זיהינו מקומות שבהם הוויתור לא שינה באמת את התועלת למשקיעים ושם פעלנו". לדבריו, גם רגולטורים נוספים צפויים לפעול בקרוב להקלה בפיקוח תוך התייעצות עם הגופים שעליהם הם מפקחים.האוזר הדגיש גם כי השגת ההקלות אינה מהווה הכרה בנכונות הטענה כי עודף רגולציה פוגע במשק, כפי שרמז לאחרונה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בשיחה עם נציגי התעשיינים.
"יש כלכלה והיא מכתיבה את מחזורי הבורסה. אנחנו באים היום לעודד א השוק אבל לא להוציא אותו מתרדמתו כי אני גם לא חושב שהרגולציה הכניסה אותו לתרדמת. הבורסה היא מראה של הכלכלה ולא הרגולטור הוא זה שיכול לשנותה".
שמואל האוזר
צילום: עומר מרון
מומלצים