שתף קטע נבחר

 

חברת החשמל: כ-20 אלף מתקפות סייבר כל יום

יו"ר חברת החשמל רון-טל חשף במהלך ועידת הסייבר השנתית כי ביום נתון חווה החברה עד 20,000 ניסיונות לחדור לרשת המחשבים שלה. חלק מזערי מהניסיונות מגיע מכיוון איראן. "תקיפת סייבר מסוכנת יותר מתקיפה נקודתית של טילים"

"ביום נתון יש בין 10,000 ל-20,000 ניסיונות לחדור לרשת המחשבים של חברת החשמל " - כך חשף היום (ג') יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, אלוף (מיל') יפתח רון-טל בוועידת הסייבר השנתית שנערכה במכון למחקרי ביטחון לאומי. רון-טל ציין בדבריו כי "מלחמת סייבר היא מלחמה אחת ארוכה ולעומת תקיפה טקטית נקודתית של טילים למשל, תקיפת סייבר הרבה יותר מסוכנת וקשה יותר להתאושש ממנה".

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

יו"ר חברת החשמל הסביר ל-ynet בהתייחסו לנתונים שהציג בוועידה כי "זיהינו ניסיונות חדירה לרשת באמצעות הכנסת וירוס או שליחת אימיילים לא ברורה או הכנסת סיסמאות וכדומה. אנחנו יכולים לדעת די בקלות את מדינות המקור שיכולות להיות גם מדינות מתווכות, אבל לא בהכרח יודעים את המיקום המדויק".

 

רון-טל הוסיף כי "חמש המדינות שמהן מגיעים ניסיונות החדירה הגדולים ביותר הן ארה"ב, סין, רוסיה, דרום קוריאה וישראל. מאיראן יש מספר ניסיונות חדירה קטנים מאוד באופן יחסי והם נעים בין 100 ל-200 בשבוע".

 

"הפיזור מקשה לעשות נזק באמצעות טילים". מוקד חברת החשמל (ארכיון) (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
"הפיזור מקשה לעשות נזק באמצעות טילים". מוקד חברת החשמל (ארכיון)(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

יום אחרי שמזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה איים לפגוע בתחנות כוח, התייחס רון-טל להתמודדות אפשרית של חברת החשמל עם פגיעה ישירה של טילים במרכזי השליטה של החברה: "יש 64 אתרים שבהם מייצרים חשמל ומעל 200 אתרים שבהם נמצאת תקשורת של חברת החשמל, כך שהפיזור הזה מקשה לעשות נזק באמצעות טילים. אם טיל נופל במקום אחד, ניתן לתקן את הנזק הנקודתי ולהמשיך הלאה".

 

רון-טל מזהיר כי איום החדירה לרשת המחשבים של החברה הוא משמעותי יותר. לדבריו, "מכיוון שהניהול של חברת החשמל הוא ניהול מרכזי שמבוסס על טכנולוגיית אינטרנט ויש בסך הכול שתי רשתות מרכזיות, גם תפעולית וגם מנהלית, אז האיום הקיברנטי הוא המשמעותי יותר מאיום הטילים. התפקיד שלנו הוא ליצור מניעה, כלומר לנסות לייצר חומות שלא יצליחו לחדור דרכן. לכן אנו עושים יותר מאמץ בגילוי וניטור, לאחר מכן בידוד ולבסוף תיקון והחזרה למצב תקין".

 

גם ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי וראש אמ"ן לשעבר, אלוף (מיל') עמוס ידלין, נאם בוועידת הסייבר השנתית. לדבריו, "עולם הסייבר הוא כמו פרל הרבור הבא ואפילו כמו פצצה גרעינית. בגלל שהוא כל כך מסובך ולא ניתן למישוש אפשר לכנותו גם 'בגדי המלך החדשים'. אין לנו היסטוריה על הדבר הזה ואין אף אחד שמכיר את כל הרמות שלו. באופן גלוי אנחנו מדברים רק על הגנה מפני מתקפת סייבר, אבל יש עוד שני מושגים, שהם מלחמת סייבר וריגול, שעליהם אף אחד לא דן בצורה אקדמית גלויה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא יודעים את המיקום המדויק". רון-טל
מומלצים