אחים לצרה: הפלסטינים מפגינים נגד יוקר המחיה
הכלכלה הפלסטינית תלויה בכלכלה הישראלית ולכן כשהמחירים אצלנו עולים, גם ברשות חורקים שיניים. התוצאות דומות - הצתה עצמית וגל הפגנות נגד התייקרות הדלק: "העם רוצה להפיל את יוקר המחיה". עיתונאי הגיע על חמור לעבודה
איך אומרים "צדק חברתי" בערבית? גל מחאה פלסטיני חוצה ערים פרץ בימים האחרונים בתגובה לעליית מחירים ברשות הפלסטינית. במוקד ההתייקרויות, ממש כמו בישראל, מחירי הדלק. ברשות הפלסטינית מנסים להרגיע את הרוחות ואמש (יום ג') הודיע ראש מנהלת הדלק, פואד שובאכי, כי בוחנים אפשרות לייבא דלק ממדינות אחרות בתיאום עם ישראל. לטענתו, ההודעה אינה קשורה לגל המחאה.
בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
כתבות נוספות בערוץ החדשות
- הניסור הבא? מבנה לא חוקי מוקם בבית אל
- הקבינט דן באיראן: "מידע מטריד, אך לא מפחיד"
- חברי הרצות שנדרסו שבו להתאמן: "ניזהר יותר"
העלייה במחירי המוצרים בישראל גוררת עלייה גם במחירים ברשות, זאת מכיוון שחלק מהמוצרים הישראליים מופצים גם בגדה. בדלק המצב רגיש עוד יותר מכיוון שישראל היא הספק הבלעדי לרשות ולכן המחיר מושפע באופן ישיר. מחירי הדלק ברשות הפלסטינית זולים מאשר בישראל, מפני שהמע"מ נמוך יותר. ליטר בנזין עולה כיום 7.98 שקלים וליטר סולר עולה 7.15 שקלים. בירדן, שם מחיר ליטר בנזין עוד יותר זול, מחאה דומה הצליחה והובילה להודעת המלך עבדאללה כי ימנע את ההתייקרות.
העיתונאי ששלף את החמור
אתמול התקיימו מספר הפגנות בערים שונות ברשות. בחברון הפגינו נהגי משאיות, טרקטורים ומוניות שנסעו בשיירות לאורך הצירים המרכזיים בעיר. על כלי הרכב נתלו שלטים עם הכיתוב "העם רוצה להפיל את יוקר המחיה", רמז לסיסמת האביב הערבי "העם רוצה להפיל את השלטון".
במקביל, מאות אזרחים קיימו בכיכרות המרכזיות בחברון, רמאללה ובית לחם הפגנות תמיכה, בהן מחו גם על יוקר המחיה ועליית שיעור האבטלה.
שלשום מת מפצעיו צעיר פלסטיני מרצועת עזה שהצית את עצמו במחאה על מצבו הכלכלי הקשה. אתמול הגיע פלסטיני בשנות ה-30 לחייו לבניין מועצת העיירה דורא שליד חברון וניסה להצית את עצמו, אך הנוכחים במקום השתלטו עליו ומנעו ממנו לעשות זאת.
מחאה בסגנון אחר הפגין עיתונאי פלסטיני בשם רומל סוויטי שעובד במערכת העיתון הממסדי הפלסטיני "אל-חיאת אל-ג'דידה". סוויטי, המתגורר בעיירה חווארה שבצפון הגדה, החליט לחזור למקורות ולהגיע למקום עבודתו בשכם על גבי חמור כשהוא לבוש בחליפה.
הוא ציין כי האזרח הפלסטיני אשם בעליית המחירים, אם לא ייצא למחות נגדה. הוא הוסיף כי הרכיבה על החמור למקום העבודה מהווה מחאה בדרכי שלום נגד הממשלה הפלסטינית.