שתף קטע נבחר

 

טסים למרות החשש: "נתרחק מריכוזי ישראלים"

ישראלים שמתכננים לבלות את החגים בתאילנד, ביוון, בקפריסין ובבולגריה מתמודדים עם אזהרות המטה ללוחמה בטרור בדרכים שונות. "לא נעלה על אוטובוס ההסעה למלון", "לא נגיע למקומות הומי אדם", הם אומרים - ובטוחים: "הסטטיסטיקה לטובתנו"

"האזהרות הללו מזיזות כמובן, אם כי לא ברמת ביטול הטיול", אומרת מורן, שמתכננת לנסוע לתאילנד בערב ראש השנה, בעקבות הדיווחים על החשש מטרור עולמי נגד תיירים ישראלים. היא מודה כי פניית המטה ללוחמה בטרור בשבועות האחרונים לרשויות במוקדי התיירות האהודים על הישראלים "עדיין מעט מפחידה, אבל אני לא חושבת שנימנע מלהגיע למקומות שבהם שוהים ישראלים".

 

לדבריה, "זה מלווה אותך בתודעה. אם יהיו התרעות ספציפיות אולי נימנע מלהגיע לנקודות האלה, אבל כרגע אין ולכן מוקדם להגיד", הוסיפה מורן בהתייחס להגברת האבטחה סביב קבוצות ישראלים במדינות ספציפיות כמו יוון, קפריסין, בולגריה ותאילנד.

 

 

נוסעים בנתב"ג, הבוקר. "החשש מלווה אותך בתודעה" (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
נוסעים בנתב"ג, הבוקר. "החשש מלווה אותך בתודעה"(צילום: גלעד מורג)

 

נופשים ברודוס. ישראל פנתה ליוון (צילום: עומר הכהן) (צילום: עומר הכהן)
נופשים ברודוס. ישראל פנתה ליוון(צילום: עומר הכהן)

 

אושרת, בת 34 שמתכננת להמריא לרודוס בראש השנה ולקראת יום כיפור תמשיך לתאילנד, מספרת כי הנושא עלה לדיון בקרב משפחתה. "זה קצת מלחיץ. כשנטוס לרודוס לא נעלה על אוטובוס ההסעה למלון, אלא נשכור רכב או ניקח מונית. לגבי תאילנד, אני מתכוונת להימנע ממקומות הומי ישראלים. גם אני מתכוונת ללכת למלונות מרוחקים יותר, ובכלליות להשתדל להימנע מריכוזי ישראלים".

 

גם רינת אלמוג נוסעת לתאילנד לקראת החגים: "לא שמעתי על הבקשה של המטה ללוחמה בטרור, ובכל מקרה זה לא יגרום לי לבטל את הנסיעה", הבהירה. "יש לדעתי הבדל בין מדינות ערביות, שלא הייתי נוסעת אליהן אם יש אזהרה, לבין תאילנד. אני בכל מקרה מתכוונת להגיע לחופים ולמקומות מרוחקים מישראלים. זה לא בגלל הפחד מפיגועים, אלא יותר כדי להרגיש בחו"ל".

 

יניב ארז נוסע אף הוא לתאילנד בראש השנה. לדבריו, "תמיד המטה ללוחמה בטרור מתעורר לפני החגים, כי יש מספר נוסעים גדול אז הם מנסים לעורר מודעות אצל כולם. אבל כל עוד אין התרעה ספציפית - אני נוסע. אנחנו צריכים חופש. אני מאוד מאמין בגורל, ומה שצריך לקרות יקרה. זו הפעם השלישית שלי בתאילנד ואני לא מתכוון להגיע לאזורים עם ישראלים, אבל לא מהחשש מפני טרור, אלא מסיבות אחרות".

 

אודי, בן 32 שנוסע לרודוס, סיפר: "אני לוקח תמיד את האזהרות כעניין רציני. אני מבין את הלחץ והפאניקה, אבל גם מבין שהסטטיסטיקה היא לטובתנו. לא נגיע למקומות הומי אדם ולא להסעות. אם זה נותן שקט נפשי, שווה לשלם כמה עשרות אירו על זה. חשוב שאנשים ייסעו וייהנו, אבל מצד שני לא להיות אדישים. אנחנו מכירים פיגועים ולכן מומלץ לפקוח עיניים, אבל גם לנסוע ולהתרענן". 

 

"החוזק שלנו כישראלים"

אבינועם, סוכן נסיעות לשעבר, סיפר כי "בעבר זה לא פגע בביקושים. מניסיוני זה לא משפיע על אנשים. עובדה שאנשים עדיין נוסעים לבורגס, וקולגות שלי מהתחום אומרים ששום דבר לא משתנה. הרציונל שעומד מאחורי זה הוא שאנחנו חיים במדינה שיש בה רמת סיכון וטרור, המחשבה היא שזה היינו הך".

 

"מנסים לא לחשוב על בורגס". הפיגוע בבולגריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"מנסים לא לחשוב על בורגס". הפיגוע בבולגריה(צילום: רויטרס)
 

בשדה התעופה בנתב"ג המתינו עשרות נוסעים לטיסתם לרודוס. אחת מהם, תמר, אמרה ל-ynet: "לא צריך לפחד ולא צריך להימנע. צריך להיות ערניים ולשים לב בנסיעות באוטובוס למשל למלון. בשורה התחתונה זה יכול לקרות בכל מקום".

 

ערן מוזל אמר: "כישראלי אתה תמיד חי ברמה מסוימת של איום, וצריך להחליט איך מתנהלים בארץ ובעולם. חלק מהחוזק שלנו כישראלים זה להתגבר על החששות שלנו". דניאל סיפר כי לא חשב על הסכנות, "מה שיהיה יהיה. בטיסה המגן דוד שלי נשאר בפנים, אבל כשנגיע לחוף כולם יראו אותו".

 

ואילו מי שאכן חושש מההתרעות, יכול להיעזר באבטחה צמודה. כך סיפרו איתי ונעמה שנוסעים בטיול קבוצתי עם שני מלווים מאבטחים. "אותי זה מרגיע כי אני קצת מפחדת. לפעמים חושבים על הפיגוע שהיה בבורגס", אמרה נעמה. איתי הצהיר: "לא נפסיק את החיים. מנסים לא לחשוב על בורגס".

 

יונתן מהערבה כלל לא שמע על ההתרעות, אבל הוא בטוח ש"יש סכנות בכל מקום, ואי אפשר לעצור את החיים. תמיד רוצים להרוג אותנו איפשהו. ברודוס יש סיכון נמוך יותר מאשר בסיני. לשם לא הייתי נוסע בראש השנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיגוע בבורגס. "הסטטיסטיקה לטובתנו"
צילום: תמיר כהנא
מומלצים