קידוח מירה נכשל; שותפויות הגז התרסקו
מניות השותפות בקידוח צללו בבורסה על רקע הודעה לפיה הקידוח הופסק ללא סימני נפט או גז משמעותיים. הנתונים המאכזבים צפויים לסבך את המשקיעים, בהם מודיעין אנרגיה שבשליטת אי.די.בי
אכזבה למשקיעים: קידוח מירה הופסק אמש (ד'), מבלי שהתגלו סימני נפט או גז משמעותיים. "קידוח מירה הופסק לאחר שהגענו לנקודת המטרה ואנחנו מתחילים לבצע לוגים חשמליים לממצאים". כך הודיע הבוקר (ה') מנכ"ל הכשרה אנרגיה אוהד מראני. בעקבות ההודעה התרסקו השותפויות העיקריות בבורסה בתל אביב.
ההודעה הדרמטית נמסרה במסגרת אירוע עיתונאים בו השתתפו מנכ"ל מודיעין רן מאור, אחד מבעלי השליטה צחי סולטן ומנכ"ל IPC מולי רבינא. מראני ציין כי בעוד מספר ימים יתקבלו תוצאות מובהקות יותר וכי הם יעברו לקידוח שרה.
"כמובן שהיינו שמחים לכנס את כולם היום בבוקר ולתת בשורה יותר מוצלחת אבל זה חלק מהביזנס בעולם הזה", אמר. "זאת באר ראשונה בכמה רישיונות ובכמה קידוחים. אמנם לא מצאנו הידרוקרבונים בנקודה הזאת של הבאר אבל יש ממצאים אחרים שנותנים לנו תקווה לגבי ההמשך".
רישיונות שרה ומירה נחשבים להבטחה הגדולה בשוק הגז. הערכות מוקדמות בישרו על פוטנציאל הפקה של כ-6.5 TCF (טריליון רגל מעוקב) של גז טבעי ועוד כ-150 מיליון חביות נפט. לשם השוואה, מדובר בנפח גז ששווה לכ-70% מגודלו של מאגר תמר.
תנודות חריפות במניות השותפות
באמצע אוגוסט התפרסמו שמועות כאילו הקידוח "עקר", מה שהוביל בשבועות שלאחר מכן בכלל ובימים האחרונים בפרט, לתנודות חריפות במניות השותפות בקידוח. הנתונים המאכזבים החדשים צפויים לסבך את כלל המשקיעים ובכללם את מודיעין אנרגיה בשליטת אי.די.בי, שנמצאת בעיצומה של סערה פיננסית בימים האחרונים.
פול מילר, מנכ"ל המפעילה GGR, הסביר שהמבנה הגיאולוגי של הקידוח הוא ייחודי לאזור והם מנתחים כרגע את הנתונים. "הקידוח הופסק אתמול בלילה בעצת כל השותפים", אמר. "החולות שהתגלו היו רווי מים וטרם התגלו סימני הידרוקרבונים משמעותיים. זה לא אומר שלא נמצא שם גז אבל בנקודה אליה הגענו לא נמצאו סימני פטרוליום".