שתף קטע נבחר

אתם הרופא: 50 עצות בריאות של גולשי ynet

לשתות שמן זית בבוקר, לאכול גבינה עם כורכום, לעלות תמיד במדרגות ולא לשמור דברים בבטן - גולשי הפייסבוק של ynet שיתפו אותנו במאות עצות יעילות לשמירה על בריאות הגוף והנפש. הנה כמה מהמוצלחות שבהן, שיעזרו לכם לעשות שינוי

מה הטיפ הכי חשוב שלכם לשמירה על בריאות הגוף והנפש? גולשי הפייסבוק של ynet שמחו לחלוק איתנו מאות טיפים מנצחים להקפדה על תזונה נכונה, פעילות גופנית וגם הירגעות לנפש.

 

מאתיים מהם זכו בפרס, וכדי שגם אתם תוכלו לקרוא ולגלות את העצה שאולי תשנה את חייכם, בחרנו להביא לכם עוד 50 מהמקוריות והמעניינות ביותר. איזו תחליטו לאמץ היום?

 

 

חדשות בריאות נוספות:

 

תזונה נכונה

1. שמן זית על בטן ריקה. רינת גיטלמן מציעה לשתות בכל בוקר כף שמן זית ומים על בטן ריקה, כדי לזרז את חילוף החומרים ולהועיל לגוף ולנפש.

 

2. סלט אחד ביום. אכלו בכל יום לפחות סלט אחד, מזכירה גלי לוין.

 

3. תמר על הבוקר. ראשי התיבות של תמר הם "תרופת משה רבנו", כך מגלה רונית כהן ומציעה לאכול בכל בוקר תמר, כדי להאריך ימים בבריאות טובה.

 

4. אכלו כל שלוש שעות. ליטל ירוחים ממליצה לאכול בכל שלוש שעות, לאכול שלוש ארוחות גדולות ביום ולא לדלג עליהן בשום אופן.

 

5. גבינה לבנה וכורכום. המתכון לחיי נצח של ידין ספיר: גבינה לבנה או יוגורט עם כורכום, כפית או שתיים של שמן פשתן, גרעיני חמניה (לא קלויים) ואפשר גם שיבולת שועל. "שמן הפשתן לא טעים, אבל הוא עשיר באומגה 3 והשילוב עם הכורכום מפתיע לטובה".

 

6. שתו מים! לא סתם רוב גופנו מורכב ממולקולות מים, אומרת אלינה אוניקיינקו, ומציעה לשתות הרבה מים שיסייעו לפעולת הגוף, יאיצו ירידה במשקל ויעשו פלאים לעור הפנים. באילו מים לבחור? רק רגילים ולא בטעמים.

 

7. קרוב לאדמה. מורן גינת ממליצה לאכול רק דברים שהאדמה מספקת לנו. "חשוב לאכול ירקות ופירות, כל מה שהטבע נותן בלבד. אנחנו לא בנויים לכל יתר הדברים שמפעלים ואנשים מייצרים".

 

8. תה ירוק לפני השינה. ארז שנקרמן מציע לשתות תה ירוק בתוספת פסיפלורה לפני שהולכים לישון, מה שעוזר לישון טוב יותר. הוא ממליץ גם לוותר על מוצרי חלב, ולהוסיף כוס יין טוב פעם או פעמיים בשבוע למען בריאות הלב.

 

9. לעשות דיאטה בהדרגה. אדווה אסל חושבת שלא צריך לשנות הרגלים של שנים ביום אחד ולהתייחס לשינוי באורח החיים בצורה קיצונית. "אפשר לשנות מרכיבי ארוחות או להוריד מעט בכמויות, ולא לפתוח בצום או בדיאטה קיצונית כי זה פשוט לא מחזיק מעמד. צריך כל יום להוסיף משהו חדש, וכך לא מרגישים שמאבדים הרבה מהדברים שרגילים אליהם בזמן קצר".

 

10. לקזז. את שיטת הקיזוז מציעה עינת מוכתר: "אם אכלת יותר מדי - תעשה יותר פעילות גופנית. אם אכלת משהו לא בריא - תאכל יותר ירקות, וכן הלאה".

 

11. פירות? שייק! נועה יצחקי מאמינה שחיוכים, שייק פירות והרבה שמש עושים הכי טוב לגוף ולנפש.

 

12. תה סרפד. מאמנת הכושר עליזה דרי-אור ממליצה לשתות תה סרפד: "לסרפד סגולות רפואיות רבות והוא גם עוזר להרזיה".

 

13. לשמור על הצינור. "הגוף הוא כמו צינור", מייעצת מדלן מור צסלר, "אל תזרקו לתוכו את כל הבא ליד. שמרו על ניקיונו באכילת מאכלים בריאים, ולא - תבחינו בסתימות שרק אינסטלטור יוכל לפתוח".

 

14. מים קרים ופירות. אטה דוד מציעה להתחיל את הבוקר עם כוס מים קרים ופרי, ולהוסיף לזה פעילות גופנית במשך שעה, שלוש-ארבע פעמים בשבוע.

 

15. שש ארוחות ביום. שרון קליסקי ממליצה לנו לחזור לינקות, לשלב שבו אכלנו כל שלוש שעות, ולאכול שש ארוחות קטנות ביום. "אכלו אוכל בריא, מזין ועשיר בפירות ובירקות, ושתו לפחות שני ליטרים וחצי מים ביום".

 

לשיפור מראה העור - שתו הרבה מים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לשיפור מראה העור - שתו הרבה מים(צילום: shutterstock)

 

פעילות גופנית

16. לקום כל חצי שעה. נדב שם יודע שרובנו יושבים על הכיסא לא מעט שעות ביום, לכן הוא ממליץ לקום בכל חצי שעה ולעשות טיול קטן במשרד לחילוץ העצמות. "זה גם משחרר את העיניים ממסך המחשב", הוא מוסיף.

 

17. אתגר יומי. סער קסל מציע לאתגר את עצמנו כל יום בעלייה במדרגות במקום במעלית, יציאה לטיול עם הכלב, משחק עם הילדים וכל דבר אחר שמניע את האיברים במקום לשבת.

 

18. מדרגות במקום מעלית. עומר שלום מציע לעלות תמיד במדרגות ולא במעלית, כדי שגם העצלנים שבינינו יזכו לפעילות גופנית כלשהי.

 

19. הליכות להרזיה. כדי לשמור על גוף בריא ולהוריד במשקל מציע יצחק ברבי לעשות הליכות שלוש-ארבע פעמים בשבוע, חצי שעה עד שעה בכל פעם. 

 

20. צאו לרכוב. הפעילות הגופנית המומלצת על ידי קירה אולשוונג היא רכיבה על סוסים: "אין כמו פעילות גופנית המשולבת בעבודה עם חיות ובאוויר הצח. זהו שחרור חושים, שילוב משמח בין הגוף, הנשמה וחיות".

 

21. ריצה - ועוד ריצה. טל כהן בוחר בריצה, שמפעילה את כל מערכות הגוף ומנקה את הראש.

 

22. לצאת לסידורים ברגל. משה בן זקן מציע לחסוך דלק, לשמור על איכות הסביבה ולעשות ספורט תוך כדי - פשוט לצאת לסידורים ברגל ולא במכונית.

 

תשכחו מהמעלית. מהיום רק מדרגות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תשכחו מהמעלית. מהיום רק מדרגות(צילום: shutterstock)

 

לבריאות כללית

23. למצוא רופאים טובים. "כדאי לחזר אחרי רופאים טובים", מציע עמי ספיר. "הם אלה שיכוונו אתכם ויענו על כל שאלותכם, בין שברפואה הקונוונציונלית ובין שברפואה המשלימה".

 

24. מקלחת קרה. בת-אל לוין ממליצה, מלבד שמירה על תזונה נכונה וכושר, לעשות מקלחת קרה בבוקר כדי לחסן מפני מחלות ושפעות לא רצויות.

 

25. להקשיב לרמב"ם. סולי אלמקייס דבקה ברמב"ם, ש"אמר עוד לפני 800 שנה שראשי התיבות של בריאות הן 'בולם רוגזו, ימעיט אוכלו, יגביר תנועתו'. צריך להיות רגועים, לאכול במינון שהגוף צריך וכמובן לזוז הרבה. זה רלוונטי גם היום".

 

26. לחזור לטבע. צור דותן ממליץ להפסיק להקשיב לאנשי השיווק שאומרים מה בריא לגוף שלכם, ולמצוא זאת לבד. "תפסיקו עם איפור, לקים, וכימיקלים שונים, הגוף לא צריך להיות במגע עם חומרים כאלה. תפסיקו גם לקרוא מגזיני אופנה, זה יגרום לכם להרגיש רע עם הגוף שלכם וללכת כעדר כבשים אחרי 'יופי נשגב'. תיהנו מהגוף שלכם".

  

27. לשמור על העור. שרה גניסלב מאמינה שמקלחת יומית וגילוח גובים מחיר מהעור, וכדי לשמור על עדינותו כדאי להגביל את זמן הרחצה, להשתמש במים חמימים ולא חמים מאוד, להימנע מסבונים חזקים וליפה, להתגלח בעדינות, להתייבש בטפיחות עדינות של המגבת ולהשתמש בקרם לחות עם מקדם הגנה.

 

28. לישון היטב. כדי לשמור על הבריאות, אומרת נירית הלל, "צריך להקפיד על שעות שינה מסודרות וקבועות ככל האפשר. השינה ממריצה ושומרת על האנרגיה, עוזרת ללמידה ולהקשבה ומסייעת בהפרשת חומרים חיוניים לגוף. חיים טובים מתחילים במנוחה טובה".

 

29. ויטמין D. מיכל כהן ממליצה לכולם לבדוק את רמת הוויטמין D בדם. "למרות השמש בארצנו, לרבים יש מחסור בוויטמין זה, וחשוב לצרוך אותו כדי למנוע אוסטיאופורוזיס,מספר סוגי סרטן וסוכרת".

 

30. נטשו את הכפכפים. המטפלת בשיאצו שרון ברתל-קמחי ממליצה להימנע מהליכה בכפכפים, שגורמים לכאבים לאורך הרגליים, הגב התחתון והצוואר. "נעלו סנדלים סגורים בקיץ ונעליים סגורות בחורף, בלי עקבים כמובן. אחרי שבוע רצוף תרגישו שיפור בברכיים, בכפות הרגליים ובגב".

 

31. מינימום שש שעות שינה. מאיה נאור מאמינה שצריך לישון מינימום שש שעות בכל לילה, כדי לתחזק את הגוף והמוח.

 

כמה אתם ישנים בלילה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כמה אתם ישנים בלילה?(צילום: shutterstock)

 

למען הנפש

32. להתחיל בחיוך. קרן כהן ממליצה לדגדג בכל בוקר את הילדים לפני שהם קמים מהמיטה, כדי להתחיל את היום בחיוך. "צלילי הצחוק שלהם נשמר במשך רוב היום, גם כשאנו כבר עמוק בעבודה".

 

33. לקום שעה קודם. מיכאל בן-ברוך מציע להתעורר בבוקר שעה לפני שצריך לצאת מהבית, ולפתוח את היום בצורה רגועה. "בוקר לחוץ הוא מתכון ליום לחוץ".

 

34. חייכו! "חיוך הוא קו עקום שמיישר הכל - החיוך יפה לבריאות", אומרת רחלי מזן.

 

35. לשמוח זה מצווה. חווה אפק מציעה להתייחס לשמחה כאל מצווה הכרחית, ולעבוד על השמחה בכל יום מחדש.

 

36. לדעת צחוק על עצמך. "אני שמה תמונה של על המקרר עם 30 קילו יותר", אומרת גלי סילברמינץ, "וצוחקת על עצמי על כך שאיני מושלמת. הצחוק יפה לבריאות ולנשמה".

 

37. לנוח מהמחשבות. טל שחר מציעה לא לשבת ולחשב כל הזמן מה בריא לגוף שלנו יותר, כדי להירגע ולחסוך לעצמנו הרבה כאב ראש. 

 

38. ליהנות ממוזיקה. "סגרו את הדלת", מציע ערן אריאל, "שימו שירי שנות ה-90 בפול ווליום ותתפרעו!"

 

39. לעשות עבור אחרים. אייל שדה מציע לעשות משהו בשביל מישהו אחר, ומבטיח שזה יפוגג את כל המתחים שלנו.

 

40. לשגר חיוך לעולם. אהרן זבולון אומר ש"כשאנו משגרים חיוך לעולם הוא משגר לנו דברים חיוביים בחזרה. גם אם תפס אתכם מצב רוח רע, הבוס עולה על העצבים או שסתם קמתם על רגל שמאל, התחילו לחשוב על דברים שיעלו לכם חיוך על הפנים".

 

41. לצחוק מכל דבר. גור מורד ממליץ למצוא את המשעשע בכל דבר, לגחך, לדמוע מצחוק ולעשות זאת עם אהובי לבך.

 

42. לקרוא ספרים. דניאל שמואלסון מספר שהוא נוהג לקרוא במשך שעות. "זה מעביר לי את המחשבות וכך אני שומר על אורח חיים בריא באופן ממש פלאי".

 

43. לא לשמור בבטן. רוני מנהיים ממליץ להגיב בנעימות בחזרה על דברים שפגעו בנו או העליבו אותנו, ולא בתוקפנות, כדי לנקות את הגוף מהתחושה הרעה ולהשתחרר מהמועקה.

 

44. לא לראות טלוויזיה. הבריאות של מיק אורסייד מתחילה בהימנעות מטלוויזיה ומחדשות ומסתיימת בטיולים בטבע ומגורים בקרבתו.

 

45. ספרו סיפור חיובי. אור חן בוכבוט מאמינה שאם נספר לעצמנו שאנו אומללים ושאין לנו די זמן לעשות ספורט, לבלות עם המשפחה או להתקדם בעבודה - כך יהיה. "אם תחליטו שיש לכם 30 שעות ביממה והחיים שלכם יהיו מה שאתם מחליטים - תהיו בריאים ומאושרים".

 

46. לחייך, לחייך, לחייך. גם יערה דנן מאמינה שהכי חשוב לחייך לעולם, כדי שהוא יחייך אלינו חזרה.

 

47. להסתכל על הילדים. הביטו בילדים שלכם משחקים וצוחקים, ממליץ דורון בינשטוק, והשתטו יחד איתם. הצחוק מכל הלב הוא מתכון לבריאות הגוף והנפש.

 

48. לטפח תחביבים. כולנו עובדים ומתעייפים, אומרת הילה קציר, אך חשוב לדאוג לנפש. "תמיד יש משהו שאוהבים לעשות ולא מספיקים. נסו להקדיש זמן פעם בשבוע-שבועיים לתחביב אהוב: קריאה, בישול, יצירה וכדומה. ההנאה מובטחת".

 

49. למצוא מודל לחיקוי. דביר אורן מאמין שכדי לשמור על מוטיבציה בחיים כדאי להתחזק בעזרת דמויות לחיקוי וציטוטים שיחזקו אותנו ברגעים הקשים.

 

50. להימנע מחדשות. אורית שוורץ הדרי ממליצה לא להקשיב לחדשות, כדי שהגוף והנפש יהיו פנויים לחיות אורח חיים בריא ולהקדיש זמן לספורט ולתזונה נכונה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עצה 46: לחייך לעולם, כדי שהוא יחייך אלינו חזרה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים