בצל ביקורת בימין: הממשלה תאשר מינוי שי ניצן
השרים יצביעו היום על מינויו של הבכיר לשעבר בפרקליטות לתפקיד המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. בימין מתלוננים על הליך מינוי לא תקין, אך במשרד המשפטים טוענים: עבר את כל האישורים הדרושים
שרי הממשלה צפויים לאשר הבוקר (א') את מינויו של עו"ד שי ניצן למשנה לתפקידים מיוחדים של היועץ המשפטי לממשלה. הליך מינויו של הבכיר המשפטי, שהיה בתפקידו האחרון משנה לפרקליט המדינה, ממשיך לספוג ביקורת מצד גורמי ימין, והשר דניאל הרשקוביץ מהבית היהודי הודיע כי יתנגד למינוי.
עמותת "רגבים" וארגון זכויות האדם ביש"ע פנו בסוף השבוע במכתב לשרי הממשלה בדרישה לדחות את הדיון היום, בטענה שהמינוי נעשה לא במנהל תקין ולכאורה אף שלא כדין. לטענת הארגונים מדובר במינוי שנוי במחלוקת שצפוי לעורר התנגדות גדולה מגורמים שונים, ואין להביא אותו לאישור מבלי שפורסם פרק זמן ראוי לפני כן.
בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
"לוח זמנים זה אינו מאפשר לכם, שרי הממשלה, המתבקשים לקבל החלטה ביום ראשון הקרוב, להיחשף למלוא ההיבטים הרלוונטיים להחלטתם, לרבות המנהליים והחוקיים", כתב לשרים, עו"ד נדב העצני מ"רגבים".
לצד כך מפרטים הארגונים במכתבם שורה של כשלים חוקתיים לכאורה בהליך המינוי, וטוענים כי מדובר ב"משרה בכירה חדשה ורגישה ללא מכרז ואף ללא ועדת איתור". ממול טוענים במשרד המשפטים כי המינוי קיבל את כל האישורים הדרושים, כי מדובר בפיצול תפקיד קיים, וכי ניצן עובר מתפקיד לתפקיד ומתוך כך אין צורך למכרז או וועדת איתור.
משרת היועץ המשפטי לתפקידים מיוחדים לא אוישה תקופה ארוכה, והיועץ המשפטי יהודה ויינשטין מבקש למנות את עו"ד ניצן לתקופה של שנתיים במטרה שבסיומן תיבחן נחיצות התפקיד והגדרתו. ההתנגדות הציבורית לבכיר המשפטי הגיעה לשיאה במהלך עבודתו כמשנה לפרקליט המדינה. במשך 8 שנים בהן כיהן ניצן בתפקיד במסגרתו היה אחראי על אכיפת החוק ביהודה ושומרון, הוא סומן כמטרה מצד גורמי ימין בטענה שהוא "רודף אותם".