אורז או תפוח אדמה? איך לבחור נכון בארוחת החג
מרק עוף או פטריות? קציצות או עוף? לא סתם כולם דוחים את הדיאטה ל"אחרי החגים", הרי מדובר במפגע קלורי של ממש. דיאטנית קלינית מסבירה באילו מנות עדיף לבחור כדי לצאת מהארוחה עם אותה מידת מכנסיים שהגעתם בה
עבור מי שנמצא בתהליך הרזיה, החגים יכולים להיות מכשול של ממש. למרות זאת, אפשר בהחלט לשמור על המשקל ואפילו לרזות גם בתקופה זו, אם מצליחים להקפיד על כמה כללים:
התחלתם דיאטה ? קראו עוד:
- "דיאטה קלה? זה מיתוס"; גיא מרוז רזה 20 קילו
- המדריך המרזה: איך לאכול בריא - גם במשרד
מה גרם לפיליס גלזר להשיל ק"ג בלי שהתכוונה?
1. לא להגיע לארוחה רעבים מדי. הוזמנתם לארוחת חג בשעה מאוחרת? אכלו ארוחת ביניים קלה ושתו תה צמחים או תה ירוק.
הקלוריות ש"בזבזתם" יוכיחו את עצמן כפליים כשתשבו מסופקים ליד השולחן ותוכלו להתמודד בקלות עם פיתויים כמו לחמניות חמות, תוספות משמינות וקינוחים.
2. מלאו את הצלחת פעם אחת. שימו בצלחת את הכמות שאתם רוצים לאכול מכל סוגי המזונות המוגשים לשולחן. הצלחת מלאה וגדושה? יופי, זו בדיוק הכמות שתאכלו. אל תמשיכו להעמיס "רק עוד כף אחת", כי היא תמיד תביא עוד כמה.
3. הרבו בשיחה. כשמדברים הזמן עובר והצלחת מתרוקנת הרבה יותר לאט. גם אם ממש לא מתחשק לכם לדבר עם קרובי המשפחה, עשו מאמץ. הראו התעניינות וספרו הרבה על עצמכם, כך תיחשבו חברותיים ומנומסים וגם תאכלו פחות.
וכמו תמיד, בסוף גם צריף לבחור. הנה מספר הצעות לבחירה מושכלת בארוחת החג:
גפילטע פיש או דג מרוקאי?
מבלי להיכנס לוויכוחים עדתיים, נאמר כי מנת הדגים היא בדרך כלל הפחות משמינה בארוחת החג.
הקרפיון שממנו עשוי הגפילטע פיש שמן יותר מאמנון או בורי, אך הדג המרוקאי עשוי פעמים רבות עם תוספת נכבדה של שמן. מצד שלישי, הירקות האדומים ורסק העגבניות שבדגים המרוקאיים מכילים ליקופן, נוגד חמצון בריא במיוחד.
בשורה התחתונה: במקרה הזה כל אחד יכול לבחור על פי טעמו.
מרק עוף או מרק פטריות מוקרם?
פה אין בכלל שאלה: מרק העוף הוא בדרך כלל מנה דיאטטית ממש, במיוחד אם מסירים מהמרק את השכבה השומנית. הירקות מוסיפים לו מינרלים - וזו בחירה טובה יותר.
מרק פטריות מוקרם, לעומת זאת, עשוי פעמים רבות על בסיס רביכה (שמן וקמח), לכן ככלל העדיפו מרקים צלולים ולא מעובים.
יוצא דופן הוא מרק שאתם יודעים בדיוק איך הכינו אותו ושעיבו אותו באמצעות רסק ירקות בלבד. ולא, אל תאמינו למארחת שטוענת "בישלתי בלי טיפת שמן".
בשורה התחתונה: בחרו במרק עוף צח.
צלי בקר או עוף?
במקרה הזה, מבלי לדעת איך הוכנה המנה לא פשוט לדעת מה היא המנה המועדפת. עם זאת, עדיין אפשר ליישם כאן כמה כללי אצבע לבחירת מנה עיקרית טובה: העדיפו מנות ללא רוטב, כמו רוסטביף או הודו, והעדיפו ככל האפשר עוף, אשר מכיל פחות שומן מצלי או קציצות.
מעבר לזה, עוף מכיל גם עצמות ולכן תופס יותר מקום בצלחת. הוא דורש גם התעסקות שמאפשרת לנו "למשוך את הזמן" ובסופו של דבר לאכול פחות.
בשורה התחתונה: עדיף לבחור במנת עוף, ללא רוטב.
אורז או תפוחי אדמה?
בדרך כלל מנות אורז דלות יותר בקלוריות מאשר מנות המבוססות על תפוחי אדמה. בכל מקרה, מומלץ שלא לצרוך יותר מארבע כפות תוספת פחמימתית בארוחת החג, וניתן גם לוותר עליה לגמרי.
בשורה התחתונה: ארבע כפות אורז יספיקו.
עוגה או גלידה?
אני ממליצה על גלידה, אשר עשויה להיות דלה יותר בקלוריות וחלק ממנה גם נמס עד שמגיעים לסופה.
המטרה בקינוח היא להתפנק, לכן אכלו לאט והתענגו על כל ביס.
בשורה התחתונה: תצליחו יותר עם גלידה.
קפה או תה?
שני המשקאות מעוררים אותנו אחרי הארוחה הכבדה. בקפה יש חומרים נוגדי חמצון ובתה יש פלבנואידים המסייעים לבריאות בדרכים מגוונות.
אני ממליצה לבחור בתה ירוק, המכיל את נוגד החמצון EGCG המסייע להעלאת קצב חילוף החומרים.
בשורה התחתונה: אם יש - תה ירוק.
הכותבת היא דיאטנית קלינית וספורט M.Sc.