בדרך לדמוקרטיה: בחירות חשובות בהונג-קונג
תושבי הקולוניה הבריטית לשעבר, המודאגים מהשפעתה ההולכת וגוברת של סין עליהם, מקווים שהבחירות היום יקדמו אותם לעבר הדמוקרטיה שהבטיחה להם הממשלה בבייג'ינג
תושבי הונג-קונג הולכים היום (א') לקלפיות במסגרת בחירות לפרלמנט, הנחשבות משמעותיות למדי משום שהן יסייעו לקבוע את הצורה הסופית של הדמוקרטיה המלאה שסין הבטיחה לקולוניה הבריטית לשעבר. שיעור התמיכה שיתנו המצביעים לשני המחנות הגדולים בבחירות, המחנה הפרו-דמוקרטי והמחנה הפרו-סיני, יצביע על מידת הרצון לרפורמה פוליטית בהונג-קונג.
בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד חדשות ב-ynet:
- הרצח המסתורי באלפים: האב עבד במעבדת גרעין
- פקיסטן: מבצע הסתרה למוגבלת ש'שרפה קוראן'
- היהודי שברח מהנאצים וייסד אולימפיאדה לנכים
צפו: "טורנדו" בחוף ניו יורק
בייג'ינג הבטיחה לאפשר לתושבי הונג-קונג לבחור את המנהיג שלהם עד 2017 ואת כל המחוקקים בפרלמנט עד 2020, אולם עד כה לא גובשה מפת דרכים בנושא. המחוקקים שייבחרו בבחירות הנערכות היום יסייעו לעצב את האופן שבו ייערכו הבחירות הבאות.
המצביעים בוחרים היום 40 נציגים, בעוד 30 אחרים ייבחרו על-ידי ארגונים עסקיים וארגונים עם אינטרסים מיוחדים. זו הפעם הראשונה שהציבור בהונג-קונג בוחר יותר ממחצית מהמחוקקים. בהתמודדויות קודמות התחלקה ההצבעה שווה בשווה בין האזרחים לארגונים, אולם הפעם נוספו עשרה מושבים. הם כוללים חמישה "סופר-מושבים" שאותם יכולים לבחור כל 3.5 מיליון התושבים הרשומים. תוצאות הבחירות צפויות להתפרסם ביום שני.
המועמדים הנחשבים תומכי בייג'ינג עשויים למצוא עצמם בתחרות קשה לאור המתיחות ההולכת וגוברת בין הונג-קונג, מרכז
כלכלי אסייתי, לבין הממשלה בבייג'ינג. סין קיבלה בחזרה את השליטה על הונג-קונג ב-1997, בתום מאה שנות שלטון קולוניאלי בריטי.
תושבי הונג-קונג הפכו בשנים האחרונות מודאגים יותר ויותר מהשפעתה של בייג'ינג. ביום שבת האחרון, לאונג צ'ון-יינג, מנהיג בהונג-קונג הזוכה לתמיכה בסין, אולץ לסגת מתוכניות שבמסגרתן אמורים היו סטודנטים בהונג-קונג לקחת שיעורים בפטריוטיזם סיני, אחרי שבוע של מחאות מצד אלפי בני אדם שהביעו חשש מפני שטיפת מוח.