שטייניץ: מס החברות בארץ הנמוך בעולם המערבי
שר האוצר דיבר בוועידת משרד האוצר ו"וול סטריט ג'ורנל" בניו יורק. לדבריו, "בישראל יש יותר סטארט-אפים מאשר בגרמניה, צרפת ובריטניה יחד". בוועידה משתתפים יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי, יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר ופרופ' דניאל כהנמן
"למה להשקיע בישראל? יש לכך שלוש סיבות עיקריות - ההון האנושי הנדיר במדינה, תמריצים ממשלתיים להשקעה - כמעט בכל התחומים ומצב הכלכלה והאקלים העסקי". בדברים אלו פתח שר האוצר, יובל שטייניץ בוועידת משרד האוצר ו"וול סטריט ג'ורנל" בניו יורק.
שטייניץ הוסיף, "ישראל ידועה בהון האנושי שלה בכל העולם, בכישורים ובעוד משהו - הנטיה הישראלית לחשוב מחוץ לקופסא, לחדש, זה מאוד אופייני לישראל, זה אחד האוצרות החשובים שלנו. יש לנו 3,000 סטארט-אפים, הראשונה בעולם בסטארט-אפ לנפש. בישראל יש יותר סטארט-אפים מאשר בגרמניה, צרפת ובריטניה יחד.
"אנחנו מספר 1 בבעלי דוקטורט לנפש. אנחנו יוצאים כעת ברפורמה באקדמיה לפיה בעוד חמש שנים נייצר הון אנושי עוד יותר טוב. כמו כן, אנחנו מקימים מרכזי מצוינות חדשים כדי לקלוט חוקרים יהודיים מכל העולם".
שטייניץ התייחס גם לתמריצים הממשלתיים ואמר, "החלטתי לפני שנתיים ליישם בישראל מס חברות הנמוך ביותר בעולם המערבי עבור חברות גלובליות. המס אצלנו 12% בלבד. כמו כן פיתחנו תוכנית לפיתוח תעשיית היי-טק, ביוטק, מדעי החיים ומו"פ פיננסי. מי שמשקיע בישראל בדרך כלל מרוצה מאוד".
יחד עם שטייניץ משתתפים בוועידה גם השר יולי אדלשטיין ואיש העסקים רופרט מרדוק, יו"ר ומנכ"ל של ניוז קורפ.
במהלך הוועידה יתקיימו פאנלים בנושאי השתלבותה של ישראל בכלכלה הגלובלית ואיתור הזדמנויות עסקיות בישראל. בנוסף ייטלו חלק בוועידה יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי, יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמאול האוזר וחתן פרס נובל לכלכלה, פרופ' דניאל כהנמן.
יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ' התייחסה לביקורו של שטייניץ בניו יורק כדי לעודד משקיעים אמריקאים להשקיע בישראל. לדבריה, "ביקורו היום של שר האוצר שטייניץ בניו יורק כדי לעודד משקיעים אמריקאים להשקיע בישראל, הוא נלעג נוכח העובדה שביד השנייה מאפשר שטייניץ לכסף של החברות הרב לאומיות לברוח החוצה.
"הפטור ממס ששטייניץ מנסה להעביר על רווחיהן הכלואים של החברות הבינלאומיות העשירות ביותר, בלא שום התניה שהכסף יושקע בישראל, מגמד השקעה של כל משקיע חדש שיביא. על שטייניץ למנוע בריחת 120 מיליארד השקלים של החברות הרב לאומיות לחו"ל, ולהתנות הטבות במס בהשקעת רווחים אלה בארץ".