קרם ברולה של ניגודים
גם טעמים מוכרים הופכים למסעירים כשמוסיפים להם מרכיבים מפתיעים. שי סרמני מציג: קרם ברולה חמצמץ עם שוקולד, שדרוג מושחת ומושקע לקלאסיקה הצרפתית האהובה
את ההשראה למנת הקינוח הזו קיבלתי מהגלידרייה הסיציליאנית בבן יהודה. החיבורים, התעוזה והדיוק שלהם יצרו טעם הרמוני אחד. "שוקולד, דובדבן, אמרטו". רשמו לפניכם את השילוב המנצח!
עוד בערוץ האוכל:
- בלי לחץ: קינוחים שפויים לחגים
- פונץ' וחברים: מנות עם יין קר
פצצה של קציצה: 4 מתכונים לארוחה יום יומית
קרם ברולה עם דובדנים ושוקולד
אני מביא את הגרסה שלי לשילוב המנצח הזה, מנה של ניגודים הסוגרת את כל הפינות המצופות מקינוח.
המתכון שלפניכם מתבסס על קרם ברולה צרפתי קלאסי, שלו מוסיפים דובדבנים חמצמצים ושוקולד בלגי משובח - בסוגר של סוכר קראנצ'י.
שימו לב: המתכון דורש זמן הכנה מראש של 4 שעות לפחות.
המרכיבים ל-5-8 מנות אישיות:
לקרם:
2 מכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל בסך הכל)
2 כפות ליקר אמרטו
5 חלמונים
1 מקל וניל (אפשר להשתמש גם במשחה איכותית)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דובדבנים טריים או קפואים
50 גרם שוקולד בלגי משובח 70%
1/2 כוס סוכר דמררה
5-8 תבניות אישיות חסינות חום
1.5 ליטר מים רותחים (אפשר להרתיח בקומקום)
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מחממים את השמנת עם הווניל עד חימום שלפני רתיחה ומוסיפים את ליקר האמרטו.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר והחלמונים עד שהם מתמזגים לקציפה צהבהבה ואחידה.
- מוסיפים את השמנת החמה אל תערובת החלמונים והסוכר - בתחילה בהשוואת טמפרטורה ובהמשך בהדרגה עד למיזוג מלא.
- מחזירים את התערובת לסיר נקי ומבשלים עד הסמכה קלה,
- מעבירים את הקרם אל משורה (כלי קיבול עם משפך) דרך מסננת דקה, ומוזגים לכלים אישיים עד לגובה של כס"מ מהקצה.
- שותלים בקרם כ-5-6 דובדבנים ומפזרים מעל מעט שברי שוקולד.
- מניחים בזהירות את הכלים עם הקרם בתבנית רחבה ועמוקה ויוצקים בה מסביב מים רותחים עד למילוי חצי מגובה הכלים, אופים בחום של 160 מעלות כ-25 דקות (ללא טורבו), מוציאים את הכלים מתוך "אמבט המים" ומביאים לצינון מלא. אורזים כל כלי בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לכ-4 שעות.
- הגשה: מוציאים מהקפאה ומפשירים כ-5 דקות (צריך שהקרם עדיין יישאר קפוא במקצת, כדי שיוכל לעבור את תהליך שריפת הסוכר בשלום). בוזקים כף סוכר לכל כלי ומנערים לכיסוי מלא, הופכים ומנערים כל כלי מעל צלחת לניקוז עודפי הסוכר (רצוי שהסוכר יהיה מונח על הקרם בצורה שווה עד כמה שאפשר לשריפה אחידה).
- בעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר ומגישים מיד.
המתכון לקוח ממגזין הגברים הישראלי F/O/D