ארה"ב לפלסטינים: ותרו על הבקשה להכרה באו"ם
לאחר שהודיע אבו מאזן כי יבקש הכרה ברשות כמדינה משקיפה באו"ם, מנסה ארה"ב למנוע זאת ממנו ומתעקשת על מו"מ ישיר עם ישראל. למרות ניסיון העבר, הנשיא הפלסטיני לא אומר נואש ומקווה לקבל הפעם את כמות הקולות הנדרשת להכרה
ארצות הברית מנסה להניא את הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, מלבקש מהאו"ם בהמשך החודש הכרה ברשות הפלסטינית כמדינה משקיפה שאינה חברה בארגון.
- בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
דוברת מחלקת המדינה, ויקטוריה נולנד, אמרה: "אנו ממשיכים להבהיר שאנחנו מאמינים כי הדרך המציאותית היחידה של הפלסטינים להשיג מדינה היא באמצעות משא ומתן ישיר". נולנד הוסיפה כי ארצות הברית שומרת על קשר עם אבו מאזן ומנסה להשיב את הפלסטינים ואת ישראל לשולחן המשא ומתן, שלא ראה התקדמות מאז ספטמבר 2010 על אף מאמצי הקוורטט: "אנו פועלים נמרצות לעידוד שני הצדדים לשוב לשולחן המו"מ, אך איננו יכולים להכריח אותם. הם צריכים להחליט שהם רוצים שלום".
אבו מאזן אמר בשבת כי ב-27 בספטמבר הוא יבקש לשדרג את מעמד הרשות בעצרת הכללית באו"ם מ"ישות משקיפה" למדינה משקיפה: "133 מדינות כבר מכירות בנו כמדינה שבירתה מזרח ירושלים, ובמדינות אלו יש לנו שגרירויות שבהן מונף דגלנו".
מעמד של מדינה משקיפה, הזהה למעמד הוותיקן, יאפשר לפלסטינים להתקבל לכמה מסוכנויות האו"ם וגם לבית הדין הפלילי הבינלאומי. רוב בקרב 193 המדינות החברות באו"ם יספיק כדי לשדרג את מעמדם של הפלסטינים בלי צורך בהצבעה במועצת הביטחון - שם צפויה ארה"ב להטיל וטו על הבקשה.
גם לפני שנה חתר אבו מאזן לכיוון זה אך בקשתו לא הועמדה להצבעה, וגם אז ארצות הברית התנגדה לכך.
Read this article in English