שתף קטע נבחר

 

ללא גלוטן: עכשיו אפשר לאכול בחוץ. 5 מסעדות

אנשים הסובלים מרגישות לגלוטן או מצליאק התרגלו לחלום בלבד על ארוחה במסעדה משובחת, אבל היום תפריטים מיוחדים כאלה צצים במהירות ברחבי הארץ. מצאנו עבורכם מקומות שאפשר לאכול בהם ללא חשש לבריאות

אחת הבעיות הגדולות של אנשים הרגישים לגלוטן היא ליהנות מארוחה טובה בחוץ. ההנחה היא שכמעט שאין מסעדות שמקפידות על הפרדה בין מוצרים המכילים גלוטן ומוצרים ללא גלוטן.

 

אנשים הרגישים לגלוטן או החולים בצליאק אינם יכולים כלל לאכול מאכלים שיש בהם גלוטן, חלבון הנמצא בדגנים. אכילת הגלוטן חושפת את המעיים לתגובה שבה הגוף תוקף את רקמותיו שלו, ובראש ובראשונה את רקמת המעי הדק.

 

עוד על החיים ללא גלוטן:

  

לרבים נדמה שמסעדות שמגישות מנות ללא גלוטן כחלק מתפיסה בריאותית הן בגדר פנטזיה, אך מתברר שיש לא מעט מסעדות שמציבים את הבריאות של סועדיהן בראש מעייניהם, ואפילו במקומות הכי לא צפויים בארץ. 

 

1. GREEN, אשקלון

השף רון סאיג שהקים את המסעדה לפני כשנה הבין את הצורך הבריאותי בהגשת מאכלים ללא גלוטן, לאחר שאשתו אובחנה כחולה בצליאק. הוא התחיל ללמוד את התחום, ובחר דווקא במיקום פחות מרכזי למסעדה.

 

בתפריט שהוא מציע ללקוחותיו ניתן למצוא מנות רבות ללא גלוטן, בין השאר לחמים בטעמים שונים, פיצות מיוחדות ללא גלוטן, פסטות הנעשות במקום ואפילו חמאות הנחבצות במקום.

   

מנת פסטה ללא גלוטן עם דג סלמון אפוי (צילום: אורן וקסלר) (צילום: אורן וקסלר)
מנת פסטה ללא גלוטן עם דג סלמון אפוי(צילום: אורן וקסלר)

 

במסעדה, שהופכת את פניה מבר סלטים ביום למסעדה עם יינות בוטיק בערב, מקפידים להשתמש במרכיבים טבעיים בלבד, מרק טרי בכל יום, לחמים הנאפים במקום ורטבים טריים ללא חומרים משמרים. הפסטה מיוצרת בעבודת יד והיינות מגיעים מיקבי בוטיק שנבחרו בקפידה. בנוסף, ניתן למצוא קינוחים ללא סוכר. 

 

  • איפה? אלי כהן 21, חנות 8, אשקלון
  • יצירת קשר: 1-700-700-063
  • המסעדה כשרה

  

פיצה ללא גלוטן (צילום: אורן וקסלר) (צילום: אורן וקסלר)
פיצה ללא גלוטן(צילום: אורן וקסלר)

 

2. "קפה לואיז", חיפה

קפה לואיז הוקם לראשונה על הר הכרמל בשנת 2008 כבית קפה-מסעדה המציע חוויית בילוי קולינרית טבעית, בריאה ורגועה. מאז הוקמו שלושה סניפים נוספים של קפה לואיז, בתל אביב, בחנות סטימצקי בקניון גרנד קניון שבחיפה ובטבעון.
 

חציל ממולא בגבינות על מצע טחינה ()
חציל ממולא בגבינות על מצע טחינה

 

בית הקפה חרט על דגלו את ערך הבריאות והטבע. ואכן כל המנות מכילות מרכיבים טבעיים בלבד. התפריט נוצר מתוך מחשבה רבה ויצירתיות, בליווי קפדני של מומחים לתזונה טבעית.

 

התפריט מכיל מנות ללא סוכר ובהתאם לקונספט הבריאותי מספק גם מגוון מנות ללא גלוטן, מארוחות בוקר עשירות ומבחר כריכים משובחים עם לחמנייה ללא גלוטן, דרך ארוחות צהריים ועד קינוחים כמו עוגת גבינה עם טראפלס שוקולד תפוז על תחתית אגוזי לוז וטפיוקה.

 

לצד בית הקפה ממוקמת המעדנייה, שבה אפשר לרכוש שלל מוצרי בריאות וטבע, כמו גם תערובות קפה, לחמים הנאפים במקום, ממרחים ייחודיים, גרנולות  ומוצרים נוספים המשתלבים עם הרוח ועם החזון של המקום.

 

  • איפה? קפה לואיז בסניפים:
  • חיפה, מוריה 58 04-8349950
  • חיפה, גרנד קניון 04-8121228
  • תל אביב, הרוגי המלכות 11 03-6492000
  • טבעון, אלכסנדר זייד 1 אולם קולנוע זוהר 04-8203969

 

3. "רוברג", לחוף הכנרת

מסעדת רוברג הצופה על הכנרת הוקמה על ידי משפחת רוברג, שרבים מבני המשפחה סובלים מאלרגיות ורגישים לגלוטן. וכשלא מצאו מסעדה שיכלו לצאת לאכול בה, בשל הרגישויות שלהם, החליטו לפתוח מסעדה.

 

"אנו יודעים שקיימת בעיה עם אלרגיות שונות ומשתדלים לרצות את כולם. ישנם יותר ויותר אנשים עם צליאק והחלטנו לתת להם מענה", אומרים במקום.

 

  
בואיקוס עם גבינה מקמח נטול גלוטן (צילום: יוסי אלמקייס) (צילום: יוסי אלמקייס)
בואיקוס עם גבינה מקמח נטול גלוטן(צילום: יוסי אלמקייס)

 

ברוברג ניתן להזמין ארוחות בוקר וארוחות בשריות במגוון תפריטים במשך היום ללא גלוטן. גם הקינוחים הם ללא גלוטן. מומלץ להזמין מקום בהתראה של יום אחד לפחות מראש. 

 

  • איפה? מושב לבנים
  • יצירת קשר: 04-6715656
  • המסעדה כשרה

 

4. "תפוז", בצרה

כשגילה גזית הקימה את מסעדת תפוז לפני כ-12 שנה, היא לא חשבה בכיוון הגשת מנות ללא גלוטן. אבל אז ניגשה אליה אחת השכנות, חולה בצליאק, והפנתה את תשומת לבה לכך.

 

"רציתי מאוד שהיא תוכל לבוא לאכול אצלי", מספרת גזית, "והתחלתי לחקור את הנושא. מתוך המחקר החלטתי לבנות למסעדה תפריט נטול גלוטן.

 

"אנו אופים במסעדה לחם מיוחד נטול גלוטן, שמביני דבר מרבים להחמיא לו, ואת כל הכריכים והטוסטים שאנו מגישים ניתן להגיש בלחם ללא גלוטן. תמיד יש לנו גם קינוח אחד לפחות ללא גלוטן".

 

מבחר מנות ללא גלוטן (צילום: גילה גזית) (צילום: גילה גזית)
מבחר מנות ללא גלוטן(צילום: גילה גזית)

  

  • איפה? הנחלים, בצרה
  • יצירת קשר: 09-7469322
  • המסעדה כשרה

 

5. "אחותי", תל אביב

אם בכל הארץ ניתן למצוא מסעדות המקפידות על הגשת מנות ללא גלוטן, הרי שבתל אביב ניתן למצוא כמה וכמה כאלה. אחת מהן היא "אחותי" - פיצה פסטה בר. המסעדה קיימת כבר שלוש שנים, אך בתחילת השנה "נולדה מחדש".

 

"כבר בתחילת הדרך גילינו את הדרישה מצד הצרכנים למנות ללא גלוטן, והחלטנו להרחיב את התפריט כך שיכלול גם פסטות, רביולי וניוקי. בימים מיוחדים אנו מוסיפים מנות כמו לזניה וקיש, והכל כמובן ללא גלוטן", מסביר הבעלים, אסף סהר.

 

 

 

אליו אוליו ללא גלוטן (צילום: אלכס שניטמן) (צילום: אלכס שניטמן)
אליו אוליו ללא גלוטן(צילום: אלכס שניטמן)

 

טהר מסביר כי מנת הדגל במקום הן מבחר הפיצות. "אנחנו מכינים אותן בסביבה סטרילית מקמח לבן, משתמשים בכלים נפרדים לאפייה, לחיתוך ולהגשה. למדנו עם הזמן את החשיבות והרגישות של חולי הצליאק להפרדה, לכן אנחנו מקפידים ככל האפשר".

 

פיצות הן מנת הדגל (צילום: אלכס שניטמן) (צילום: אלכס שניטמן)
פיצות הן מנת הדגל(צילום: אלכס שניטמן)

 

  • איפה? יהודה המכבי 53 פינת ויצמן, תל אביב
  • יצירת קשר: 03-5609676; משלוחים בטל'​ 03-5672554
  • המסעדה כשרה 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסעדות ללא גלוטן - כבר לא פנטזיה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים