רק קנדה לפנינו: ישראל שנייה באחוז האקדמאים
דו"ח ה-OECD מראה שישראל בצמרת מבחינת שיעור האקדמאים ומציג שיפור ניכר בשכר המורים. שכרם עדיין נמוך משמעותית בהשוואה למדינות אחרות בארגון
דו"ח מדינות ה-OECD שפורסם אתמול (יום ג') מציג שיפור ניכר בשכר המורים בישראל ביחס למדינות העולם המערבי. כמו כן, מניתוח הדו"ח שערכו אנשי משרד החינוך עולה כי ישראל מדורגת במקום השני אחרי קנדה עם 46% בעלי השכלה אקדמית, לעומת ממוצע של 30% ב-OECD.
ארה"ב בוחרת 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
כתבות נוספות בערוץ החדשות
- שבוע ללא חשמל בכפר סבא: "מזל שבלילה קר"
- מיסז'ניקוב מכחיש: לא ביקרתי במועדוני סטרפטיז
- "אובמה לא סרב לפגישה, אך לא ייוועד עם נתניהו"
הדו"ח Education at a Glance) EAG 2012) מתייחס לשנים 2010-2009 ומציג נתונים השוואתיים של 34 מדינות החברות ב-OECD. מהדו"ח עולה כי ליישום רפורמת "אופק חדש" השפעה רבה על הגידול בשכר המורים, בעיקר בבתי הספר היסודיים.
לפי הדו"ח, ישראל מדורגת במקום השני במדינות ה-OECD בגידול בשכר המורים בעלי ותק של 15 שנה ביסודי (משנת 2005 עד שנת 2010). שכר המורים עלה בשנים הללו ב-32%, לעומת 5% בממוצע ה-OECD.
בשכר המורים בחטיבות הביניים חל גידול של 8%, לעומת גידול של 4% בממוצע ה-OECD. עם זאת, יש להזכיר כי על אף הגידול החד בשכר, שכרם של המורים בישראל עדיין נמוך משמעותית ממדינות רבות ב-OECD.
עוד עולה מהדו"ח כי שיעור התלמידים שמסיימים י"ב עלה מ-89% בשנת 2003, ל-92% בשנת 2010, והוא מהגבוהים ביחס לממוצע ב-OECD, שעומד על 84%.
Read this article in English
משכילים פה
צילום: shutterstock
מומלצים