שתף קטע נבחר

 

ברצלונה: מאות אלפים הפגינו למען עצמאות

בין 600 אלף ל-1.5 מיליון תושבי חבל קטלוניה הפגינו נגד השלטון המרכזי במדריד ובעד אוטונומיה מספרד, בעקבות המשבר הכלכלי הפוקד את המדינה. "זה כמו נישואים שאתה כבר לא יכול לחיות איתם", הסביר אחד מהם

מאות אלפי תושבי קטלוניה יצאו אתמול (יום ג') לרחובות ברצלונה להפגנת תמיכה חסרת תקדים בהיקפה באוטונומיה לחבל הארץ שלהם. הם טענו כי המשבר הכלכלי שבו שרויה ספרד פוגע בכלכלת האזור העשיר שלהם. ההמונים הניפו את דגלי קטלוניה בצבעי צהוב ואדום ושרו את ההמנון הקטלוני. הם ציינו את כיבוש החבל על ידי המלך הספרדי פליפה החמישי ב-1714, אחרי 13 חודשי מצור על בירת החבל, ברצלונה. הממשלה המקומית העריכה כי בהפגנה השתתפו 600 אלף בני אדם והמשטרה העמידה את המספר על 1.5 מיליון.

 

ארה"ב בוחרת 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

רחובות ברצלונה נמלאו דגלים בצהוב ואדום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רחובות ברצלונה נמלאו דגלים בצהוב ואדום(צילום: רויטרס)

"זו מכה לממשלה, אנשים כמוני הגיעו מכל מקום. אני לא חושב שהם ציפו למשהו כל כך גדול", אמרה טרסה קבנס, בת 55 מפרבר של העיר. "אנחנו מרגישים שהממשלה המרכזית משטה בנו. אנחנו, הקטלונים, נותנים המון כסף לספרד".

 

קיץ בספרד: האבטלה טיפסה לשיא של 24.6%

צעירים חסרי מנוח באירופה: המצוקות של צעיר בספרד

 

המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב: "לא לרייך רביעי", "לא לאירופה", "עצמאות עכשיו" ו"קטלוניה – המדינה האירופית החדשה". המספר העצום של האנשים הביא לנפילת הרשת הסלולרית.

 

מפגן הגאווה והזעם יסייע בוודאי לרשויות המקומיות המנסות לכפות על מדריד להעביר לרשותן את השליטה על גביית המסים בחבל. הקטלונים דוברים שפה קרובה לספרדית הקסטליאנית של הספרדים, אך שונה ממנה באופן משמעותי. בחבל מתגוררים 15 אחוזים מאוכלוסיית ספרד, אך הוא מהווה 20 אחוזים מכלכלתה.

 

"קטלוניה אינה ספרד. היא לא טובה יותר או גרועה יותר, היא שונה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"קטלוניה אינה ספרד. היא לא טובה יותר או גרועה יותר, היא שונה"(צילום: רויטרס)

 

דגלי קטלוניה מתנופפים בהפגנה (צילום: AP) (צילום: AP)
דגלי קטלוניה מתנופפים בהפגנה(צילום: AP)

 

נשיא החבל, ארתור מאס, שב ואיים היום כי ינסה לחתור לעצמאות אם לא יותר לו לשלוט במסים. הקטלונים חשים שמאז פרוץ המשבר הכלכלי, הם משלמים יותר מסים ומקבלים פחות מהממשלה במדריד. "אם לא נגיע להסכמה כלכלית, הדרך לחופש עבור קטלוניה פתוחה", אמר מאס.

 

קטלוניה שואפת לעצמאות רבה יותר זה זמן רב, אך תושביה לא נקטו אלימות, כמו זו של המחתרת הבאסקית. כלכלנים טוענים כי הקטלונים משלמים לפחות 12 מיליארד אירו יותר במסים מדי שנה, מאשר מה שהם מקבלים חזרה בשירותים מהממשלה. קטלונים טוענים כי מדובר ב-16 מיליארד.

 

"הרבה אנשים שלא היו מעוניינים כל כך בעצמאות מתעניינים בה יותר עכשיו", אמרה אלווירה פארה, מזכירה בגמלאות מברצלונה. "הרגשות שלהם דוחפים אותם לזה – וגם הארנקים". מפגין אחר, העובד במשרה ממשלתית, הסביר: "ההרגשה היא כמו נישואים שאתה כבר לא יכול לחיות איתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"להתראות ספרד". מפגינים בברצלונה
צילום: EPA
מומלצים