שתף קטע נבחר

 

מחקר ענק: אומגה 3 לא מגן על הלב כמו שחשבנו

מומחים ברחבי העולם ממליצים על תזונה עשירה באומגה 3 למניעת מחלות לב וכלי דם, אולם סיכום מחקרים שכללו עשרות אלפי בני אדם גילה כי היא אינה מגינה מפני התקפי לב, דום לב, מוות מוקדם או שבץ מוחי. החוקרים: אין הצדקה ליטול אותה

במשך שנים ארוכות המליצו ארגוני בריאות על שמן דגים עשיר באומגה 3 במטרה להפחית את הסיכון למחלות לב. בחלק מארצות אירופה אף הגדילו לעשות ורופא שאינו ממליץ למטופליו על אומגה 3 עלול להיות מואשם ברשלנות רפואית. אך ייתכן שמחקר חדש, שסיכם את כלל המחקרים בנושא, עומד לשנות את הגישה של עולם הרפואה בנושא. המחקר מצא כי למעשה אומגה 3 אינה מפחיתה את הסיכון להתקף לב, שבץ מוחי או מוות מוקדם. המחקר פורסם בכתב העת של ההסתדרות הרפואית האמריקנית.

 

עוד על אומגה 3:

הדגים הבריאים: איפה יש הכי הרבה אומגה 3?

בדקנו: איזה מוצר אומגה 3 הכי מרוכז והכי זול

ממה עשוי אומגה 3 - ואיך נתגלה ע"י האסקימוסים

 

אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שאינה מיוצרת על ידי הגוף ויכולה להגיע אליו רק באמצעות מזון. על פי ההערכות היא מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול בדם ועוזרת בספיגה של ויטמינים מסיסי שומן, כגון ויטמיני E, D, A ו-K. ויטמינים אלה כשלעצמם מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, מחלות לב, אלרגיה, דיכאון, עייפות וזיהומים. מקורות עשירים לאומגה 3 הם דגי סלמון, סרדינים, פורל, מקרל, טונה או תזונה עשירה בדלעת ופשתן.

 

המלצות ארגוני הבריאות בעולם קבעו כי יש לשלב דגים שומניים המכילים אומגה 3 באורח קבע בתזונה, אך לא יותר מארבע מנות בשבוע למבוגר ושתי מנות בשבוע לילדים, לנשום הרות או למניקות, משום שהדגים עלולים להכיל כמויות רעילות של כספית ודיוקסין. מנגנון הפעולה של אומגה 3 אינו ברור, אולם בעבר עלו ההשערות שביכולתה של החומצה להפחית את רמות השומנים מסוג טריגליצרידים, למנוע הפרעות קצב לב, להוריד לחץ דם ולהפחית את מידת הקרישיות בדם.

  

המחקר, שנערך על ידי חוקרי אוניברסיטת יואנינה ביוון, בחן את תוצאותיהם של 20 מחקרים קודמים החל בשנת 1989 שכללו סך של 68.6 אלף מטופלים. מתוכם נרשמו 7,044 מקרי מוות, 3,993 מקרי דום לב, 1,150 מקרי מוות פתאומי, 1,837 התקפי לב ו-1,490 מקרי שבץ מוחי. מכל מקרי התמותה והתחלואה, לא נמצא שאלו שנטלו אומגה 3 זכו להגנה כלשהי, בהשוואה לאלו שלא צרכו אומגה 3. "אומגה 3 אינה מפחיתה את הסיכון להתקפי לב ולכן הממצאים שלנו אינם מצדיקים את השימוש בה למניעת מחלות לב וכלי דם", סיכמו החוקרים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אומגה 3. הגישה תשתנה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים