"בזכות הרפואה הסינית ילדתי". דיקור שמסייע לפוריות
לירון סבלה מהפלות חוזרות. איילה ניסתה להרות במשך 22 שנים - ללא הצלחה. ענת סבלה מדימומים והרופאים לא ידעו ממה נובעת הבעיה. כולן מצאו פתרון ברפואה הסינית. מתי היא יכולה לעזור והאם היא מחליפה את הרפואה הקונבנציונלית?
לירון בת ה-34 ממרכז הארץ, הייתה על סף ייאוש ודיכאון עמוק בגלל הפלות חוזרות ונשנות. "בגיל 28 ילדתי בניתוח קיסרי את בני הבכור אחרי הריון ספונטני. שנה וחצי אחר כך, רציתי להיכנס שוב להריון, אבל אז התחיל הסיוט שלי. בשבוע 6 היו לי דימומים וכאבים, וההריון נפל.
"פניתי לבית חולים, ושם אמרו לי שאין מה לעשות, ואם אני אחכה מחזור ואכנס שוב להריון, הכל יסתדר. נכנסתי שוב להריון, והמצב חזר על עצמו. בשבוע 8 התינוק לא התפתח, אבל ההפלה לא התרחשה לבד ונאלצתי לעבור גרידה. בפעם השלישית, זה קרה שוב. בשבוע 6 התחילו דימומים שנמשכו עד השבוע ה-14, ואז הגעתי כמעט לסכנת חיים".
כבר ביקרתם בערוץ הריון ולידה שלנו?
עוד כתבות על טיפולי פוריות ב-ynet:
- טיפולי פוריות: כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים
אחרי ההפלה השלישית והטראומטית, לירון החליטה לחפש פתרונות. "עשיתי את כל הבדיקות, כדי להיות בטוחה. אחרי שווידאתי שהכל היה תקין, נכנסתי שוב להריון. בשבוע 18 אחרי שהייתי בטוחה, שאני הולכת להיות שוב אמא בוקר אחד המים נשפכו מתוכי והעובר מת".
"הרגשתי כאילו חטפו את הילד מתוכי. אם לא היה לי בבית את הבן הבכור, אני לא יודעת אם הייתי היום בחיים. מעבר לטראומה הנוראית והכאב, יש פה רגש של השפלה, את מפסיקה להרגיש אישה בכלל. שנייה לפני שפשוט איבדתי את זה, חברה המליצה לי לפנות לרפואה סינית".
בסופו של דבר, בשילוב הטיפול ברפואה הסינית והטיפול הרפואי הקונבנציונלי, ההריון הגיע לסיומו המוצלח, ולירון ילדה את בנה השני.
22 שנים של ניסיונות להיכנס להריון
גם איילה הייתה בסיוט הזה, אבל אצלה הוא נמשך 22 שנים שבהן היא ניסתה להיכנס להריון ללא הצלחה. "עשיתי כבר כמעט הכל: הפריות חוץ גופיות, אינספור מטפלים ושיטות טיפול וכלום לא הצליח לי. הייתי מיואשת, עד שחברה שלי, שעברה טיפול של תרומת ביצית שהסתיים בהצלחה, סיפרה לי על טיפול ברפואה סינית והחלטתי לנסות. אני לא יודעת למה החלטתי לפנות לרפואה סינית כמוצא אחרון. לא מבינה למה לא עשיתי את זה קודם".
שרון אלישע, מומחה ברפואה סינית לפוריות האישה, פוריות הגבר ומייסד ושותף במכון "מעגלים" לרפואה סינית, מסביר כי הפנייה לרפואה סינית כמוצא אחרון במהלך טיפולי פוריות, היא תופעה נפוצה. "משום מה אנשים מעדיפים לפנות לרפואה הקונבנציונלית ורק אחרי שאין ברירה, הם פונים אלינו. זאת למרות העובדה, שהרפואה הסינית הוכחה כיעילה במשך אלפי שנים, ונמצאת בתוך בתי החולים, כחלק מהטיפול בתחומים שונים".
אלישע מסביר כי הקליניקה נותנת מענה בתחומים רבים: חוסר פריון בלתי מוסבר, הפלות חוזרות, טיפולי הזרעה, נשים הסובלות משחלות פוליציסטיות. "הקליניקה שלנו פועלת כבר שש שנים בשילוב עם היחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים הלל יפה בחדרה בראשותו של פרופ' אלן בוגן".
שותפו קורן אליהו, מטפל ברפואה סינית אף הוא, מוסיף: "הרפואה הסינית, בניגוד אולי לרפואה הקונבנציונלית, מדגישה את העובדה שאורח חיים נכון, תזונה נכונה ומצב נפשי מאוזן יכולים להשפיע על המצב הפיזי, ומכך גם על הפוריות. זה חלק מתפיסת העולם שלנו, לא לטפל רק בסימפטום אלא לאזן את הגוף".
"יש המון סיבות לחוסר הצלחה של הריון"
ענת (34) הייתה אם לילד בן חמש כשהגיעה לקליניקת "מזרח מערב". "אחרי שהבן הבכור שלי נולד, לא הצלחתי להיכנס שוב להריון. היו לי הפלות חוזרות וסבלתי מדימומים כבדים במהלך ההריונות. הייתי על סף ייאוש.
"הגעתי למרכז בתחילת הריון, עם דימומים כבדים מאוד. לא לפני שפניתי כמובן לבית חולים, ושם נאמר לי שאין להם מושג למה זה קורה והאם זה ייגמר. במצב של ייאוש ופחד נוראיים, הגעתי לקליניקה. הם אמרו לי שיש לעובר עדיין דופק, ויש לי המטומה (שטף דם פנימי) שתיספג לבד".
לדברי ענת, הטיפול ברפואה סינית, הציל את ההריון שלה. "בשבוע 26 ההמטומה אכן נספגה לחלוטין. הייתי בליווי והשגחה שם במשך כל הריון, עד לסיום המוצלח - לידת בתי".
ההכרה כי טיפולים ברפואה סינית יכולים לסייע בבעיות פריון, יכולה להיות מתעתעת גם אחרי שהנשים כבר מגיעות למרפאים לטיפול. לדברי איילה, שעברה טיפול תרומת ביצית, הדרך לא הייתה פשוטה. "בכל ההריונות שלא הגיעו לסיום מוצלח, סבלתי מהתכווצויות ברחם. ופחדתי שגם אחרי תהליך מורכב וכואב כזה, זה שוב יקרה לי.
"קורן פשוט עזר לי. הוא הפחית את צבירת הנוזלים והדגיש את העובדה כי יש צורך להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת. כל הטיפולים האלה הצליחו לעצור את ההתכווצויות שהיו יכולות למנוע מהעוברים להשתרש ברחם. בסופו של דבר השתילו ברחמי 3 עוברים. 2 נקלטו ואז אחד פתאום נספג. היום אני בשבוע 15 להריוני ואני מאושרת".
גם איילה מוסיפה כי למרות האופטימיות הזהירה היא מודעת לכל מה שהטיפולים ברפואה סינית עשו עבורה. "הייתי נטולת אנרגיות כשהגעתי לטיפולים. השילוב של גוף ונפש, זה מה שהביא את ההצלחה. אני בטוחה בכך".
אליהו מסביר כי חלק מהטיפול במקרים כאלה הוא לנסות ולמנוע מהגוף לפלוט את העוברים החוצה. הטיפול ברפואה סינית מדגיש את השינוי הכללי בגוף. "יש המון סיבות לחוסר הצלחה להיכנס להריון, אחת מהן היא תזונה לא מתאימה. כשהתזונה של האם לא טובה, גם תזונת העובר לא טובה, והוא לא מתפתח כמו שצריך".
לדבריו, השינוי צריך להיות כללי. "צריך להקפיד על שעות שינה, שתיית מים מספיקה, פעילות גופנית, כל זה מחזק את הגוף ומכין אותו לקליטה טובה יותר של ההריון. כאמור, הרפואה הסינית מאמינה בשינוי אורח החיים, כדי להצליח".
הרפואה הסינית, מוכרת כבר כמעט 3,000 שנה כמטפלת במגוון רב של מחלות. כבר ב-1979 ארגון הבריאות העולמי פרסם רשימה של 40 מחלות נפוצות, בהם הוא ממליץ להיעזר בדיקור סיני. הדגש של הרפואה הסינית מול זו הקונבנציונלית, כאמור, שהיא שהיא מציעה הסתכלות הוליסטית על המטופלים ומאמינה כי יש חיבור מהותי בין הגוף לנפש.
"נשים לא צריכות להתבייש לדבר על בעיות בפריון"
חגית בת ה-32, מרעננה, ניסתה להיכנס להריון במשך חודשים ארוכים. "התחתנתי בגיל 27 ובהתחלה חשבתי שנחכה קצת כי מה הלחץ. אחרי שנים של גלולות, נתתי לגוף להתנקות, וחשבתי שזה יקרה מיד. פניתי לרופא הנשים הרגיל שלי ופה התחילו הדברים להתגלגל כמו כדור שלג".
חגית מספרת כי כל השיטות לא עזרו. "הרופא נתן לי כדורים, זריקות, ומה לא. כלום לא עבד, והבריאות שלי הלכה והידרדרה. רגע לפני שנכנסתי לסחרור של דיכאון וכישלונות, הגעתי לטיפול ברפואה סינית".
"אחרי 3 חודשים של טיפול משולב שכלל שינוי תזונתי, צמי מרפא והמון שיחות, נכנסתי להריון. אני יודעת שללא הטיפול הזה, לא הייתי מצליחה. משום מה נשים לא מדברות על בעיות הפוריות שיש להן, אבל צריך לדבר ולהשמיע. האשמה היא לא בנו. אני יודעת שאני הייתי בהתמוטטות נפשית וגופנית, ואם לא הטיפול הזה, אני לא יודעת איך הייתי מתאוששת".
אלישע מסכם: "אני לא אומר שאנחנו יכולים להצליח בכל המקרים, אבל אנחנו לא מוותרים ולא מתייאשים. לפעמים אני אומר לזוג שלא הצלחתי לעזור לו שאולי אני לא המטפל שהוא זקוק לו.
"אני חושב שהיתרון של הרפואה סינית היא ההסתכלות ההוליסטית. ההבנה שאם אישה לא מצליחה להיכנס להריון, צריך לחפש את סיבות נוספות מעבר לסיבות הקשורות לפריון באופן ישיר. לפעמים הבעיות שלכאורה לא קשורות משפיעה על בעיות הפריון".