שתף קטע נבחר

ניצחון למתנחלים: בית השלום בחברון נרכש כדין

לאחר חמש שנות התדיינות פסק בית המשפט המחוזי בירושלים כי הבית שעורר מדנים בעיר האבות שייך למתנחלים, שרכשו אותו באופן חוקי. בחברון ובקריית ארבע משוכנעים כי הפסיקה תוביל גם להחזרתם לבית המכפלה

ניצחון למתנחלים במאבק על בית השלום  בחברון: בית המשפט המחוזי בירושלים פסק היום (ה') כי על המדינה להחזיר את הבית שפונה בדצמבר 2008 לידי המתנחלים, וקבע כי רכישתו מידי בעליו הייתה חוקית. השופט משה ברעם פסק כי טענת המוכר הפלסטיני כאילו העסקה לרכישת הבית בוטלה טרם השלמתה אינה אמינה, ועליו אף לשלם 50 אלף שקלים כהוצאות משפט.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

פרשת בית השלום, שמכונה גם בית המריבה, החלה במרס 2007, אז נכנסו המתנחלים לבית הממוקם בין קריית ארבע לחברון, בטענה כי רכשו אותו כדין. בתגובה פנה פאיז רג'בי למשטרה, וטען כי הבית שייך לו וכי העסקה מעולם לא הושלמה. לאחר הליך משפטי ארוך פינו כוחות הביטחון את הבית בדצמבר 2008, פינוי שגרר מקרי אלימות רבים ועימותים קשים בין המתנחלים לכוחות הביטחון.

 

בית השלום - בית המריבה - דיווחים נוספים ב-ynet:

המדינה תובעת 300 אלף שקל מאנשי בית המריבה

פיצוי לפלסטינים בחברון שמתנחלים פגעו בביתם

 

לאחר הפינוי נקבע כי הנכס יועבר לחזקת המדינה עד שיתבררו טענות הרכישה של המתנחלים בבית המשפט.

 

פינוי הבית, דצמבר 2008 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פינוי הבית, דצמבר 2008(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

השופט ברעם הורה למדינה לערוך את ההכנות המתאימות כדי להעביר את הנכס בתוך חודש בחזרה לידי המתנחלים. על אף הפסיקה, הדגיש השופט כי הוא אינו מורה למנהל האזרחי לנקוט הליכים משפטיים שיסללו את דרכם של המתנחלים למגורים בבית, אך לצד זאת ציין כי "יש להניח כי המדינה תכבד את ההסדר הדיוני שנקבע בדיון בעתירה". בכך התייחס

בית המשפט לעובדה שללא היתר עסקה מהמנהל האזרחי, לא יכול אף יהודי שקונה בית בשטחים להשלים את עסקת הרכישה.

 

"החלטה פזיזה של ברק"

בחברון ובקריית ארבע הביעו סיפוק גדול מההחלטה, והמתנחלים משוכנעים כי הפסיקה תוביל גם להחזרתם לבית המכפלה שפונה לפני חמישה חודשים באופן דומה. ראש מועצת קריית ארבע-חברון, מלאכי לוינגר, אמר בתגובה לפסיקה: "פסק הדין מחזק את אמירתנו לאורך השנים על זכותנו לרכוש ולהתיישב בכל חלקי ארץ ישראל. אני קורא לממשלת ישראל לאפשר לנו להחזיר את המשפחות לאלתר לבית, ובהזדמנות זו לתקן גם את העוול שנגרם בבית המכפלה". 

 

שר התחבורה, ישראל כץ, אמר בתגובה לפסיקה כי "כעת על השר ברק מוטלת החובה לתקן את העוול שיצר, ולהורות למנהל האזרחי לתת היתר עסקה ולאשר את מגורי המשפחות היהודיות בבית". כץ בירך על קביעת בית המשפט כי הבית נקנה כדין: "החלטתו של שר הביטחון הייתה פזיזה ונועדה להבעיר מדורות. מאז ומתמיד חיו יהודים בחברון וכך יהיה לעולם".

 

שר ההסברה והתפוצות, יולי אדלשטיין, בירך אף הוא על ההחלטה, והביע תקווה שתוצאות הדיונים בנושא בית עזרא ובית המכפלה יהיו זהות. בנוסף קרא אדלשטיין לשר הביטחון להוציא לאלתר היתר עסקה לבית השלום - בעקבות ההחלטה היום.

 

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, קרא אף הוא לראש הממשלה ולשר הביטחון "לקיים את ההחלטה כלשונה וכרוחה, ולא לנסות לסכל אותה בתרגילים מתרגילים שונים". הוא טען כי "העוול שנגרם במניעת החזקה מהרוכשים במשך שנים ארוכות הוא חמור דיו והגיע הזמן לתקנו". לדבריו, פסק הדין מוכיח כי "כשניתנת לנו ההזדמנות להוכיח טענותינו באמצעות ראיות, האמת שלנו יוצאת לאור".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית השלום. עורר מדנים
צילום: דודו אזולאי
פינוי הבית ב-2008
צילום: רויטרס
מומלצים