ראש השנה שלהן: לא מוותרות לבעל על אומן
שרה עודדה את בעלה לצאת על אף הקושי הכלכלי, אורית מחכה לסעודת הנשים המסורתית, ושירה מודה שקשה "אבל יוצאת מזה בחיים". נשות האומנים שנשארות לבד מדי ראש השנה פותחות פה, ומציגות גירל פאוואר נוסח ברסלב
גם השנה מציפים עשרות-אלפי מאמינים את רחובות אומן, לקראת ראש השנה, וגם השנה נותרות עשרות-אלפי נשים וילדיהן לבד סביב שולחן החג - אחד המשפחתיים ביותר במסורת היהודית. שרה דחפה את בעלה לנסוע על אף שהפסידו סכום נכבד על כרטיסי הטיסה בעקבות תקלה, אורית מחכה כל השנה לסעודת הנשים שלה ושל חברותיה, ושירה מודה שקשה, "אבל בסוף אני יוצאת מזה בחיים. הוא חוזר והכל בסדר".
עוד ב"אורות":
- הרב מרדכי פירון: האיש שתמיד היה שם
- צחי נוי: "יש אלוהים שרואה הכל - לטוב ולרע"
- מחזור ילדות: המג"ד שמשחק בבובות
שירה שומרון מספרת כי הסביבה מסתכלת עליה בעין עקומה: "חושבים שאני חצי משוגעת ומאוד מסכנה, אבל איך אמרים אצלנו - המאמין זכה". היא עצמה מעידה שראתה "ישועות גדולות".
"יש בזה עוצמה רוחנית לכל השנה מבחינת תיקון לנפש", אומרת גם רומיה סביר, אף היא חסידת ברסלב. היא נשארת לבד, אך מבהירה: "אין לי בעיה עם זה. אני לא אסחב עם שישה ילדים ותבניות. הוא נוסע בשביל כולנו". אבל יש אחרות, היא מודה, שחיות פחות בשלום עם התופעה.
איך הן מסתדרות? מה הן חושבות על הסידור הזה - ומה חושבת הסביבה? ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם למפגש עם גירל-פאוור נוסח ברסלב.