שתף קטע נבחר

 

שנה למחאת "לכבוש את וול סטריט": 200 עצורים

אלף מפגינים בניו יורק ציינו את יום השנה להקמת תנועת המחאה שאשתקד הוציאה לרחובות רבבות. המשטרה עצרה כ-200 מפגינים. ראשי המפגינים בטוחים: "המחאה לא בסופה"

שנה למחאת "לכבוש את וול סטריט": מעט מפגינים, הרבה מעצרים. כאלף פעילים השתתפו אתמול (ב') בהפגנות בניו יורק, שמציינות שנה להקמת תנועת המחאה "אוקיופיי וול סטריט" (לכבוש את וול סטריט). שוטרי משטרת ניו יורק עצרו קרוב ל-200 מפגינים שניסו לחסום צמתים ולשבש את התנועה, ואף פינו ארבעה מפגינים בכיסאות גלגלים לאחר שחסמו בגופם כביש מרכזי. הפגנות נוספות מתוכננות ב-30 ערים נוספות ברחבי העולם לציון שנה לתנועת המחאה.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

עוד כתבות בערוץ החדשות:

לעיני וויליאם וקייט: טופלס באוקיינוס השקט

למרות הסנקציות: הקולה והאייפון עדיין באיראן

 

המפגינים בניו יורק קראו קריאות נגד אי השוויון במדינה ובגנות מה שהם מכנים, "תאוות הבצע של התאגידים". כוחות משטרה רבים פטרלו סמוך לבנקים הגדולים ולמוסדות הממשלתיים באזור הבורסה. אפילו הסמל המפורסם של וול סטריט, השור הזועם, ששוקל כ-3,220 קילוגרמים, זכה לאבטחה צמודה. ההפגנה הדלה יחסית, לעומת ההפגנות הגדולות של חורף שעבר, מסמלת בעיני רבים, את חוסר יכולתה של התנועה למשוך אליה קהל שיפגין נגד "השיטה הכלכלית הלא-הוגנת".

 

 

"המון כלי תקשורת אומרים כי תנועת 'לכבוש את וול סטריט' גוססת, אבל אני חושב שבשל העובדה שנעצרו כל כך הרבה אנשים, ניתן לראות שהתנועה מהווה עדיין חלק גדול בשיח הציבורי", אמר אחד המפגינים, כיילב מאופין, בן 24 מקווינס. מאופין הוסיף כי הוא מרגיש שהוא ובני דורו ננעלו מחוץ למערכת ולכן הם יוצאים להפגין. "אין לנו סיכוי למצוא עבודה, אז אנחנו חייבים לעשות משהו כדי לתפוס את תשומת ליבם של האנשים", אמר.

 

מפגינים גם בסן פרנסיסקו (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים גם בסן פרנסיסקו(צילום: AP)

מעצר בצעדת המחאה בניו יורק. "סוף למדיניות התאגידית" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מעצר בצעדת המחאה בניו יורק. "סוף למדיניות התאגידית"(צילום: AFP)

"לא הסוף של המחאה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"לא הסוף של המחאה"(צילום: רויטרס)

  

העיתונאי, זוכה פרס הפוליצר, כריס הדג'ס, שכתב את הגיליון הראשון של כתב העת הרשמי של תנועת "לכבוש את וול סטריט", מאמין כי זו אינה סופה של המחאה. הדג'ס אמר כי התהליך שהחל לפני שנה בלתי ניתן לעצירה. לטענתו, "מה שקרה כאן, בדיוק לפני שנה, יהפוך בסופו של דבר לנקודה בה התחיל סוף המדיניות התאגידית".

 

"המחאה איבדה את המומנטום"

וינסנט סמורוטו, בן 63, שעבר ליד ההפגנה בדרך לעבודתו סיפר כי "בשנות השישים,

האנשים שהפגינו נגד המלחמה בווייטנאם, ידעו בדיוק מה הם רצו". אבל לדעתו, "החבר'ה האלה (מפגיני 'לכבוש את וול סטריט') לא ממש יודעים להגיד מה הם רוצים". ביום העובד הבינלאומי, במאי האחרון, ארגנו פעילי תנועת "לכבוש את וול סטריט" הפגנה נגד הבנקים ובעיקר נגד ענק הבנקאות, "בנק אוף אמריקה".

 

תנועת המחאה החברתית "לכבוש את וול סטריט" קמה בסתיו האחרון, בעקבות אירועי האביב הערבי והמשבר הכלכלי בארה"ב. שורשי המחאה היו בניו יורק והיא התפשטה לערים נוספות בארצות הברית ובעולם. בכמה ערים הוקמו מאהלים. מאהל וול סטריט, הבולט בהם, שהוקם בפארק זוקוטי שבמנהטן, פונה בנובמבר שנה שעברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מפגינים בניו יורק. "המחאה לא מתה"
צילום: AFP
מומלצים