ברלין נגד התיירים: "לא אוהבים אתכם"
תושבי בירת גרמניה הציבו שלטים, ואף הדביקו סטיקרים על רמזורים ובמקומות בילוי, בגנות תיירים שמבלים בברלין, מקיאים ברחובות ועושים רעש. "ייקח לנו זמן להתרגל", אומרים בעיר
התיירות לברלין גואה בימים אלו יותר מאשר תמיד, וממלאת את כיסי העירייה במזומנים רבים, אולם לא כל הברלינאים שמחים מההצפה במספר התיירים.
כמה מתושבי העיר מאשימים את התיירים, בעיקר את אלו בגילי 20 פלוס, שמנצלים את טיסותיה הזולות של חברת איזיג'ט עבור בילוי לילי בבירה הגרמנית שמביא עמו רעש גדול וטרדה למקומיים.
עוד על ברלין בערוץ התיירות:
- טיול בברלין בשלושה תקציבים
- ברלין מתחת לחגורה: סיור שירותים בגרמניה
- ברלין למהדרין: מלון מציע לאורחיו לשמור שבת
"תיירים רעשנים לכו הביתה!" נכתב על שלט עויין ברובע המזרחי של פרידריכסיין. "ברלין לא אוהבת אתכם", מצהירים סטיקרים שהודבקו על רמזורים ברובע קרויצברג.
גם בגלריה שנמצאת באחד מאזורי הבילוי והברים הנודעים של ברלין, נתלה שלט על החלון: "מצטערים, אין כניסה להיפסטרים מארה"ב".
"התיירים מקיאים משיכרות ברחובות"
"ראינו אנשים שהעליבו אותם רק מפני שהם נראו כמו תיירים או שקיבלו מבטים זועמים", אמר דיוויד שוסטר, פעיל בקבוצה שמאלנית שארגנה קמפיין מודעות ידידותי לתיירים. "יש תרעומת על כך שהתיירים בעיקר רעשנים או מקיאים משיכרות ברחובות. אני חושב שברלינאים רבים גם מתנהגים כך אבל מאידך, הם מרגשים שהם זכאים לכך", הוסיף.
ברלין, שהיא כיום העיר השלישית המתוירת ביותר באירופה אחרי לונדון ופריז, יכולה להרשות לעצמה להבריח תיירים, שרק בשנה שעברה הכניסו לקופת העירייה כ-10.3 מיליארד אירו - סכום השווה כמעט לעשרה אחוז מתקציב העירייה, כך לפי מחקר שנערך לאחרונה על ידי הממשל בעיר.
עם זאת, משקיעים שביקרו בכנס עסקי בעיר הגרמנית, הותקפו על ידי כמאה מפגינים, ובנוסף בוצע ונדליזם ב"מלון אורגני" על ידי פעילים חברתיים, שלפי בורקהרדט קיקר, מנהל "ויזיט ברלין" - סוכנות התיירות הראשית בברלין - מייצגים קומץ בלבד. "ברלין משיבה לעצמה את הסטטוס של עיר עולמית", אמר "אנחנו הופכים ליעד תיירותי המוני, והברלינאי הממוצע מכבד את התיירים".
קיקר הוסיף, שלפריז ולונדון לקח שנים להתרגל להמוני התיירים שפוקדים אותן. "לנו זה קורה בסך הכל 20 שנה עד כה", אמר בהתייחסו לנפילת חומת ברלין ב-1989.