שתף קטע נבחר
 

מחקר: כוח העבודה הגלובלי קרוב לקריסה

ממחקר גלובלי שנערך לאחרונה על ידי חברת Regus עולה כי יותר ממחצית הנשאלים סובלים מעלייה חדה ברמת הלחץ שלהם בעבודה במהלך השנה האחרונה. דווקא בישראל העובדים רגועים יחסית

מתח גורם לנזק כבד מאוד כשמדובר באושרו ואיכות חייו של כל עובד, אך בסופו של דבר משפיע ישירות על כל חברה ועסק כשמספר ימי המחלה של אותו עובד רק גוברים וישנה ירידה ניכרת בתפוקתו של העובד ויעילותו.

 

עוד במדור קריירה

 

ב-OECD נערך לאחרונה שתוצאותיו חשפו כי-80% מהעובדים באירופה מאמינים שמספר האנשים הסובלים מלחץ בעבודה יגדל בחמש השנים הבאות.

 

המחקר של Regus מתמקד בזיהוי מדויק של הגורמים לעליית הלחץ בעבודה במהלך השנה האחרונה. מהמחקר עולה כי גורמי הלחץ העיקריים נובעים מעבודה תובענית ואינו קשור כלל לחיי העובד מחוץ לעבודה.

 

הלחץ העיקרי נובע בעיקר ממקום העבודה עצמו (59%), התמודדות מול בעיות כלכליות עסקיות (44%) ומהלקוחות העסקיים (37%). לנשאלים שהשתתפו במחקר ישנה תשובה למיגור תופעת הלחץ הגובר בעבודה: 63% מהנשאלים סבורים שהפתרון טמון ביישום מעבר של החברות לגיוס עובדים בתנאי תעסוקה גמישה.

 

תעסוקה גמישה

מתוך 16 אלף עובדים שהשתתפו במחקר מכל קצוות העולם, ניתן ללמוד כי 6 מתוך כל 10 משתתפים במחקר ציינו שאין מנוס מהנהגת מדיניות תעסוקה גמישה במקומות העבודה שיביאו להפחתה משמעותית ביותר של לחץ בעבודה.

 

ממצאים נוספים:

• 63% מעדיפים תעסוקה גמישה שתפחית את לחץ העבודה באופן משמעותי ביותר

• 58% חושבים שתעסוקה גמישה הינה אופציה מצוינת וידידותית למשפחה והינה מרכיב מרכזי כשמדובר באיזון בית-עבודה

• 77% רואים שיפור ענק ביעילותם של העובדים לאחר יישום שיטות תעסוקה גמישה בחברה

• 41% רואים בתעסוקה גמישה אופציה חסכונית ביותר המאפשרת גמישות ביישום שינויים במדיניות החברה לגבי התרחבות או צמצום על פי צרכיה

 

הכי לחוצים בסין

בסין נרשמה עלייה גבוהה ביותר של מדד הלחץ - 75%. העלייה נובעת מהחשש הגובר במדינה להאטה גלובלית כלכלית והשפעת משבר האירו על הסחר. כך גם בגרמניה עלה מדד הלחץ ב 58%.

 

מעניין לציין שלחץ מעבודה היה גבוה במיוחד במדינות כגון מקסיקו (75%), סין (73%), קנדה (63%) ויפן (67%). לעומת זאת, דאגות כלכליות אישיות היו נמוכות מהממוצע בסין (39%) ויפן (21%), אך גבוהות יותר בדרום אפריקה (62%), קנדה, הודו וארה"ב (50%).

 

עוד עולה מהמחקר כי לחץ ומתח כתוצאה מעבודה מול לקוחות היה גבוה במיוחד בבלגיה (46%) ודרום אפריקה (48%), אך נמוך יותר ביפן (27%), אוסטרליה (31%), הולנד, ארה"ב ובריטניה (32%).

 

אחד הנתונים הבולטים ביותר במחקר זה מצביע כי יותר משני שליש מהמשיבים סבורים שהפתרון הוא תעסוקה גמישה, במיוחד במדינות מסוימות כגון קנדה הודו ומקסיקו, בהם הנסיעה לעבודה הינה קשה בגלל אורך הנסיעה ותשתית כבישים בלתי יציבה.

 

מה קורה בישראל?

בישראל רק 35% סבורים כי מידת הלחץ עלתה בשנה האחרונה (לעומת ממוצע עולמי של 48%, כאמור), ו-6% טוענים כי מידת הלחץ קטנה (לעומת ממוצע של 16%).

 

בשאלה על הגורמים שהובילו לגידול בלחץ, מעניין לציין כי 65% הישראלים משייכים את העלייה בלחץ לבעיות כלכליות (לעומת ממוצע עולמי של 44%), ו-12% מהם טוענים כי הלחץ גדל בעקבות השכנים שלהם (לעומת ממוצע עולמי של 4%). לעומת זאת, הישראלים הרבה פחות לחוצים בקשר להנהלת המקום בו הם עובדים (12%) לעומת הממוצע העולמי העומד על 27%.

 

הישראלים גם פחות מאמינים מהעולם ב"תעסוקה גמישה", עם 71% שמאמינים כי היא משפרת תפוקה (לעומת 77% ממוצע עולמי), ורק 47% מהישראלים מאמינים כי תעסוקה גמישה תפחית את הלחץ שלהם, לעומת 63% ממוצע עולמי.

 

ג'ואן בושל, סמנכ"לית אזור המזרח התיכון ואפריקה של Regus, אמרה כי "אין ספק שעובדים לחוצים הם עובדים פחות שמחים ופחות בריאים, כך שעסקים שרוצים לעזור לעובדים שלהם לחיות חיים מתגמלים יותר, לא יכולים שלא לנתח ולהתמודד עם רמות הלחץ בארגון שלהם. חשוב לזכור שהלחץ פוגע לא רק בעובדים, אלא גם בעסק עצמו, על רקע ירידה תפוקה, עלייה בכמות ימי המחלה, וירידה ביעילות העבודה".

 

חברת Regus היא חברה גלובלית שנוסדה בשנת 1989 בבריסל ועוסקת בפתרונות משרדיים לעסקים. החברה מציעה מגוון רחב של מוצרים ושירותים עם למעלה מ-1,200 מרכזי עסקים ברחבי העולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים