אכל פופקורן למיקרוגל, ריאותיו נהרסו - ויפוצה במיליונים
בית משפט בקולורדו קבע כי הכימיקל דיאצטיל, המעניק לפופקורן למיקרוגל את טעם החמאה המלאכותי, הוא האחראי למחלת ריאות כרונית בה לקה צרכן אמריקני. הוא יפוצה ב-7.2 מיליון דולר, אותם ישלמו היצרנית ורשת הסופרמרקטים שמכרה את המוצר
עוד על פופקורן:
מחקר בקנדה: חימום פופקורן במיקרוגל - מסוכן
מחקר אמריקני: פופקורן בריא יותר מפירות וירקות
תביעות נוספות של עובדי תעשיית הפופקורן
ווטסון אובחן בשנת 2007 כלוקה במחלת ריאות חסימתית בשם ברונכיוליטיס אובליטרנס. מחלה זו גורמת להרס רקמת הריאה כך שהאוויר חודר לריאות ונלכד בתוך הנאדיות – הבועיות המצויות בתוככי רקמת הריאה. עורך דינו של ווטסון, קנת' מק'קיין, אמר כי מרשו הוא הצרכן הראשון של הפופקורן למיקרוגל שלקה במחלה. ווטסון חלה במחלת ה"ברונכיוליטיס אובליטרנס" לאחר שנים שבהם שאף את אדי חומר טעם החמאה המלאכותי.
לאחר תשעה ימי דיונים פסק בית המשפט כי חברת גליסטר-מארי-לי, יצרנית הפופקורן מאילינוי, תשלם 80% מהנזק הכספי, שנקבע על סך 7,217,961 דולרים, ורשת הסופרמרקטים "קינג סופר" תהיה אחראית לתשלום יתרת 20%. בתוך כך הוגשו תביעות נוספות דומות לבתי משפט באיווה ובניו-יורק.
פסק הדין שניתן הוא האחרון בסדרה של תביעות משפטיות שהוגשו בנושא ב-15 השנים האחרונות, שכללו עובדים שהועסקו במפעלים לייצור פופקורן. העובדים טענו כי הם נפגעו מהדיאציטין, שנפלט לאוויר במהלך העבודה, וכי הם סובלים משלל בעיות בריאות.
עורך הדין מטעם ההגנה טען מנגד בפני חבר המושבעים כי בעיות הבריאות של ווטסון לא נבעו בהכרח מהפופקורן, אלא משאיפת כימיקלים של חומרי ניקוי לשטיחים.
דובר חברת קינג סופר אמר כי בכוונת החברה לערער על פסק הדין. חברת גליסטר מארי לי טרם העבירה את תגובתה לסוכנויות הידיעות.
מחקר: גם החימום במיקרוגל מסוגל
לפני כשנתיים פורסם מחקר קנדי שמצא כי חימום של פופקורן במיקרוגל מסוכן גם הוא לבריאות. במחקר, שערכו פרופ' סקוט מייברי וד"ר ג'סיקה דיאון מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת טורונטו, ושפורסם בכתב העת המדעי ,Perspectives Environmental Health נמצא כי קיים מעבר של כימיקלים מסוכנים מאריזות המזון המוכן המיועדות לחימום במיקרו או בתנור. בין האריזות גם שקיות פופקורן, הנפוצות מאוד בבתים רבים.
החוקרים בדקו את מוצרי המזון הנפוצים בצפון אמריקה שחוממו באריזות למיקרוגל ולתנור ובמחבת טפלון. הם גילו במזון שרידים של כימיקלים שמקורם במארז שעטף אותם או במחבת. אותם חומרים מסוכנים נמצאו בדם של בעלי חיים ושל אנשים שצרכו את המזון. המחקר, שמומן על ידי המועצה הקנדית למדע והנדסה, עורר אז רעש רב בעולם ובעקבותיו הוצהר כי ייקבעו סטנדרטים חדשים לאריזות מזון.