יציבות בוול סטריט. אלביט הדמיה צללה ב-6.8%
נאסד"ק ירד ב-0.2%, דאו ג'ונס עלה ב-0.2% ו-S&P 500 ננעל ללא שינוי מהותי. זרוע הנדל"ן של קבוצת אלביט הדמיה, שבשליטת מוזי זיסר, בודקת אופציות למימון פעילותה. בנק אוף אמריקה, השני בגודלו בארה"ב, יקצץ 16 אלף משרות
בורסות וול סטריט ננעלו היום (ה') ביציבות על רקע נתוני האבטלה המאכזבים ועל רקע מדד הייצור של פילדלפיה שהפתיע לטובה את האנליסטים.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.14% ל-13,596.93 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.21% ל-3,175.96 נקודות, מדד S&P 500 ירד ב-0.05% ל-1,460.27 נקודות.
פעילות המגזר הפרטי ב-17 מדינות גוש האירו התכווצה בספטמבר בקצב המהיר ביותר מאז יוני 2009 ומדד מנהלי הרכש במדינות אלה ירד לרמה של 45.9 נקודות לעומת 46.3 בחודש הקודם. מכון המחקר מרקיט שפרסם את הנתונים מדווח כי תחזיות דיברו על כך שמדד מנהלי הרכש יעלה זאת בעקבות שיפור במצב הכלכלי בגרמניה, המדינה החזקה של גוש האירו ויגיע ל-46.7 נקודות.
אורי גרינפלד מפסגות התייחס לתוכנית לרכישת אג"ח (ה-QE3) עליה הכריז לפני כשבוע יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, ואמר כי "מבחינת השווקים יש להבדיל בין טווחי הזמן. בטווח הקצר, השווקים עוד עשויים ליהנות מאדי הדלק של ההרחבה ומהנזילות החדשה בשווקים. עם זאת, יש לזכור שבחודשיים האחרונים השווקים עלו בעיקר על רקע הציפיות לתוכניות מוניטריות בארה"ב ובאירופה. ברגע ששתי אלו הוכרזו, הפוטנציאל להמשך הראלי פחת באופן משמעותי. בטווח הבינוני והלאה, המשקיעים יחזרו להתמקד בהתפתחויות הכלכליות ואם אלו לא יהיו טובות מהצפוי אזי שהשווקים עלולים לרדת".
מאקרו
מספר תביעות ראשונות לדמי אבטלה ירד ב-3,000 בשבוע שהסתיים ב-15 בספטמבר והסתכם ב-382 אלף, כך דיווח משרד העבודה האמריקאי. למרות הירידה, נתונים אכזבו את האנליסטים שהעריכו כי מספר התביעות ירד בשיעור ניכר יותר ויגיע ל-375 אלף. בתוך כך נתוני השבוע הקודם עודכנו כלפי מעלה ל-385 אלף זאת בעקבות דחייה של פניות בשל סערת אייזק שמנעה מכמה מהמובטלים החדשים לפנות ללשכות עבודה.
מדד הייצור בפילדלפיה הנחשב למנבא בצורה הטובה ביותר את מצב הכלכלה האמריקאית בחודש הבא, עומד על תוצאה שלילית של 1.9 נקודות לאוקטובר. מדובר בהפתעה לעומת צפי האנליסטים לתוצאה שלילית של 4.1 נקודות, ולעומת תוצאה שלילית של 7.1 נקודות בחודש הקודם. תוצאה שלילית מסמלת את התכווצות הסקטור בתקופה הנמדדת.
מניות במרכז
מאסטרקארד, חברת האשראי השנייה בגודלה בעולם, הורידה את תחזית ההכנסות למחצית השנייה של השנה. החברה הורידה את הרף התחתון של תחזית ההכנסות על רקע אי הוודאות בשווקים וצפי לירידה בכמות העסקות על ידי הצרכנים.
חברת התעופה אמריקן איירליינס, השלישית בגודלה בארה"ב, המונה כ-88 אלף עובדים, שלחה אזהרות פיטורים ליותר מ-11 אלף עובדים העלולים לאבד את משרתם במסגרת תהליך הארגון מחדש שעוברת החברה. כן דיווחה ענקית התעופה כי תקצץ את מספר טיסותיה בשיעור של כ-2% החודש ובמהלך אוקטובר.
מיקרוסופט הכריזה אמש על תוכניות להגדיל את הדיבידנד הרבעוני שלה ב-15% וכן הודיעה כי ריימונד גילמרטין יפרוש מדירקטוריון החברה. הדירקטוריון אישר תוכניות להגדלת הדיבידנד הרבעוני שתחלק החברה לבעלי המניות ל-23 סנט למניה מ-20 סנט. הצעד מגיע לאחר שמספר חברות טכנולוגיה הודיעו על תוכניות להתחיל לשלם דיבידנד ברבעונים האחרונים וביניהן אפל, דל וסיסקו.
UBS הוריד את ההמלצה למניות בנקי ההשקעות מורגן סטנלי, גולדמן זאקס וסיטיגרופ מהמלצת "קנייה" ל"נייטרלי".
בצל הירידה בהכנסות, בנק אוף אמריקה, הבנק השני בגודלו בארה"ב, הודיע כי עד סוף השנה יקצץ 16 אלף משרות במסגרת תוכנית התייעלות שבסופה יפוטרו 30 אלף עובדים.
מניות ישראליות במרכז
פלאזה סנטרס, זרוע הנדל"ן של קבוצת אלביט הדמיה (צנחה ב-6.8%) שבשליטת מוזי זיסר, שכרה את שירותי בנק ההשקעות בנק אוף אמריקה מריל לינץ' על מנת לבדוק אופציות למימון פעילותה. החברה, המתמחה בייזום והקמה של מרכזי קניות מסחריים במרכז ומזרח אירופה, בארצות הברית ובהודו, דיווחה הבוקר לבורסה כי בין ה-23 בספטמבר ל-3 באוקטובר תקיים בלונדון, שוויץ, אסיה וישראל פגישות עם משקיעים שמטרתן היא כפי הנראה גיוס חוב.
קבוצת דלק השלימה לפני שבועיים מכירה של 3 מיליון מניות של החברה־הבת דלק US תמורת 76.1 מיליון דולר. בשל המכירה צפויה הקבוצה לרשום רווח של 153 מיליון שקל בדו"חות הרבעון השלישי. כעת מתברר כי לא רק קבוצת דלק נהנית מביצועי מניית דלק US בשנה האחרונה, שעלתה ב־113% מתחילת 2012. בכירי החברה ניהלו גם הם מסע מימושים, כשעשרות מהם מכרו מניות בשווי 30 מיליון דולר מתחילת השנה.
חברת התקשורת פרטנר, שבשליטת אילן בן דב, הודיעה היום כי הדירקטוריון החליט לבטל את מדיניות חלוקת הדיבידנד שהיתה נהוגה עד כה לפיה בכל רבעון לפחות 80% מהרווח הנקי יחולק כדיבידנד.