שתף קטע נבחר

 

אנסים ורוצחים מציירים בכלא: "נפתחנו לעולם"

בפרויקט ייחודי בכלא השרון נחשפו האסירים לטכניקת אמנות ייחודית, שלדבריהם חוללה בהם מהפך. "הבנתי איפה האישיות שלי פגומה", סיפר אחד מהם, ואחר העיד: "אני רגוע יותר ומשרה את התחושה גם כשאני באגף''

"התחלתי עם הרבה חששות, אבל נפתחתי לעולם רוחני של יצירה. התחלתי להבין מה המשמעות של כל דבר. התחלתי לחשוב על המשפחה, הילדים ועל מה שאני מפסיד כשאני לא משתתף בגידולם". כך סיפר ל-ynet דוד אוחיון, השפוט ל-40 חודשי מאסר, לאחר שהשתתף בפרויקט ''מנדלה'' בכלא השרון. מנחת הפרויקט, רות מימרוד, סיפרה: ''המטרה שלי היא להשתמש במנדלה כדי לזהות את נקודת הכוח שלהם ולהראות להם שהם מסוגלים ושאפשר גם אחרת''.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

מחה מול העירייה וטוען: שלחו לי שוטרים בלילה

ישראלים הואשמו: עזרו לפעיל חמאס לסחוט מסתנן

 

 

בחירות בארה"ב 2012  - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

כלא השרון הוא כלא שבו כלואים אסירים טעוני הגנה. במהלך השנה השתתפו 90 מהם בפרויקט ציורי מנדלות: יצירה במעגלים שמתחילה במרכז וממנו היא מתרחבת. באסירים שהשתתפו היו אנסים, רוצחים, עברייני סמים ואלימות. האמנית רות מימרוד שהנחתה את הפרויקט תחילה בכלא השרון ובהמשך בחמישה בתי כלא נוספים, סיפרה על "תחושה של קושי של אסירים מעצם היותם אסירים מצד אחד, ומצד שני הבנה שמדובר בבני אדם, שגם עמוק בתוכם ישנה הנקודה שבלב".

 

משה אלימלך. "פתאום יש סבלנות" (צילום: עידו ארז ) (צילום: עידו ארז )
משה אלימלך. "פתאום יש סבלנות"(צילום: עידו ארז )

רב כלאי מאירה נחשון. "פרויקט שהוא חזון" (צילום: עידו ארז ) (צילום: עידו ארז )
רב כלאי מאירה נחשון. "פרויקט שהוא חזון"(צילום: עידו ארז )

דוד אוחיון. "היום אני רגוע יותר" (צילום: עידו ארז ) (צילום: עידו ארז )
דוד אוחיון. "היום אני רגוע יותר"(צילום: עידו ארז )
 

מימרוד הוסיפה: "שנים אני עובדת כמנחת פרויקט מנדלות, אך רק אצל האסירים חשתי את ההשפעה החזקה של הכלי הזה. כל אסיר שצייר מנדלות - הראיתי לו את הכוחות שטמונים בו, כוחות שלא תמיד מוכרים להם ולא באים לידי ביטוי בחייהם". היא הסבירה כי השימוש במנדלה נעשה במטרה לזהות את נקודת הכוח שלהם, "להראות להם שהם מסוגלים, שאפשר גם אחרת. להציב בפניהם אתגרים ולחשוף אותם ליצירה, שבעיניי היא הריפוי ומקור הכוח''.

 

אוחיון הוא אחד האסירים שהשתתף בפרויקט, והעיד על עצמו: "התחלתי בפרויקט בחששות רבים, ונפתחתי לעולם רוחני של יצירה. התחלתי להבין מה המשמעות של כל דבר. יצאו ממני דברים שלא ידעתי שיש בי, כמו סבלנות לעצמי. היום אני רגוע יותר, ומשרה את הרוגע הזה גם כשאני באגף''. 

 

אסיר נוסף, משה אלימלך, השפוט לשלוש שנים על עבירות סמים, השתתף אף הוא בפרויקט והעיד על השינוי שהתחולל בו: "ראיתי בעצמי פתאום דברים אחרים, סבלנות להתעסק בדברים אחרים. לפני כן הייתי חסר שקט ועצבני, והיום אני אחר, הרבה יותר טוב לעצמי. הבנתי איפה האישיות שלי פגומה". הוא הופתע מדבריה של מנחת הסדנה, "שאמרה לי בעקבות היצירה שלי דברים על עצמי שהסתרתי. היום אני כבר לא מאבד עניין בכל דבר שאני עושה, יש לי יותר סבלנות לדברים קטנים''.

 

גם אוחיון וגם אלימלך אמרו כי אחת התובנות החשובות שאליהן הגיעו בעקבות הפרויקט, היא שלאחר שישתחררו - לכלא הם לא יחזרו.

 

ראש תחום חינוך בכלא השרון, רב כלאי מאירה נחשון, סיפרה כי מדובר "בפרויקט שהוא חזון שהחל פה בכלא ומגיע לבתי כלא אחרים. האסירים שהשתתפו למדו על עצמם ועל מערכות היחסים שלהם עם משפחתם, ילדיהם והקהילה. היה מפתיע לראות את הקשיים שלהם בהתחלה, ואיך עם הזמן, למרות כל רעשי הרקע של שקשוקי מפתחות, טריקות דלתות וצעקות אסירים - בחדר שבו הם ציירו היה שקט מופתי, ניתוק מכל רעשי החוץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תערוכת המנדלות בכלא הדרים
צילום: עידו ארז
יצירות האסירים
צילום: עידו ארז
"הנקודה שבלב". תערוכת מנדלות
צילום: עידו ארז
מומלצים