אפרת פלד ברשימת נשות העסקים החזקות בעולם
יו"ר ומנכ"ל אריסון השקעות במקום ה-50 הבינלאומי של מגזין פורצ'ן. מריסה מאייר היא האמריקאית הצעירה ברשימה. את הרשימה הבינלאומית מובילה מריה דאס גרסס פוסטר מענקית הנפט הברזילאית פטרובראס
- אריסון מינתה את אפרת פלד לדירקטורית בפועלים
פלד, שמכהנת בתפקיד יו"ר ומנכ"ל אריסון השקעות, נחשבת ליד ימינה של אריסון ומשמשת כדירקטורית בכל חברות הקבוצה, בהן גם בנק הפועלים ושיכון ובינוי.
את הרשימה הבינלאומית מובילה מריה דאס גרסס פוסטר מענקית הנפט הברזילאית פטרובראס, שנכנסה לראשונה לרשימה. בהמשך מככבות בכירות בחברות אופנת היוקרה שאנל, בארברי ולולולמון לצד מנהלות של חברות תעופה ובהן איזיג'ט וטרנסארו הרוסית.
במקביל לרשימת הנשים החזקות בעולם, מפרסם פורצ'ן גם את רשימת 50 נשות העסקים המובילות בארה"ב, ובראשה מככבת מנכ"לית יבמ ג'יני רומטי. דמויות בולטות נוספות המרכיבות את העשיריים הראשונה כוללות את מנכ"לית HP מג ויטמן שבמקום השלישי, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק שריל סנדברג במקום השמיני ונשיאת אורקל צפרא כץ במקום העשירי. אירינה רוזנפלד, מנכ"לית קראפט מדורגת רביעית, ירידה מהמקום הראשון, שבו זכתה בשנה שעברה.
אולם, ההפתעה הגדולה היא הבחירה באישה המככבת על השער. מדובר במנכ"לית יאהו הטרייה מריסה מאייר, שבנוסף לשער כבשה גם את המקום ה-14. כמו כן, מאייר בת ה-37 היא האישה הצעירה ביותר ברשימה.
מאייר, לשעבר בכירה בגוגל, עזבה ביולי את ענקית האינטרנט לאחר 13 שנה לטובת התפקיד הבכיר ביאהו. מאז המינוי היא פצחה בשורה של שינויים תרבותיים דרמטיים בחברה, בעודה מכינה את הקרקע לשינויים המבניים המהותיים יותר שבדרך.
כוכבות טכנולוגיות נוספות ברשימה כוללות את סוזאן ווז'סיקי (Wojcicki), סגנית נשיא בגוגל וברידג'ט ון קרלינגן, סגנית נשיא ביבמ.
נקודה מעניינת נוספת שעולה מהרשימה היא נפילתה של טייקונית הבידור אופרה ווינפרי, שבפורצ'ן הוגדרה כ"אישה היחידה שמככבת ברשימה מאז שהוקמה", אולם השנה היא סוגרת את הרשימה במקום ה-50.
העשירייה הפותחת
1. ג'יני רומטי (55), נשיאה ומנכ"לית יבמ.עם ותק של 31 שנה בחברה, רומטי עמדה מאחורי כמה מהשינויים הגדולים ביבמ, ביניהם כניסתה של החברה לתחום השירותים לעסקים.
2. אינדירה נואי (56), מנכ"לית ויו"רית פפסיקו.
ההכנסות והרווחים עלו בפפסי ב-2011, על אף חשש המשקיעים שנואי מזניחה את מוצרי הליבה של החברה. בינואר היאזכתה לתמיכת מועצת המנהלים, ומאז החליפה בכירים והעלתה את תקציב הפרסום.
3. מג ויטמן (56), נשיאה ומנכ"לית HP.
ויטמן הייתה אמורה להיות המושיעה של HP, אך התקווה עדיין לא התממשה, הרווחים נפלו ב-2011 ב-19%. אך החברה, שהמכירות שלה עמדו על 127 מיליארד דולר מעניקה לוויטמן כוח רב.
4. אירינה רוזנפלד (59), יו"ר ומנכ"לית קרפט פודס.
רוזנפלד היא שעומדת מאחורי החלוקה המתוכננת של קראפט לשתי חברות, שתצא לפועל באחד באוקטובר. היא תעמוד בראש עסק החטיפים, Mondelez International, עם הכנסות של 35 מיליארד דולר, בזכות מותגים כמו אוריאו.
5. אלן קולמן (56), יו"ר מועצת המנהלים ומנכ"לית דופונט.
קולמן, שמונתה לתפקיד מנכ"לית דופונט ב-2009, ממשיכה במאמצי הארגון מחדש שלה בחברת הכימיקלים, שנוסדה לפני 210 שנה. ההערכות הן שהיא תדחוף את החברה עמוק יותר לתחומי החקלאות והדשנים
6. פטרישיה וורץ' (59), יו"ר ומנכ"לית ADM.
הבצורת בארצות הברית הפוגעת יבול התירס עשויה להיתרגם לשנה קשה עבר מנכ"לית ADM. אולם וורץ' פעלה כדי לחזק את מעמדה הבינלאומי של החברה, שפועלת כיום ב-160 מדינות.
7. אורסולה ברנס (54), מנכ"לית ויו"ר זירוקס.
ברנס ממשיכה לדחוף את יצרניות מכונות הצילום לתחום השירותים העסקיים. בשנה שעברה זירוקס רכשה שש חברות מיקור חוץ.
8. שריל סנדברג (43), סמנכ"לית תפעול פייסבוק.
כמספר 2 בפייסבוק, סנדברג לקחה חלק חשוב בהנפקה המדוברת אך בעייתית של החברה. היא הצטרפה לאחרונה לדירקטוריון ואחראית על אסטרטגיות ההכנסות של החברה. סנדברג היא תומכת נלהבת בשילובן של נשים צעירות בעבודה, ואף צפויה לפרסם ספר בנושא ב-2013.
9. אביגיל ג'ונסון (50), נשיאת פידליטי פייננשל סרוויסס.
אביגיל ג'ונסון, ביתו של מנכ"ל החברה, אדוארד ג'ונסון (82) קודמה באוגוסט לתפקיד הנשיאה, וכתוצאה מכך התגברו ההערכות כי היא מיועדת לרשת את אביה בבוא הזמן.
10. צפרא כץ (50), נשיאה וסמנכ"לית הכספים של אורקל.
לכץ אין בעיה לחלוק בכוח. מנכ"ל HP לשעבר מייקל הרד הוא גם נשיא אורקל. אחת הסיבות לכך היא כנראה מכיוון שהיא אחראית למכונת המיזוגים והרכישות האימתנית של החברה, שבשנה האחרונה לבדה הכריזה על 10 עסקאות בשווי של למעלה מ-5 מיליארד דולר.