"הפיגוע בלוב לא היה קשור לסרט שלעג למוחמד"
בניגוד לגרסת ממשל אובמה: יו"ר ועדת הקונגרס לענייני מודיעין אמר בראיון ל-CNN כי אין כל מידע שמצביע על כך שבבנגזי, שם נהרגו בפיגוע השגריר האמריקני ושלושה דיפלומטים נוספים, נערכה הפגנת מחאה נגד הסרט האנטי-איסלאמי
- בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד חדשות בעולם :
- הצילו בובת מין מטביעה: חשבו שזו אשה אמיתית
- בלרוס בוחרת פרלמנט, האופוזיציה קוטפת פטריות
- כמו בסרט: איטלקי התחזה לטייס וישב בקוקפיט
- פלסטינים - אאוט. באו"ם ידברו דוגרי על הגרעין
"זאת הייתה התקפה שתוכננה", אמר רוג'רס על הפיגוע, שבוצע ב-11 בספטמבר בקונסוליה האמריקנית בבנגזי ושבו נהרגו השגריר האמריקני כריסטופר סטיבנס ושלושה דיפלומטים נוספים.
"יש קצת מבוכה, אבל ברור למדי שזה היה אירוע מתוכנן. אנחנו יודעים שזו הייתה פעולת טרור. הממשל הגיע למסקנה הזו עכשיו", אמר רוג'רס. "יש אינדיקציה שהם אולי ידעו שהשגריר היה שם או באזור בזמן התקיפה. אבל התאריך 11 בספטמבר חשוב יותר למשוואה זאת מאשר השגריר. אני חושב שזו הייתה הצלחה מעבר לחלומות הכי פראיים שלהם להרוג את הפנים האמריקניות בלוב, השגריר שלנו".
"הממשל קיבל 'עצה רעה'"
חבר הקונגרס הרפובליקני אמר כי הממשל קיבל "עצה רעה" לומר שהאנשים שפרצו לקונסוליה מחו נגד הסרט שלעג למוסלמים.
"לא ראיתי כל מידע שמצביע על הפגנה שנערכה באזור הקונסוליה באותו זמן. הייתה בפירוש כוונה לתקוף את המקום".
כאשר נשאל רוג'רס לגבי זהות מבצעי הפיגוע, הוא השיב: "איננו יודעים זאת בוודאות עדיין. מהמידע שיש בידנו, יש סבירות גדולה שמדובר באל-קאעידה או בשלוחה של אל-קאעידה שהייתה להם מטרה מאוד ברורה והיא לתקוף את הקונסוליה ולגרום לכמה שיותר נזק, כאוס ומוות".
"הדבר שהכי שערורייתי בקשר לזה - וכל אמריקני צריך להיפגע מזה - הוא שלא מדובר בג'ורג' בוש או בברק אובמה, לא מדובר ברפובליקנים ולא מדובר בדמוקרטים, הם כיוונו ופגעו בפנים של ארצות הברית של אמריקה, בשגריר האמריקני ובשלושה עובדי שגרירות שהיו שם, מסורים לעבודתם בארצות הברית של אמריקה".
אך בעוד חבר הקונגרס הרפובליקני מפריד בין הפוליטיקה לבין פעולת הטרור בלוב, הוא לא הצליח להימנע מתקיפת הנשיא הדמוקרטי. "אני מאוכזב שהנשיא החליט ללכת לאירוע לגיוס תרומות, אני הולך לטלוויזיה לומר את הדברים. האמריקנים צריכים לדעת את האמת. זה לא יכול להיות קשור לבחירות. זה קשור לשגריר אמריקני שנהרג. זוהי מדיניות החוץ שלנו והוא חייב להוביל ולא לחכות", אמר רוג'רס.
בסוף השבוע הרימו את ראשם רבבות תושבים בלוב ומחו על הרצח בבנגזי. מאות מהם גם נטלו את החוק לידיהם וגירשו מבנגזי את חברי המיליציה החשודה כאחראית לו. הם ביקשו להחזיר את השליטה לידי הצבא והמשטרה, בכמיהה לשלטון לגיטימי שיחזיר את השקט לרחובות, והפיחו תקווה בבית הלבן.
בעקבות האירועים האלימים בבנגזי, שהותירו אחריהם לפחות 11 גופות ו-60 פצועים, הודיעו שתי מיליציות בעיר דרנה שבמזרחה של לוב, הידועה כמעוז איסלאמיסטי, על נסיגה מבסיסיהן והתפרקות מנשקן.
Read this article in English