לקרוא ולצפות: אהבה גדולה מהחיים ומהספרים
אלו היו סיפורי אהבה כל כך סוחפים, מלאי תשוקה ודרמה, עד שלא היתה ברירה אלא להפוך אותם לשוברי קופות. לכבוד החג, קבלו את הרומנים הגדולים של כל הזמנים שגם הוסרטו בהצלחה. מה שבטוח - אתם תבכו בסוף
ייתכן וגם הציניקנים הגדולים ביותר לא יוכלו לעמוד בפני סצנת אהבה מוצלחת במיוחד, כזאת שנחרתת בזיכרון ובלב ומעוררת את כל החושים. אז כדי לעודד אהבה ולא מלחמה, ליקטנו עבורכם חמש סצנות קולנועיות רומנטיות בלתי נשכחות המבוססות על יצירות ספרות. התאהבות נעימה.
"חלף עם הרוח" שכתבה מרגרט מיטשל הוא מסוג הספרים שנוטים להצמיד להם את התואר "מטלטל". הכול בו דרמטי, עוצמתי ו"גדול מהחיים". סיפור אהבתם של סקרלט או'הרה ורט באטלר, אשר ראה אור לראשונה ב-1936, השתלב היטב ברקע התקופתי של מלחמת האזרחים האמריקנית. אולם אין ספק כי העיבוד הקולנועי של הספר - שהגיע לאקרנים ב-1939, זכה בעשרה פרסי אוסקר והפך ברבות השנים לסרט פולחן - אחראי לכמה סצנות נצחיות, בכיכובם של ויוויאן לי וקלארק גייבל.
"חלף עם הרוח". הפך לסרט פולחן לזוגות דרמטיים
אחת הסצנות הרומנטיות הקלאסיות היא זו שבה מיטיבים השחקנים להעביר את הכמיהה של הזוג אחד לשנייה, ואת שבירת המתח ביניהם. מצד אחד, סקרלט הרגשנית והמיופייפת, ומן הצד האחר, רט השרמנטי ומלא הביטחון, וכמובן - הנשיקה המפורסמת. כפי שמתרחש לאורך היצירה כולה, גם הנשיקה היא פן נוסף של משחקי הכוח בין השניים, וגם אם נראה כי סקרלט נופלת שדודה לזרועותיו של רט, אל תטעו, שכן היא עושה תמיד רק מה שהיא רוצה.
כנגד כל הסיכויים
ולהלן מתכון בטוח לדרמה שוברת קופות: זוג צעיר מתאהב כנגד כל הסיכויים, אך המלחמה מפרידה ביניהם והקשר ניתק. בעוד האישה המשיכה הלאה (לפחות למראית עין), הגבר חוזר מהמלחמה אל שברון לב בלתי נסבל. האם אהבת הנעורים תתממש על אף כל השינויים? על כך כתב הסופר ניקולס ספארקס ברומן "היומן", שזכה לעיבוד קולנועי מצליח לא פחות מהספר, ב-2004. רבבות הזילו דמעות בעת צפייה בסיפור הרומנטי והטרגי של שני הגיבורים, ששיחקו ריאן גוסלין ורייצ'ל מק'אדמס.
כעת תוסיפו לאהבת האמת שנגדעה בנסיבות נוראות גם אכזבה וחוסר הבנה; הניחו את הזוג בשיט נעים שהופך לסערה; מתח מיני, תשוקה וערגה בלתי נתפסת וקיבלתם סצנה רומנטית קלאסית שאי אפשר לעמוד בפניה.
"היומן". רבבות הזילו דמעות
לקסם הבא אזדקק לשטיח
דייט ראשון הוא עסק מסובך למדי. אבל אם אתה אלדין ויש לך מנורת קסמים ושטיח מעופף, רוב הסיכויים שהלילה יסתיים בהצלחה. אולפני וולט דיסני עיבדו (עם שינויים לא מעטים) אגדה ערבית מ"סיפורי אלף לילה ולילה" לסרט אנימציה מלהיב ומהנה, ושמו דגש על סיפור האהבה עתיר התסבוכות והרומנטי להפליא בין הגיבור ליסמין, בתו היפה של הסולטאן.
"אלדין" היה הסרט הרווחי ביותר ב-1992, אז הגיע לאקרנים, עם הכנסות של למעלה מחמש-מאות מיליון דולר בעולם, ולמעלה ממאתיים מיליון דולר בארצות הברית בלבד.הפסקול הנהדר של אלן מנקן היה אחת מנקודות החוזקה של הסרט, כאשר גולת הכותרת הינה השיר המפורסם: A Whole new world.
"אלדין". אגדה ערבית שהפכה לדייט מוצלח
השיר הקליט ליווה את אחת הסצנות הרומנטיות ביותר שנראו, אולי דווקא משום שניכר בה ניצוץ האהבה הראשוני בין אלדין ויסמין. אלדין לוקח את בחירת לבו למסע קסום על גבי השטיח המעופף ומבטיח לה עולם ומלואו; עולם חדש לגמרי שהוא כולו שלהם. ואחרי כזאת חוויה, ארוחת ערב במסעדה באמת נראית כמו דייט עלוב למדי.
יש לי וידוי
אחת מיצירות המופת של הספרות הרוסית היא "יבגני אונייגין" - רומן בחרוזים מאת אלכסנדר פושקין. סיפורו הדרמטי של יבגני הגברתן, בן למשפחת אצולה שנאלץ לעזוב את סנט פטרבורג לאחר ש"התעייף מן החיים" אל כפר נידח, טומן בחובו גם קו עלילה צדדי בו מתוארת התאהבותה של טטיאנה, בת הכפר הפשוטה, באותו גבר מרשים.
הסצנה, שבמהלכה כותבת טטיאנה מכתב ליבגני, היא ככל הנראה המפורסמת
ביותר, וברבות השנים אף הפכה לסמל של וידוי האהבה הפטאלית, שכן טטיאנה אינה חוסכת בהצהרות רומנטיות.
תוצאות שליחת המכתב הן בלתי צפויות ואף מובילות את טטיאנה לייסורים, משום שיבגני סבור כי הוא אינו ראוי לאישה טובה שכמותה. פושקין הוא בין הסופרים והמשוררים שהצליחו ללכוד את המורכבות שבהתאהבות, על הפסגות והתהומות שבה, בעוד סצנת כתיבת המכתב מכילה כל כך הרבה רגש; רומנטיקה מזוקקת, טהורה וכנה; חיבוטי נפש סוערת ומאוהבת, ציפייה והתפעמות. גם העיבוד הקולנועי של היצירה מ-1999 שנקרא "אונייגין", בכיכובם של רלף פיינס וליב טיילר, מצליח להעביר את התשוקה האדירה בכתיבת המכתב.
מכירים עוד סיפורי אהבה מעולים שהפכו לסרטים? זה הזמן לאהוב, ולשתף בטוקבקים!