שתף קטע נבחר

במה תעבדו בעתיד? אולי ייעוץ באינטרנט יעזור

אחת הדילמות המשמעותיות בחיים היא בחירת תחום הלימודים שיתאים לנו, כזה שבעקבותיו גם תצמח לנו קריירה מספקת. המציאות מראה, לא פעם, כי סטודנטים רבים מגלים שהתחום שבחרו רחוק ממה שחשבו. הפריבילגיה ללכת לפסיכולוג תעסוקתי יקרה מדי. אתר אינטרנט מציע שירות וירטואלי

סטודנטים רבים לא מצליחים לסיים את השנה הראשונה ללימודים, נושרים ומשנים את תחום לימודיהם.

 

 

הנתונים מהאוניברסיטאות מצביעים על 25% נשירה של סטודנטים מחוג הלימודים אליו נרשמו, כבר בשנה הראשונה ללימודיהם. במדעים מדויקים הנתון גבוה יותר ועומד על כ- 30% אחרי השנה הראשונה.

 

כעת, אתר אינטרנט חדש בשם צ'קמי www.checkme.co.il מציע פתרון. מי שמצוי בצומת דרכים, בטרם החליט על תחום לימודיו וירצה לדעת לאיזה תחום קריירה נכון יהיה לו לפנות – יוכל לקבל אבחון תעסוקתי המבוסס על מודלים פסיכולוגיים שונים, ללא עלות. בסוף הבדיקה, התוצאות יוצגו בפני המועמד ולפי בקשתו יועברו למוסדות לימוד רלבנטיים עבורו.

 

רק 4% הולכים לפסיכולוג תעסוקתי

הנרשמים לאתר מקבלים מבחן הבנוי מסיטואציות מעולם העבודה, והמועמד מתבקש לציין את מידת הסיכוי לפעילותו במצב המתואר. סך הכל המבחן מונה 96 סיטואציות, בסופן מתקבלת התשובה שיכולה להיות אולי המשמעותית ביותר ל-40 השנים הבאות מבחינת הקריירה. בנוסף, מציעים באתר גם שיחות טלפוניות ופגישה על יועץ תעסוקתי למי שירצה להעמיק עוד על עתידו.

 

"לפי בדיקתנו, רק כ-4% בישראל בוחנים את התאמתם למסלול הלימודים ומסלול הקריירה שאליו הם מתאימים", אומר בנימין פלומן, מבעלי האתר. "בארצות הברית ומערב אירופה הנתון עומד על כ-25% ובמדינות מזרח אירופה הנתון עומד על כ-15%", הוא אומר.

 

"מעבר לנזק הנגרם לסטודנט שמתבטא בזמן, בכסף ובדימוי עצמי שנפגע – מוסד ההשכלה מפסיד הרבה כסף", מוסיף רענן הס, פסיכולוג תעסוקתי אחד מבעלי האתר.

 

1,200 שקל?

"פגישה עם פסיכולוג תעסוקתי עולה כ-1,200 שקל, כאן המועמד מקבל את זה בחינם, לפחות כרגע, והוא יכול להחליט מה הוא עושה עם זה", אומר הס. "יש כיום 90 מוסדות השכלה גבוהה ולכל אחד מהם עשרות קורסים ואנו מקשרים את המועמד למקום", הוא אומר.

 

פלומן מוסיף כי התוצאה של אי ההתייעצות היא כי חלק גדול מבעלי תואר ראשון, בעיקר תארים הכוללים הכשרה מקצועית ספציפית, כלל לא עוסקים בתחומם ומפתחים הקריירה אחרת לחלוטין. התוצאה לדבריו היא גם אי יעילות כללית של משק הלימודים, שכן כספי ציבור המסבסדים לימודים אלו לא מנוצלים בצורה יעילה.

 

"המעוניינים להתקבל ללימודים אקדמיים חייבים לעמוד בציון משוקלל המורכב מציוני בגרות וציון מבחן פסיכומטרי", אומר פלומן ומוסיף: "בכל תהליכי הקבלה אין צורך בניתוח התאמה תעסוקתית על סמך מבחנים פסיכולוגים, וזאת בניגוד למגזר העסקי והציבורי".

 

עוד טוען פולמן כי היועצים המועסקים במוסדות ההשכלה הינם ללא הכשרה מתאימה בכל הקשור להכוון תעסוקתי ואלו מבצעים בדיקה אמפירית בלבד של עמידה בציון משוקלל כזה או אחר.

 

ואיך האתר מרוויח את לחמו? לאחר האבחון, כאמור, מוצגים בפניו של המועמד מוסדות השכלה שנמצאים מתאימים לו. בהסכמתו, מועברות התוצאות ופרטיו למוסדות האקדמאים ועל שירות זה גובה האתר מן המוסדות עמלה על הבאת לקוח מתעניין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה תרצה לעשות כשתהיה גדול?
צילום: shutterstock
מומלצים