שתף קטע נבחר

 

BBC התנצלה: "המלכה נסערת שמטיף לא נעצר"

כתב הרשת הבריטית סיפר שהמלכה אליזבת תהתה מדוע לקח כל כך הרבה זמן לעצור את האימאם הקיצוני אבו חמזה, שהורשע בהסתה וצפוי להיות מוסגר לארה"ב בגין עבירות טרור. BBC התנצלה על כך שהוא ציטט את המלכה: זו הפרת אמון

התקשורת הבריטית שוב בעימות עם משפחת המלוכה, אך הפעם לא על רקע תמונות עירום של אחד מחבריה. רשת BBC הבריטית נאלצה אתמול (יום ג') להתנצל לאחר שאחד מכתביה הבכירים ציטט את המלכה אליזבת ששוחחה עמו על המטיף המוסלמי אבו חמזה אל-מסרי, שהורשע בהסתה בלונדון וצפוי להיות מוסגר לארה"ב. בבריטניה לא נהוג לדווח על עמדותיה הפוליטיות של המלכה.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

הכתב פרנק גרדנר, שמסקר את תחום הביטחון עבור הרשת, התראיין באותו הבוקר בתוכנית הרדיו "טודיי", וסיפר כי המלכה "נסערת למדי" מכך שלא הייתה דרך לעצור את אבו חמזה מוקדם יותר. שלשום קבע בית המשפט האירופי לזכויות אדם כי ניתן להסגיר את המטיף לארצות הברית, שם הוא מואשם בעבירות טרור, אולם הוא הגיש היום ערעור אחרון. לדברי הכתב, המלכה הביע מורת רוח מכך שבמשך שנים הוא הורשה להפיץ את משנת השנאה שלו: "היא לא הצליחה להבין למה - הרי בטוח היו כמה חוקים שהוא הפר".

 

על פי הדיווח ב"טיימס" הבריטי, כשפשטו השוטרים על המסגד של אבו חמזה בצפון לונדון ב-2003 - שלפי החשד שימש מרכז גיוס של אל-קאעידה – נמצאו במקום מגוון כלי נשק ועשרות דרכונים מזויפים, אולם אבו חמזה עצמו נותר חופשי למשך עוד שנה, והמשטרה בזבזה כמעט מיליון ליש"ט על אבטחת הדרשות שערך עד שנעצר לבסוף. ב-2006 הוא נידון לשבע שנות מאסר על הסתה, ולאחר שריצה את עונשו הוא נשאר בכלא והמתין להחלטה בעניין הסגרתו לארה"ב.

 

לפי ההערכות, המלכה התייחסה לנושא במהלך ארוחת ערב פרטית ב-2008. הכתב ציין עוד כי היא הביעה את דאגתה בפני מספר שרים, בהם גורמים במשרד לביטחון פנים, ותהתה באוזניהם מדוע מעצרו של אבו חמזה מתעכב. "הוא קיים פעילויות קיצוניות וקרא לבריטניה 'בית שימוש'", אמר גרדנר, "הוא היה אנטי-בריטי בבירור ועדיין שאב כסף מהמדינה במשך תקופה ארוכה. הוא היה מבוכה אדירה למוסלמים, שגינו אותו".

 

בעיתון "הגרדיאן" דווח כי המראיין של גרדנר הביע פליאה נוכח דבריו על עמדת המלכה בסוגיה, והכתב לא היסס לחשוף את מקורותיו: "היא אמרה לי", הצהיר בגאון. אולם מאחורי הקלעים מיהרו בכירי הרשת לזהות את הפוטנציאל הנפיץ של ההתבטאות ופרסמו התנצלות בתוך שעות ספורות. "חשיפת הכתב הייתה לא הולמת לחלוטין", נכתב בהודעה מטעמם, "השיחה הייתה אמורה להישאר פרטית, והרשת ופרנק מצרים על הפרת האמון הזו. פרנק מצטער במיוחד על המבוכה שנגרמה והתנצל כבר בפני הארמון".

 

הארמון לא הגיב וחסך לרשת עוד מבוכה

ככלל, לא נוהגת המלכה להביע דעות פוליטיות בפומבי ודבריה בקבלות פנים בארמון או בפגישות אחרות לרוב נשארים חסויים. כך, אף שהיא נפגשת מדי שבוע עם ראש הממשלה הבריטי ומקבלת עדכונים גם מהשרים, עמדותיה של המלכה נחשפות בפני הציבור רק לעתים נדירות. דובר ארמון בקינגהאם, שלא הספיק להתייחס לדבריו של גרדנר בטרם פורסמה ההתנצלות, נמנע מלהגיב לתקרית גם בהמשך – וככל הנראה חסך מהרשת מבוכה נוספת.

 

התקשורת הבריטית נוהגת בכבוד מיוחד במשפחת המלוכה שלה, וכך למשל, נמנעה מלפרסם את תמונות העירום של המלכה לעתיד, קייט מידלטון, שצולמה טופלס במהלך חופשה עם בעלה הנסיך וויליאם. לעומת זאת, נחשפו התמונות באיטליה, בשבדיה ובדנמרק. עיתון צרפתי היה זה שפרסם אותן לראשונה, אולם משפחת המלוכה תבעה אותו והוא חויב למסור לידיה את התמונות שהיו ברשותו.

 

שערורייה דומה התעוררה קודם לכן, לאחר שהנסיך הארי צולם בעירום בלאס ווגאס, אולם אז העיז השבועון הבריטי "סאן" לשבור את האיסור ודיווח על הפרשה בצירוף התמונות. "הסיבות לפרסום חורגות מהסיפור הבודד הזה", הסבירו עורכי העיתון. "התמונות הללו היו במרחק הקלקה מ-77% מהציבור הבריטי, שבבתיהם יש חיבור לאינטרנט, אבל עורכי הדין של בית המלוכה הזהירו את התקשורת הבריטית שזו הפרת פרטיותו. הפרסום עורר דיון לגיטימי לגבי התנהלותו של האדם השלישי בתור לרשת את הכתר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
המלכה אליזבת. לא מדברת על פוליטיקה בפומבי
צילום: gettyimages
צילום: איי פי
אבו חמזה. "הפיץ משנת שנאה"
צילום: איי פי
מומלצים