מתרחקות ממלחמה: הסכמים בין סודן לדרום סודן
שתי המדינות המסוכסכות, שעד לפני יותר משנה היו מדינה אחת, הגיעו להסכמה על תשעה נושאים כלכליים. אולם, הן לא הצליחו לפתור את המחלוקות בסוגיית סימון הגבולות ביניהן
- בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
עוד חדשות בעולם :
- אזרבייג'ן: מאסר למתכנני פיגוע נגד מורים יהודים
- קמרון אצל לטרמן: לא שלט בהיסטוריה הבריטית
- המרוץ לאטום: 'איראן מאיצה בניית הכור באראק'
- אישום בגרמניה: רצחה את 5 ילדיה אחרי לידתם
נשיא דרום סודן סלבה קיר אמר כי שתי המדינות המסוכסכות יחתמו היום על "פרוטוקול לשיתוף פעולה". עאטיף קיר, דובר דרום סודני, אמר כי נשיא סודן עומר אל-באשיר וקיר הגיעו להסכמה בסוגיות כלכליות ועל אזור חיץ בין הגבולות של שתי המדינות כדי לאפשר ייצוא נפט.
דרום סודן התפצלה ממדינת האם שלה ביולי 2011 אחרי שתושביה החליטו במשאל עם כי הם מעוניינים במדינה עצמאית משלהם - בתקווה שבכך יבוא לסיומו אחד הסכסוכים הארוכים והמדממים ביותר באפריקה.
עם היפרדות שתי המדינות בהכרזת העצמאות של הדרום, גם הופרדו שדות הנפט ותשתית ההולכה של "הזהב השחור". הנפט נותר בדרום, בעוד הצינורות נשארו בסודן עצמה. דרום סודן, שאין לה מוצא לים, הפסיקה את הפקת הנפט בינואר האחרון לאחר שנכשל עוד ניסיון להסכים עם סודן על דמי שימוש בצינורות.
קיר אמר אתמול כי ייצוא הנפט יתחדש ושלשני הצדדים נותרה עוד "עבודה טכנית" כדי להבטיח את חידוש הפקת הנפט ומכירתו לחו"ל. עימות הנפט בין שתי המדינות האפריקניות הביא לפגיעה משמעותית בכלכלתן.