שתף קטע נבחר

 

קריקטורת מוחמד בספרד: 'מי יודע איך הוא נראה?'

יותר מ-50 איש נהרגו מאז פרסום הסרט "תמימות המוסלמים" והקריקטורות הלועגות למוחמד, אבל עיתון סאטירי ספרדי הרהיב עוז ופרסם קריקטורה נוספת: מוסלמים במסדר זיהוי, כשברקע התהייה - על מה הזעם אם איש לא יודע בכלל איך נראה הנביא?

כתב העת הספרדי "אל-חואבס", מגזין סאטירה פוליטית, פרסם בעמוד השער שלו קריקטורה העוסקת בנביא מוחמד. הפרסום בא אחרי שבועות של מהומות בעולם הערבי, על רקע הסרט דל התקציב "תמימות המוסלמים" הלועג לנביא האיסלאם ופרסום קריקטורות של מוחמד בעיתון צרפתי.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בגיליון האחרון של "אל-חואבס", שהגיע לדוכני העיתונים אתמול, נראים כמה מוסלמים במסדר זיהוי במשטרה, תחת הכותרת: "אבל... מישהו יודע איך מוחמד נראה?". אנשי המגזין סירבו היום (ה') להגיב לשאלות של סוכנות הידיעות רויטרס בנוגע למניעים לפרסום הקריקטורה.

 

מפגינים אהבה למוחמד בקאבול, אפגניסטן (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים אהבה למוחמד בקאבול, אפגניסטן(צילום: AP)

 

עם זאת, בדברים לאתר האינטרנט הפופולרי "הפינגטון פוסט" אמרה העורכת מייטה קילס כי מדובר בהחלטה לנקוט עמדה הומוריסטית בנוגע לעניין השנוי במחלוקת. "אם אינך יודע לשרטט את דמותו של מוחמד, איך אתה יכול בכלל לדעת שזה הוא שמופיע בקריקטורות?", שאלה.

 

בעקבות פרסום הקריקטורה בעיתון הספרדי העבירה אתמול שגרירות ספרד לאזרחיה במצרים הודעה שבה קראה להם לנקוט זהירות מחשש שקיצונים ינסו לפגוע בהם על רקע הפרסום. עם זאת, לא נמסר אם ספרד החליטה להגביר כוננות גם בנציגויות אחרות שלה בעולם הערבי. "אנחנו עדיין בוחנים אילו צעדים לנקוט", אמר מקור במשרד החוץ הספרדי.

 

"חיי עבור מוחמד". מפגינה נגד הסרט הלעגני בפקיסטן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"חיי עבור מוחמד". מפגינה נגד הסרט הלעגני בפקיסטן(צילום: EPA)

 

סערת מוחמד פרצה בעולם המוסלמי לפני כשבועיים, על רקע העלאתו ליוטיוב של חלק מסרט דל תקציב בשם "תמימות המוסלמים", הלועג לנביא האיסלאם ולמאמיניו. בסרט מוצג מוחמד כפדופיל וכרודף שמלות, וחסידיו מוצגים כשוטים. בעקבות הסרט אירעו מהומות באזור שגרירויות ארה"ב, בין השאר במצרים, בלוב, בסודן, בתוניסיה ובתימן. בלוב אף רצחו

קיצונים את שגריר ארה"ב, כריסטופר סטיבנס.

 

כמה ימים לאחר מכן פרסם עיתון צרפתי שורה של קריקטורות של הנביא מוחמד, מתוך רצון להדגיש את קיומה של הזכות לחופש הביטוי גם כשהיא פוגעת במאמינים של דתות שונות. החלטת העיתון באה אף שמעשה דומה של עיתון בדנמרק בעשור הקודם גרם למהומות בעולם הערבי. במהומות על רקע הסרט "תמימות המוסלמים" והקריקטורות בצרפת נהרגו בשבועות האחרונים ברחבי העולם המוסלמי לפחות 51 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנות מוסלמים בקשמיר בשבוע שעבר
צילום: רויטרס
צילום: AFP
אחת הקריקטורות שפורסמו בצרפת
צילום: AFP
מומלצים