הרעש מהסוכה בלתי נסבל? אפשר לתבוע
הסוכה שבונים בחצר אמורה להוות מקור לשכנות טובה, אך לא פעם יוצרת סכסוך שכנים. בדקנו אם אפשר לבנות סוכה ברכוש המשותף וכיצד לפעול אם השכנים מפריעים בזמן האושפיזין
הסוכה אמורה להוות מקור להכנסת אורחים ולשכנות טובה, אבל פעמים רבות היא מהווה דווקא סיבה לסכסוך עם השכנים.
השאלה הראשונה הנשאלת היא האם ניתן לבנות סוכה ברכוש המשותף.
כתבות נוספות במדור שכנים שכנים :
- האם מותר לגרש מטרידים מחדר המדרגות?
- מפחדים להיתקע במעלית? אולי מגיע לכם גנרטור
- חבר בוועד הבית? אולי אתה לא צריך לשלם
בית המשפט נדרש בעבר לסוגיה מעין זו וקבע כי בניית סוכה מהווה שימוש סביר, כל עוד הוא ברכוש המשותף ומוגבל בזמן. עוד קבע בית המשפט כי שכנים רשאים להקים סוכה בחצר הבניין המשותפת, ובלבד שיפרקו אותה עד יומיים לאחר החג.
אך מה עושים במצב בו הרעש הבוקע מהסוכה בלתי נסבל ודווקא בשעות הלילה?
כמו כל רעש אחר המהווה מפגע, עצם העובדה שהרעש בוקע דווקא מהסוכה לא נותנת הגנה מיוחדת למרעיש. החוק העוסק בקיומו של מפגע רעש בסביבת המגורים בשעות מסוימות של היום חל גם לעניין זה. ככל שהרעש בלתי נסבל, אתם יכולים לדבר, לגשר ולפשר, וכן לפנות ליושבי הסוכה ולבקש מהם (ברוח החג) להנמיך את קולותיהם ולנסות למצוא זמנים לשימוש בסוכה.
להתלונן במשטרה או לתבוע?
אפשרות נוספת היא להגיש תלונה במשטרה. החוק למניעת מפגעים והתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש) קובעות כי מי שעובר על הוראה מהוראות החוק והתקנות, דינו מאסר של שישה חודשים או קנס או שניהם יחדיו. המשמעות: מדובר בעבירה פלילית ואתם זכאים לפנות למשטרה ולהגיש תלונה.
עוד על סכסוכי שכנים בסוכה:
- כוננות סוכה: ימי החג מלבים סכסוכי שכנים
- סוכת שלום? תלוי מי השכנים שלך
- תקדים: שכרת דירה? תוכל לבנות סוכה בחצר
על המשטרה להגיע למקום ולבדוק אם אכן מתקיימת עבירה. הבעיה היא שברוב המקרים, כאשר מגיעה המשטרה מפגע אינו מתקיים, והשוטר החוקר אינו יכול להתרשם מהעבירה, בין היתר מאחר שאין לו את האמצעים למדידת עוצמת הרעש אשר נעשית במכשירי מדידה מיוחדים. לעתים מסתפקת המשטרה באזהרה, אך לא אחת בעקבות תלונה על מפגע רעש, מוגש בסופו של יום כתב אישום נגד המרעיש.
עוד אפשרות היא להגיש תביעה אזרחית לבית המשפט. ככל שלא ניתן לגשר על הפערים, האלטרנטיבה היחידה היא פנייה דחופה לבית המשפט על מנת שיוציא תחת ידו צו להסרת המפגע.
צריך לזכור כי מדובר בתקופת החג, כך שפנייה למפקח על המקרקעין שדן בסכסוכי שכנים לא תעזור במקרה זה. זאת מאחר שלשכת רישום מקרקעין בפגרה ולכן יש לפנות לשופט תורן בבית המשפט על מנת שיוציא צו כמבוקש. בתביעה כזו ניתן לבקש צו מניעה זמני וקבוע להפסקת הרעש, וכן לדרוש מהשכן המרעיש פיצוי משום שמדובר במטרד כאמור בפקודת הנזיקין.
במקרה שאכן תוכיחו כי מדובר במטרד ליחיד, בית המשפט זכאי לפסוק פיצוי על נזקים מוחשיים שנגרמו לכם (במידה שתוכיחו, לדוגמא, ירידה בשמיעה או שעברתם דירה לאור הרעש). בסמכותו אף לפסוק פיצויים עבור עוגמת הנפש שנגרמה לכם.
הכותב הוא שותף בכיר במשרד עורכי דין מילר ושות . הכתבה אינה תחליף לייעוץ משפטי אלא כללית בלבד. בכל הליך משפטי או אחר מומלץ לפנות לעו"ד להתייעצות ולהמשך הטיפול