טנקים, רובים ורקטות. מאות לובים מחזירים נשק
הרשויות בלוב עדות להיענות מוגברת בקרב האזרחים למסור את הנשק שבידיהם מאז הפיגוע בקונסולייה האמריקנית ב-11 בספטמבר. מאות אזרחים הגיעו כדי לתת את שהצטבר בלחימה: נגמ"שים, משגרי רקטות, נשק קל ואפילו שני טנקים
מאות לובים התכנסו אתמול (שבת) בכיכרות המרכזיות של בנגזי ושל טריפולי בהתאם לקריאת צבא לוב לאזרחים להשיב שהצטבר בידיהם במלחמת האזרחים במדינה. חלקם נענו לקריאה בעודם נוסעים למקומות ההתאספות בטנקים, נגמ"שים וכלי רכב הנושאים תותחים נגד מטוסים. הרוב נשא עמו נשק קל ומשגרי רקטות אישיים.
- בחירות בארה"ב 2012
- לכל הכתבות של CNN ו-ynet
מתקפת הטרור בלוב - כתבות נוספות ב-ynet:
- המתקפה בלוב: המודיעין האמריקני למען אובמה
קריאת המטה הכללי הלובי זכתה לקידום ניכר עוד בחודש שעבר בתחנת טלוויזיה פרטית, אך ייתכן שהחלה לזכות ביותר תשומת לב בעקבות מתקפת הטרור על קונסוליית ארצות הברית בבנגזי, שבמהלכה נהרג השגריר האמריקני כריסטופר סטיבנס. תגובת הציבור הלובי לאירוע הייתה תרעומת על המיליציות החמושות, הקוראות תיגר על הרשויות המוסמכות במדינה.
בעקבות הפיגוע בקונסוליה יצאה הממשלה בקריאה לכל המיליציות להתפרק מנשקן או להצטרף למרכז הפיקוד המתאם בין הצב לבין הארגונים השונים. במקרים רבים הסתמכו הרשויות על המיליציות בענייני ביטחון בזמן הטלטלה שאחזה במדינה בזמן סילוקו של הרודן מועמר קדאפי.
לדברי אחד הקצינים בצבא הלובי, קולונל עומראן אל-ווארפלי, שיעור האנשים שמסרו את נשקם מרשים. "מאות אזרחים מכל חלקי האוכלוסייה הגיעו מאז שעות הבוקר המוקדמות כדי למסור את נשקיהם. גברים ונוער, נשים, ואפילו ילדיהם הגיעו למסור תחמושת שמצאו ברחובות", אמר.
בעבר העריכו הרשויות הלוביות כי יותר מ-200 אלף בני אדם במדינה חמושים. כדי לנסות ולצמצם את מספרם, ניסתה הממשלה כמה תוכניות שונות, בהן הצעת עבודות תמורת כלי הנשק או הצעות לרכישת אמצעי הלחימה, אך הן לא השיגו את התוצאות המקוות.
אחמד סאלם, האחראי על מאמצעי ההתפרקות מנשק בבנגזי, סיפר כי יותר מ-800 בני אדם מסרו כלי נשק בנקודת האיסוף המרכזית. לדבריו, יותר מ-600 סוגים שונים של אמצעי לחימה נאספו, בהם תותחים נגד מטוסים, מוקשים, רקטות נגד טנקים ורקטות ארטילריות. בטריפולי לפחות 200 לוחמים לשעבר מסרו את הנשק שהיה ברשותם, כולל שני טנקים, בכיכר א-שוהדה (השהידים). איש דת מוסלמי קרא ללוחמים הצעירים למסור את כלי הנשק: "את המדינה בונים בידע ולא ברובים".
מוסא עומר, לוחם לשעבר החי בפרברי בנגזי ונלחם נגד משטר קדאפי, אמר כי הגיע הזמן למסור את נשקו לידי המדינה. "כשראיתי את ההודעה בטלוויזיה הגעתי לעיר עם אשתי ועם בני כדי למסור את הנשק לצבא הלאומי, כי אני רוצה להתקדם משלב המהפכה לשלב בניית המדינה", הסביר עומר והוסיף, "אני סומך על הצבא. הם היו איתנו בחזית, ואני מכיר אותם אחד אחד. אני לא צריך את הנשק הזה יותר אחרי היום, כי המיליציות סולקו מהעיר, והצבא יגן עלינו".