שתף קטע נבחר

 

קידוח שמשון: כמות הגז הטבעי נמוכה מההערכות

על פי הערכות שביצעה חברת חברת הייעוץ בינלאומית עבור השותפות בקידוח, כמות הגז הטבעי ברישיון עומדת על רבע מהערכות הקודמות. המאגר ממוקם כ-92 ק"מ מערבית לחופי אשקלון ומוחזק על ידי מודיעין אנרגיה, ישראמקו ו-ATP

שותפות חיפושי הגז והנפט, מודיעין אנרגיה שבשליטת אי.די.בי פיתוח וצחי סולטן, פרסמה היום (ג') דו"ח משאבים מותנים לרישיון "שמשון" שביצעה חברת הייעוץ הבינלאומית NSAI, ממנו עולה שכמות הגז הטבעי בקידוח נמוכה מההערכות המוקדמות.  

 

עוד על גז טבעי - בכלכלה ירוקה :

 

הדו"ח קובע כי האומדן הטוב ביותר לגז טבעי במאגר עומד על 0.55 TCF (טריליון רגל מעוקב), כשהאומדן הנמוך עומד על 0.3 TCF והגבוה על 0.9 TCF. ההערכה הקודמת שפרסמה השותפות באפריל האחרון קבעה כי האומדן הטוב ביותר הוא שהמאגר מכיל 2.3 TCF גז טבעי.

 

רון מאור, מנכ"ל מודיעין אנרגיה, אמר היום, כי "מאגר שמשון, שכבר הוכרז כתגלית, הוא חלק ממבנה גאולוגי חדש בעל כושר אגירת גז באגן הלבנטיני, שאינו קשור לחולות תמר. בכפוף לעבודה סיסמית נוספת ולקידוח אימות, ייתכן ויהיה ניתן להעריך משאבים פרוספקטיביים נוספים בשטח הרישיון".

 

"מדובר במאגר מוכח, ולמודיעין אופציה לרכוש 15% ברישיונות דניאל מזרח ודניאל מערב הסמוכים", הוסיף. "מאגר שמשון, מהווה חלק מפורטפוליו מגוון של רישיונות ימיים בעלי פוטנציאל להימצאות גז ונפט ביניהם, רישיון שרה, רישיון ים חדרה ורישיון גבריאלה".

 

הערכת כמות הגז - באמצעות סימלוציות

ההערכות של כמות הגז הצפויה בתגלית מתבצעות באמצעות סימולציית תרחישים, המבוססת על נתוני הסקרים הסיסמיים. הסימולציות בוחנות הסתברות לנתונים שונים של מאגר הגז, בין היתר העובי הצפוי שלו, שטחו וכמות הגז שניתן להפיק ממנו.

 

דו"ח המשאבים מפרט עבור כל פרמטר את הכמות הנמוכה הצפויה שלו - כלומר הכמות שהסיכוי לקבל פחות ממנה נמוך מ-10%, הערך החציוני - הכמות שהסיכוי לקבל יותר ממנה שווה לסיכוי לקבל פחות ממנה, והערך הגבוה - כמות שהסיכוי לקבל יותר ממנה נמוך מ-10%.  

 

רישיון שמשון, הממוקם כ-92 ק"מ מערבית לחופי אשקלון, מוחזק על ידי מודיעין אנרגיה (10%), ישראמקו (29%), ATP (כ-40%) וחנ"ל ים המלח (10%).

 

בפברואר 2011 מסרה ישראמקו ל-ATP כ-40% מהזכויות ברישיון שמשון. תמורת המכירה היתה תשלום חלקה היחסי של ישראמקו בהוצאות שנבעו בעבר מהרישיון, תשלום עתידי של חלק מחלקה של ישראמקו בהוצאות הקידוח הראשון, ותמלוג על של 5% מחלקה של ATP בהכנסות העתידיות. לפי ההסכם, גם חנ"ל יה"ש ונפטא יה"ש יכלו כל אחת למכור 5% מהרישיון ל-ATP בתנאים זהים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קידוח גז (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים