שתף קטע נבחר

 

מאלי: איסלאמיסטים הוציאו להורג אדם, 600 צפו

אדם שהורשע ברצח שכנו הוצא להורג בעיר ההיסטורית טימבוקטו, שנשלטת על ידי קיצונים איסלאמים. "הוא הסגיר את עצמו, נשפט, נידון לעונש מוות והוצא להורג. הוא נורה באותה הדרך שבה ירה בקורבנו. לזה מתכוון חוק השריעה"

לקחו את החוק לידיים: חברי ארגון איסלאמי קיצוני בעיר טימבוקטו שבצפון מאלי הוציאו אתמול (יום ג') להורג אדם לעיני 600 בני אדם בגין רצח שכנו. הארגון מסר כי ההוצאה להורג בוצעה כחלק מיישום חוקי השריעה באזור.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet בעמוד מיוחד

 

עוד חדשות בעולם :

 

מאז חודש אפריל, קבוצות איסלאמיסטיות חמושות, חלקן עם קשרים לאל-קאעידה, השיגו שליטה של שני שלישים מצפון מאלי בשעה שמורדים בני שבט הטוארג כבשו את העיר ההיסטורית טימבוקטו במסגרת ניסיונם לזכות במדינה עצמאית עבור הנוודים אנשי הסהרה, הידועים בגלימות הכחולות שהם לובשים.

 

החוק האיסלאמי שולט באזור. טימבוקטו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החוק האיסלאמי שולט באזור. טימבוקטו(צילום: AFP)

 

מאז שכבשו את צפון מאלי, המורדים האיסלאמיסטים כפו את חוקי השריעה באזורים רבים שנמצאים תחת שליטתם. דובר של ארגון אנסר דין, ששולט בטימבוקטו, מסר כי הוציא להורג גבר שהיה חבר בארגון.

 

הנידון למוות הושב כשגופו פונה למכה

"הוא הסגיר את עצמו. הוא נשפט, נידון לעונש מוות והוצא להורג. הוא נורה באותה הדרך שבה ירה בקורבנו. לזה מתכוון חוק השריעה", אמר הדובר סנדה אולד בומאנה לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

עומאר מאייגה, תושב טימבוקטו, סיפר כי האיש שהורשע ברצח נורה בגבו אתמול בערב, אך מת כמה שעות מאוחר יותר. משפחתו של הנידון למוות הציעה פיצוי כספי למשפחת הנרצח, אולם זו סירבה לקבל אותו.

 

הנידון למוות הובא באזיקים לאזור שהיה ממוקם בין שני בתי מלון בטימבוקטו והושב על הארץ כגופו פונה לעבר מכה בטרם הורה שופט על ביצוע גזר הדין.

 

ידועים בגלימות הכחולות שהם לובשים. מורדים משבט הטוארג במאלי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ידועים בגלימות הכחולות שהם לובשים. מורדים משבט הטוארג במאלי(צילום: EPA)

 

ההוצאה הפומבית להורג בצפון מאלי לא הייתה הראשונה באזור. קודם לכן, איסלאמיסטים סקלו למוות זוג שנאשם בניאוף וגם ביתרו איברים בשמונה מקרים לפחות.

 

מדינות מערב אפריקה יתערבו במאלי?

בשבוע שעבר הביעה מועצת הביטחון של האו"ם חשש מהפגיעה המתמשכת בזכויות אדם מצד מורדים ומיליציות חמושות בצפון מאלי. כמה מדינות אפריקניות שחברות בגוש "הקהילה הכלכלית של מדינות מערב אפריקה" (ECOWAS) ביקש מהאו"ם מנדט להתערבות צבאית אפשרית במאלי.

 

העיר טימבוקטו כבר נכבשה בעבר, בפעם האחרונה על-ידי כוחות מרוקניים ב-1591. אז בזזו המרוקנים את העיר והעלו בה ספריות באש. טימבוקטו היא ביתה של ספרייה גדולה ובה חומרים בנושא מדע, אסטרולוגיה, רפואה, היסטוריה, תאולוגיה, גאוגרפיה ועוד.

כשהצרפתים הקימו את הקולוניות שלהם במערב אפריקה, החל מ-1893, מצאה עצמה טימבוקטו נתונה לשלטון צרפתי. זה היה המצב עד שמאלי קיבלה את עצמאותה ב-1960.

  

גם כששלטו בטימבוקטו גורמים זרים, בני שבט הטוארג החשיבו אותה תמיד לעירם שלהם. כשצרפת ניהלה משא ומתן על עצמאותה של מאלי במאה הקודמת, מנהיגי הטוארג כתבו לגנרל שארל דה גול בשנות ה-50 בבקשה שייתן מדינה עצמאית לאנשיהם, המשתייכים לכמה תתי-שבטים שמאוחדים על ידי שפתם המשותפת - טמאשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיר ההיסטורית נכבשה על ידי קיצוניים. תושבים בטימבוקטו
צילום: EPA
מומלצים