עובדי מעריב הפגינו מול בית ראש הממשלה
מחאת עובדי מעריב הגיעה לירושלים. העובדים הפגינו במחאה על שתיקת הממשלה והעדר כל התייחסות - מצד ראש הממשלה ושריו - למשבר בעיתון
עשרות עובדי מעריב הפגינו היום (ד') מול בית ראש הממשלה בירושלים במחאה על העדר כל התייחסות מצד ראש הממשלה ושריו לגבי המתרחש ב"מעריב ", וכן במחאה על תוכניות פיטורין בעיתון עם מכירתו למו"ל "מקור ראשון" שלמה בן צבי.
דיון מיוחד בוועדת הכלכלה על מצב העיתון מעריב
אושר צו הקפאת הליכים למעריב למשך חודש
נחתמה עסקת מעריב: בן צבי ישלם 45 מיליון ש'
המפגינים חסמו לסירוגין את רחוב קרן היסוד שבסמוך למעון ראש הממשלה, והניפו שלטים שעליהם נכתב "ביבי ביבי תתעורר מעריב שווה יותר", "מעריב=מעליב", "איפה הפנסיה שלנו?" ועוד.
אריק בנדר הכתב הפרלמנטרי של מעריב סיפר "הגענו אמנם כדי לצעוק את צעקת העיתון שבו אנחנו עובדים אבל למעשה אנחנו זועקים את זעקת העיתונות כולה. מעריב הוא משל לעיתונות הישראלית שקורסת בימים אלו".
בנדר הדגיש כי יש בעולם מודלים שונים של סיוע ממשלתי לעיתונות ולא צריך להמציא דבר "אבל הממשלה הזו, אל מול הקריסה שלנו, שותקת ולא עושה כלום. הממשלה חייבת להתערב, אבל בינתיים נראה שלאיש בממשלה לא אכפת. יש להם עיתון, "ישראל היום", שמסב נזקים נוראים לעיתונות הכללית. אך הם צריכים לזכור שאי אפשר לקיים עיתונות ודמוקרטיה בישראל בלי שעוד כלי תקשורת יישארו במשחק".
שלום ירושלמי הפרשן הפוליטי של "מעריב" אמר כי "אם הייתי ראש הממשלה נתניהו, הייתי מתייצב בראש המפגינים. כראש ממשלה שמציג את עצמו כאביר הדמוקרטיה הוא צריך להתייצב בראשם של אלו שמגינים על כלב השמירה של הדמוקרטיה".
חגי מטר, יו"ר ועד העיתונאים במעריב, הסביר מדוע ההפגנה היא מול בית ראש הממשלה "לצד הדרישה שמופנית לבעלים דנקנר ונמרודי לתשלום החובות שלהם אלינו, אנחנו אומרים כאן שלא ייתכן שאלפיים עובדים נמצאים בסכנת פיטורים והממשלה לא אומרת מילה". מטר הדגיש כי "צריך לזכור שלא מדובר במפעל שמעסיק אלפיים עובדים אלא גם בעיתון שהוא מרכיב חשוב של הדמוקרטיה הישראלית".
עוד ציין מטר כי "יש משבר שמקיף את כל ענף התקשורת. אם הממשלה לא תתערב יש סכנה אמיתית לגורלה של הדמוקרטיה הישראלית".