דיון נוסף: סרן ר' ואילנה דיין חוזרים לעליון
שמונה חודשים לאחר שבית המשפט העליון פסק כי לא הייתה לשון הרע בתוכנית "עובדה", קיבל נשיא העליון גרוניס את עתירתו של ר' וקבע כי הדיון יתנהל בפני תשעה שופטים
המאבק נמשך. נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, קיבל הערב (יום ד') את עתירתו של סרן ר' לקיים דיון נוסף בתביעת הדיבה שהגיש נגד מגישת התוכנית "עובדה", אילנה דיין, וחברת "טלעד". הדיון ייערך בהרכב מורחב של תשעה שופטים.
בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet
"פסק הדין של העליון משנה סדרי עולם בכל הנוגע לדיני לשון הרע ומעניק עדיפות, כמעט מוחלטת, לחופש העיתונות אל מול זכותו של אזרח לשם טוב", נכתב בעתירה. "לעיתונאי לא עומדת הגנה בפני תביעת לשון הרע גם אם הוא מפרסם דברים שרק בהמשך התבררו ככוזבים, ובזמן הפרסום היו ידועים לו כאמת".
לפני כשמונה חודשים, קיבל בית המשפט העליון את ערעורה של דיין בפרשה. דיין ערערה נגד פסיקת בית המשפט המחוזי בירושלים, שקבע שבכתבה שפרסמה ב"עובדה" יש משום פרסום לשון הרע. השופטים דחו את ערעורו של סרן ר' על סכום הפיצוי שחויבו דיין והזכיינית המשדרת "טלעד" לשלם לו. בנוסף, דחו השופטים את ערעורה של "טלעד", אולם קבעו כי יש להפחית את הפיצוי של החברה כלפי סרן ר', ובמקום 300 אלף שקלים חייבו אותה ב-100 אלף שקלים, בגלל הפרומו לשידור.
בפסק דינם קבעו השופטים אליעזר ריבלין ויצחק עמית כי בעניינה של דיין התקיימה הגנת "אמת הפרסום", שכן לדבריהם העובדות שעליהן הושתתה התוכנית היו נכונות בשעתן. השופטים קבעו כי דיין הסתמכה על מקורות מהימנים ורציניים, נקטה אמצעים סבירים לשם אימות העובדות, ואף האמינה בנכונותם. עוד קבעו השופטים כי ביחס לעובדות שהיו ידועות בעת הפרסום, הייתה כתבה הוגנת, סבירה ומידתית.
הסיפור שהתגלגל זמן רב בין בתי המשפט, החל במותה של הנערה בת ה-14 אימאן אל-האמס, שנורתה על ידי חיילי הגדוד בפיקודו של ר'. חודש וחצי לאחר התקרית, באותו יום שבו הוגש כתב אישום נגד הקצין, שודרה הכתבה בתוכנית ובה הוצגו עדויות מהתקרית. שנה לאחר מכן זיכה בית המשפט פה אחד את הקצין מכל ההאשמות נגדו. דוברת צה"ל דאז, רות ירון, האשימה את דיין בכך ש"בישלה" את הקלטת ואת הדברים שנאמרו בה.
חודשים ספורים לאחר מכן, הגיש הקצין תביעת דיבה נגד דיין בגין לשון הרע. לטענתו, הכתבה "חרצה את דינו", הייתה
רשלנית ושקרית ופגעה בשמו הטוב. בתגובה טענו הנתבעים כי הם דוחים מכול וכול את טענות התובע וכי הכתבה הייתה "מלאכה עיתונאית ראויה לשמה". את עבודת צוות "עובדה" הציגה ההגנה כ"מסמך המאוזן וההוגן ביותר בפרשה הקשה והסבוכה". עוד הוסיפו: "הכתבה הינה יצירה שלמה, אחידה ומגובשת, ולא אוסף של קטעים נטולי הקשר שחוברו להם באקראי".
בדצמבר 2009, פסק שופט בית המשפט המחוזי בירושלים נועם סולברג כי הנתבעות ישלמו פיצוי בסך 300 אלף שקל ובנוסף הוצאות משפט בסך 80 אלף שקל, בתוספת מע"מ. בנוסף לפיצוי הכספי, הורה בית המשפט המחוזי לשדר הודעה על זיכויו של הקצין במסגרת "עובדה" ולהבהיר לצופים כי הכתבה העבירה מסר שגוי. סולברג מונה מאז לשופט בעליון ולא יישב בהרכב המורחב בדיון הנוסף.